Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

@Mariusz2903 jak mnie Morawiecki zwolni z wszystkich nowych i podniesionych podatków, zwróci mi do 2015 wstecz to i ja oddam ten socjal który pobrałem xD Tylko się zdziwi jak mu 0 na konto wpłynie ;) 

Więc idąc twoim tokiem myślenia, mogę sobie pluć na PiS ile mi się tylko podoba xD

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
5 minut temu, PRIMO napisał:

To są właśnie ludzie którzy nie dali się kupić byle socjalem. 👍

tak samo te pieniądze wyglądają ja te zarobione, nie są niczym barwione 😂

Opublikowano
2 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

oddać z odsetkami  i niech plują do woli

głosuję na prawicę jak jeszcze Kaczyński był w PC

Ty ale to nie są pieniądze PISuaru tylko podatników państwa. 

Kaczyński i prawica? 😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣 tożto lewactwo zakichane. 

Opublikowano
37 minut temu, Mariusz2903 napisał:

kto nie bierze socjalu typu 500 + 13 emerytura itp. i nienawidzi PISu to pół biedy  ale są tacy co mają nawet troje emerytów w domu  

dostają 13nastki 500 + i  walą cała gębą jaki to PIS zły  taki zachowanie mi się nie podoba 

Ci emeryci zapracowali na swoje emerytury. PiS im łaski nie robi wypłacając świadczenia, bo nie z PiSem umawiali sie na system emerytalny. Chociaż nie, PiS robi im łaskę bo zamiast zrezygnować z opodatkowania świadczenia emerytalnego to rzuca im ochłapy w postaci 13,14 emerytur.

Jeżeli debile nie chowaliby się za fasadą partii, tylko brali odpowiedzialność za to co robią, to powiedziałoby się że to wina danego gościa. Ale kiedy mówi się że atak na PiS to atak na Polskę, to znaczy że trzeba naparzać wszystkich bo to tchórze i bezkręgowce.

• Like 1
Opublikowano

no ale na brak opodatkowania od emerytur też ci emeryci się nie umawiali miruś 😁😂

I tego co dostają nawet by nie mieli

Opublikowano

do dawania takiej kasy nigdy wcześniej nie było chętnych

Opublikowano

Ja jestem za upraszczaniem systemu i eliminowaniu łapówek wyborczych.

2 minuty temu, racyl napisał:

do dawania takiej kasy nigdy wcześniej nie było chętnych

Tu nie o samo dawanie kasy chodzi, tylko zmiany aby nie padło to na pysk.

Opublikowano

to trzeba było się uczyć i być tym urzędnikiem a nie przewracać rolę.

urzędnicy muszą być żaden hołownia czy budka ich nie zlikwiduje

Opublikowano (edytowane)

@racyl ale można ograniczać ich ilość, likwidując podatek w emeryturach niepotrzebne były by 2 etaty, jeden naliczający 13 i 14 oraz drugi naliczający podatek od emerytur. Emerytom na jedno by wyszło- mieli by wyższą emeryturę a państwo zaoszczędziło by na mafii urzędniczej.

Opublikowano

najpierw zatrudnij się na stanowisku urzędnika i zobacz czy to takie proste. te wszystkie socjale i dodatkową kasę robią ci sami ludzie.

to wydaje ci się że jak przybywa kolejnych podatków to nie przybywa obowiązków tym samym pracownikom.

Moja żona pracuje w urzędzie gminy to wiem o tych socjalach kto je przyznaje i jak pozwalali wcześniej składanie wniosków na różne cele w tym samym czasie, teraz to rozkładają to w miarę jest lżej we wrześniu, pażdzierniku. Ile to już jesieni mnie to wkurwiało że nie mogła wziąść wolnego a w dodatku trzeba było zostać po pracy żeby robotę podgonić

Opublikowano (edytowane)

@racyl no widzisz właśnie, po co socjale, zwolnić z podatków żywność dla dzieci, pieluchy, zabawki i nie będą potrzebne osoby które będą to naliczać.

