Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Przed chwilą, PRIMO napisał:

Bóg ważniejszy od polskich obywateli. 

Oczywiście   Pan  Bóg   na  pierwszym miejscu  :) 

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Denwer napisał:

to będziesz  robił  zakupy  w małych sklepach :) 

Proszę cię w promieniu 5km ode mnie został jeden sklep prywatny, a tak to wszystko sieciówki ;) 

A po za tym jak @Ulman dobrze zauważył, myślisz, że małe sklepiki nie wykorzystają okazji i nie podniosą cen tak jak duże sieci handlowe ?

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

A po za tym jak @Ulman dobrze zauważył, myślisz, że małe sklepiki nie wykorzystają okazji i nie podniosą cen tak jak duże sieci handlowe ?

Raczej  nie  bo  straciły  by  autu  przyciągnięcia  klienta  :P 

Opublikowano
8 minut temu, Denwer napisał:

Oczywiście   Pan  Bóg   na  pierwszym miejscu  :) 

Ciekawe czy istota najwyższa nie wolałaby, abyś jednak nie rozpowiadał o tym wszystkim? Może zwyczajnie mu wstyd?:D

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
Przed chwilą, Denwer napisał:

Raczej  nie  bo  straciły  by  autu  przyciągnięcia  klienta  :P 

A ilu oni tych klientów przyciągną do tych małych zasmierdzialych kiosków. Buda na wsi bez parkingu zapewne odbierze masę klientów sieciom😂

Inna sprawą jest to że sieci jeszcze bardziej wycisną dostawców a same i tak zrealizują zyski. 

Tusk w skandalicznej podwyżce VAT zabrał ludziom 7 czy 9 mld PLN rocznie. PiS zabierze ludziom 14 mld w podatku handlowym i ciemny lud to jeszcze popiera. I niech ktoś zaprzeczy ze większość to kretyni 

• Like 1
Opublikowano
39 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Na razie jeszcze nie wprowadzili, ale planują przecież opodatkowanie dużych sieci handlowych. Te ciężar tego podatku przeniosą na nas, czyli konsumentów. Suma sumarum ten podatek nie da się w kość takiej np. Biedronce, tylko zwykłemu Kowalskiemu który to odczuje. 

To trzeba przeanalizować listę zakupów i mniej kupować zbędnych produktów 

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, agromatik napisał:

To ja wiem. Gdzie jest tam bóg w nie kradnij.

Skoro Bóg jest wg kolegi z forum dla PiS-u na pierwszym miejscu, to powinni się chyba stosować do jego przykazań i nauk ??

@Ywa serio ?? Wg ciebie zbędne produkty to chleb, mleko, jaja itd ?? Bo ja nie wiem ;) Ale skoro podobają ci się nowe podatki, to ja nie mam więcej pytań i nie dziwię się, że w tym kraju PiS ma 40% poparcia.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

A to dopiero byłby cyrk.

2 minuty temu, Ywa napisał:

To trzeba przeanalizować listę zakupów i mniej kupować zbędnych produktów 

Nosz kuźwa z kawy to ja nie zrezygnuję. Coś od życia mi sie należy.

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Skoro Bóg jest wg kolegi z forum dla PiS-u na pierwszym miejscu, to powinni się chyba stosować do jego przykazań i nauk ??

@Ywa serio ?? Wg ciebie zbędne produkty to chleb, mleko, jaja itd ?? Bo ja nie wiem ;) 

to akurat można sobie wyprodukować samemu w gospodarstwie przy odrobinie chęci;

kawa  może zostać, to jedno uzależnienie, mi akurat lekarz przepisał już w wieku 13 lat ( niewykrywalne ciśnienie, poniżej dolnej granicy)
pieniądze problem jak cholera w co zainwestować, bo na maszyny patrzeć już nie mogę, zbrzydły mi nieco i wolę już usługę wziąć niż kupić złom; pozostaje skarpeta; myślę o postawieniu fajnego domku kiedyś..

Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, Ulman napisał:

A ilu oni tych klientów przyciągną do tych małych zasmierdzialych kiosków. Buda na wsi bez parkingu zapewne odbierze masę klientów sieciom😂

Współczuje  ci  że  mieszkasz  w takiej okolicy.  U nas  wszystkie sklepy  na wioskach  GS  wyremontowało   parkingi  zrobili   i  samoobsługa  :P  

images?q=tbn:ANd9GcQxex5rTQm3haqk2uwewRZ

Edytowane przez Denwer
Opublikowano

U ciebie to w ogóle jest zupełnie inaczej jak w całym kraju. 

Twoje przekonanie ze dodatkowy podatek nic nie kosztuje podatników świadczy o deficycie intelektualnym a mówiąc wprost o idiotyzmie. 

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, Ulman napisał:

Twoje przekonanie ze dodatkowy podatek nic nie kosztuje podatników

Zacytuj  gdzie  tak  napisałem

images?q=tbn:ANd9GcSoFzYTBIDKMo8zSGIfdlN

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, Ulman napisał:

oznacza że nie masz o tym żadnego  pojęcia.

dobrze  że  ty  masz  :D  :D  :D  

Zawsze  możesz  wybrać  emigrację  to  szansa  dla  ciebie  przecież 

Edytowane przez Denwer
Opublikowano
49 minut temu, Ulman napisał:

A ilu oni tych klientów przyciągną do tych małych zasmierdzialych kiosków. Buda na wsi bez parkingu zapewne odbierze masę klientów sieciom

U nas we wiosce jest dwa jak to określiłeś "zaśmierdziałe kioski" i w sobotę został otwarty dyskont .

Opublikowano
28 minut temu, Denwer napisał:

dobrze  że  ty  masz  :D  :D  :D  

Zawsze  możesz  wybrać  emigrację  to  szansa  dla  ciebie  przecież 

Ktoś musi miec skoro w kraju tyle ciemnoty

Opublikowano

No u mnie na przestrzeni 10 km po drodze jest aż 7 małych sklepików i cieszą się powodzeniem, szczególnie przejezdnych, mimo obecności 2 marketów. Od taty  czasem dostaję reprymendę, gdy chcę się udać do innego niż miejscowy.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v