Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, jacus napisał:

myslisz ze w prl nie moczyli miesa w saletrze i nie dawali maki ziemniaczanej ?? a co z brakiem wodki,mleka i masla ??? 

troche sie drocze , ale tylko dopytam ,czy brakowało ludziom żywnosci , jakoś każdy sobie radził chyba .

Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

moze mi jeden debil z drugim wytlumaczyc czemu musialem stac w kolejce po chleb,maslo czy kielbase ??

No jak czemu? Żeby ktoś inny z rodziny mógł stać w innej kolejce np po papier toaletowy.:lol:

• Haha 1
Opublikowano
15 minut temu, Ulman napisał:

Ty jesteś jakimś alter ego Romanka czy może jego kolegą od kieliszka?

To drugie ale poczekaj jeszcze Ci dopier**le 🤣Ale zawsze  z szacunkiem. 👍

Opublikowano

Możesz próbować tak samo jak i Roman od niepamiętnych czasów

14 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Podobno nie z Podlasia ale z Kujawsko-Pomorskiego, ale jakoś ciężko w to uwierzyć ;) 

Na Podlasiu ludzie są bardzo fajni i z pewnością nie tak zdewociali.

12 minut temu, jarecki napisał:

troche sie drocze , ale tylko dopytam ,czy brakowało ludziom żywnosci , jakoś każdy sobie radził chyba .

Tak sobie radzili że były kartki na żarcie a nasza władza  twierdzi że ten system był straszliwie zbrodniczy.  

Prawda jest po środku. Kto sobie jakkolwiek potrafił radzić , ten nie cierpiał na jakieś wielkie niedostatki. Tak samo pieprzenie o dramacie stanu wojennego to karma dla paranoików i ciemnoty.  Paradoksalnie za komuny system był nawet bardziej sprawiedliwy jesli chodzi o jednostkę. Kto był myslący i choć trochę operatywny ten nie miał biedy a kto był durniem ten klepał biede. To było dużo uczciwsze niż promowanie leni i nierobów jak teraz.

Opublikowano
31 minut temu, jarecki napisał:

no pewnie ze wiekszosc miala rodziny na wsi i ztamtad przywozila nielegalna zywnosc..

rodzicow milicja zlapala na nielegalnym uboju,wujka na pedzeniu bimbru ,cukier byl od wujka pszczelarza, skory wyprawial pracownik zakladow chemicznych, papier z papierniczego-przypadkiem kuzynka ojca tam sprzedawala 😜, w gs kierownikiem byl kochanek matki chrzestnej ojca, do masarni ojciec wozil drzewo do wedzenia,kuzyn matki byl gornikiem i sprzedawal kartki na mieso, sasiad w gminie przydzialy na ciagniki podpisywal[a i tak lapowke trzeba bylo dac]-i jakos sie zylo...........

27 minut temu, mirro napisał:

No jak czemu? Żeby ktoś inny z rodziny mógł stać w innej kolejce np po papier toaletowy.:lol:

mysmy na lekcjach nauczycielom w kolejkach stali...

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, jacus napisał:

rodzicow milicja zlapala na nielegalnym uboju,wujka na pedzeniu bimbru ,cukier byl od wujka pszczelarza, skory wyprawial pracownik zakladow chemicznych, papier z papierniczego-przypadkiem kuzynka ojca tam sprzedawala 😜, w gs kierownikiem byl kochanek matki chrzestnej ojca, do masarni ojciec wozil drzewo do wedzenia,kuzyn matki byl gornikiem i sprzedawal kartki na mieso, sasiad w gminie przydzialy na ciagniki podpisywal[a i tak lapowke trzeba bylo dac]-i jakos sie zylo...........

Oooooo i to była firma rodzina. No może poza tym sąsiadem, ale faktycznie jego podpis miał moc wielką.

Opublikowano
4 godziny temu, Denwer napisał:

138721914_739429496688477_16380777252040

Oj boli, z ludzie dają co? Nawet ci co do kościoła chodzą dają. I co roku dają więcej a ciebie d boli.

3 godziny temu, Denwer napisał:

140431315_2897118950614232_7434923514462

No i gdzie ta cela? Dlaczego on nie siedzi ja się pytam? Już nawet większość pisorów nie wierzy w te brednie a ty dalej ten śmietnik tu wrzucasz.

Opublikowano

przeżegnałeś się chociaż?

od samego rana mowa nienawiści zamiast modlitwy.

Opublikowano

Ale o czym mówisz, mowa nienawiści to tylko PO PSL SLD itd, PiS jest nieskazitelny tak jak i ich stacja TVP ;)

9 minut temu, pafnucy napisał:

przeżegnałeś się chociaż?

od samego rana mowa nienawiści zamiast modlitwy.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v