Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, henio2 napisał:

Ja płacę składki na ubezpieczenie i nie interesuje mnie skąd pochodzi sprzęt w szpitalu każdy ma.prawo do tego

sprzęt z żebraniny wośp-u pochodzi spoza systemu który finansują ubezpieczenia i czy ta postawa uczciwa?
to ty "wychowujesz" świnie czy odwrotnie?

Edytowane przez dysydent
  • Like 2
Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

@henio2 ale możesz w spokoju podpisać takie oświadczenie,  przecież WOŚP podobno sprzętu nie kupuje, oni aby serduszka naklejają ;) 

WOŚP nie kupuje bo niema swoich pieniędzy tylko zebrane od ludzi tak jak Państwo zbiera podatki tak robi to Owsiak

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, henio2 napisał:

WOŚP nie kupuje bo niema swoich pieniędzy tylko zebrane od ludzi tak jak Państwo zbiera podatki tak robi to Owsiak

Ale ty "podatku" na WOŚP nie płacisz, wręcz brzydzisz się Owsiakiem, ale sprzęt z tej "żebraniny" połączonej razem ze Strajkiem Kobiet ci nie przeszkadza ?

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)

zgoda - woaśp robi zadymę nawet może i niektórych drażniącą
tylko lepiej że podpięli do tego jakiś sensowny cel niżby mieli robić zadymę dla niej samej. To jest taki typ ludzi którzy i tak by ... to już lepiej że zbierają te drobne na sprzęt medyczny niżby mieli ... nie wiem ... na jakie neohipisowkie polityczne bzdety? albo - nie daj Boże - na walkę z klimatem (cokolwiek to znaczy)
co tam @Denver? bo mi wyskoczyło że mnie cytujesz

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
11 minut temu, dysydent napisał:

ja bym poszedł dalej i sporządził ewidencję wszystkich którzy wośp dyskredytują i kto na liście tego z automatu nie ... zablokować mu dostęp do tego sprzętu albo przynajmniej obciążyć opłatą za usługę

wy  z  antyPIS  lubicie  dzielić  Polaków   tym  się  karmicie  

Opublikowano
1 minutę temu, racyl napisał:

Najlepszy  dowód  na to  że   za rządów  PiS   ludziom  żyje  się  lepiej  mają  więcej  pieniędzy  :P  :P  dobrze  że  to wrzucasz  :D  :D  

Opublikowano (edytowane)

A jak może to zrozumieć człowiek co pracuje w smrodzie

@Denver politycznie PIS się to nie opłaca 🤣

Edytowane przez racyl
Opublikowano
Przed chwilą, Denwer napisał:

Najlepszy  dowód  na to  że   za rządów  PiS   ludziom  żyje  się  lepiej  mają  więcej  pieniędzy  :P  :P  dobrze  że  to wrzucasz  :D  :D  

Raczej dowód wysokiej inflacji spowodowanej rządami PiS-u.

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

wysokiej inflacji spowodowanej rządami PiS-u.

tak   inflacji  która  wynosi  kilka %   :D  :D   a wzrost  wysokości zbiórek  wynosi  300-400%   względem tego co było za PO-PSL     :P  :P    

Opublikowano (edytowane)
39 minut temu, Denwer napisał:

wy  z  antyPIS  lubicie  dzielić  Polaków   tym  się  karmicie  

a bo wami - ciemnoto nie da się inaczej rządzić jak przez rzymską zasadę "divide..." skoro PiS uznaje się za lepszych od reszty i miesza z błotem każdego "nie PiS" no to w końcu im się udało stanąć w opozycji już większości społeczeństwa. jest takie powiedzenie - "po owocach ich poznacie"
a no właśnie nawet @henio2

1 godzinę temu, henio2 napisał:

Bo Owsiak gra a ludzie umierają podobno na potęgę 😎

a no umierają i to w ostatnim roku najwięcej od drugiej wojny i tu pajacu nie ma się czym szczycić i ikony cwaniackie podczepiać bo to jest dramat który dzieje się nie tylko za czasów wośp ale i rządów PiS a tendencja zdaje się pogłębiać.
Jeśli patrzeć w skali pokoleń to wymieramy i najszybciej właśnie za rządów czyich?

wbrew pozorom sprawa jest na tyle poważna że warto przewrócić wszystko do góry nogami bo czy może być wiele gorzej?   praktyka pokazuje że stan obecny jest i w przenośni i dosłownie chory

to jest wojna tylko innego rodzaju i przegrywamy na niej z kretesem.
Nie trzeba angażować przeciwko nam żadnej armii, żadnych nakładów czy wysiłku
wystarczy poczekać

pora wystawić diagnozę - eksperyment z PiS-em był tak samo chybiony jak z PO i coraz mniej co do tego wątpliwości

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano
29 minut temu, henio2 napisał:

Ja płacę składki na ubezpieczenie i nie interesuje mnie skąd pochodzi sprzęt w szpitalu każdy ma.prawo do tego

To tak , mniej więcej, jak nie obchodzi rządu czy wogóle jest taki sprzęt w szpitalu aby Cię uratować.

Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał:

a bo wami - ciemnoto nie da się inaczej rządzić jak przez rzymską zasadę "divide..." skoro PiS uznaje się za lepszych od reszty i miesza z błotem każdego "nie PiS" no to w końcu im się udało stanąć w opozycji już większości społeczeństwa. jest takie powiedzenie - "po owocach ich poznacie"
a no właśnie nawet @henio2

"ciemnotę"  to reprezentujesz  ty    za lepszych  uważacie  się  wy   a tak  naprawdę  jesteście   warci  mniej  niż  zero

147994247_435159814466320_35786901053785

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v