To tak jak z ZUS i NFZ, najpierw składka zdrowotna idzie do ZUS, tam pani Krystyna to musi policzyć, zrobić przelew do NFZ gdzie pani Zdzisia robi to samo, zamiast składkę zdrowotną od razu płacić do NFZ, podwójne zatrudnienie nie dające wymiernych efektów.

Opublikowano
3 minuty temu, racyl napisał:

Ile to już jesieni mnie to wkurwiało że nie mogła wziąść wolnego a w dodatku trzeba było zostać po pracy żeby robotę podgonić

To poczekaj aż wprowadzą ZUS w rolnictwie. Żony to Ty do wiosny nie zobaczysz.:lol: ( z całym szacunkiem dla pracy Szanownej Małzonki)

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, Tomasz0611 napisał:

@racyl no widzisz właśnie, po co socjale, zwolnić z podatków żywność dla dzieci, pieluchy, zabawki i nie będą potrzebne osoby które będą to naliczać.

To tak jak z ZUS i NFZ, najpierw składka zdrowotna idzie do ZUS, tam pani Krystyna to musi policzyć, zrobić przelew do NFZ gdzie pani Zdzisia robi to samo, zamiast składkę zdrowotną od razu płacić do NFZ, podwójne zatrudnienie nie dające wymiernych efektów.

ludzi można zastąpić systemami, funkcjonują e-faktury to mogą i funkcjonować e-decyzje których nikt nie musiałby podpisywać kopertować, wprowadzać do książki nadań itp

Przed chwilą, mirro napisał:

Ale mnie chodziło że wtedy dopiero przybędzie jej roboty, bo i klientów

urząd gminy pomoc społeczna to nie podatki 😂

Opublikowano

te pisiory mnie nawet wk***iają ale nikt mi nie powie że jak przyjdzie budka to pozdejmuje wprowadzone podatki przez pis

w tą całą konfederacje nie wierzę bo tak samo tusk obiecywał wszystko łatwe, proste i przyjemne podatki i doskonale wiemy jak to się skończyło

Opublikowano

Taaaaaaa Budka pozdejmuje podatki, tak jak PiS obniżył vat co go Tusk podniósł.:lol:

2 minuty temu, racyl napisał:

tak samo tusk obiecywał wszystko łatwe, proste i przyjemne podatki i doskonale wiemy jak to się skończyło

A po Tusku przyszli następni, co oznajmili że teraz czas na przedsiębiorców, kułaków i całkiem dobrze im idzie.:lol:

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
Antypolskie szczujnie medialne, przez miesiąc nadawały że obostrzenia są zbyt duże i to wina rzadu 😡 Od wczoraj nadają, że wzrost zachorowań to też wina rządu bo popuścił obostrzenia 😱
Wcale się nie dziwię, że lemingi dostają pierd**ca 😂😂
Opublikowano
6 godzin temu, Agrest napisał:

Ale w miastach tam gdzie Lidl to "młodzi wykształceni", korporacyjne szczury. 

Co? dać pałę w dłoń to byś lał? Albo choć nogę moherowej babci podłożyć, może się przewrócił i filmik na yt się nagra???😁

Wszystko co złe to mohery. Kto wojnę polsko polską zaczął już nikt nie pamięta.  A raczej nie chce pamiętać.

Nadmienię że linku nie otwierałem, ale wk***ia mnie takie pajacowanie - dobro to platforma i inne , zło to pis.

Widzę kolejny zaczadzony pisem. Chyba nie byłeś nigdy z rana jak jest promocja na jakieś lecznicze gadżety typu ciśnieniomierze czy ostatnio pulsoksymetry co covida leczą, mohery robią taki dym że prędzej Ciebie wywrócą albo Ci przyleją, a sprint od drzwi do koszy mają lepszy niż niejeden młody. Choć nie głosowałem na platfusów to mimo wszystko jako rolnik miałem lepiej jak rządzili, zarabiałem tyle samo co teraz ale wszystko było tańsze.

56 minut temu, mirro napisał:

To po kija odciągać im teraz podatek , żeby za chwilę coś rzucić?

Bo jak zostanie podatek to nikt nie zauważy, a 13 emerytura działa na wyobraźnię, dostanę coś czego nigdy nikt nie dawał, są tacy dobrzy że będę głosował na nich do końca życia.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v