Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

A co ona ma wspólnego z tym co napisalem poniżej?

1 godzinę temu, Ulman napisał:

Kocham was krowy moje bo was doję - stara i aktualna prawda. Trump wydoił ich jak chciał. Bazując na ich paranojach, antyrosyjskich nastrojach i fobiach obiecał paru gamoniowatych wojaków którzy będą chronic przed watpliwym niebezpieczeństwem, w zamian za wieloletnie zobowiązania w zakupach gazu i uzbrojenia. Jeśli podejście do paliw kopalnych się teraz zmieni to moze okazac sie że gazowy kontrakt z Rosją nie był zły. PIS kochał USA rządzone przez Trumpa a teraz nie wiedzą co maja biedaki zrobić. Zabrakło wyobraźni dla takiego scenariusza.

Partia dba o nas coraz bardziej      PiS podniesie podatek. Cios w palaczy! (msn.com) 

????

• Haha 1
Opublikowano
29 minut temu, Ulman napisał:

A co ona ma wspólnego z tym co napisalem poniżej?

????

a teraz nie wiedzą co mają biedaki zrobić. Zabrakło wyobraźni do takiego scenariusza.

Opublikowano

No  cenzura   gorsza  jak  za  PRL  u nas      taka  to  ,,wolność  słowa,,  jest 

12 godzin temu, Ulman napisał:

Konfederację to pewnie gówno obchodzi. PISowskie szwadrony niespełnionych emerytów są na takie rzeczy wyczulone.

Oczywiście  😎

135621488_3544949755552202_2239951013815

Opublikowano (edytowane)

Trochę się pogubiłem i Tera nie wiem czy dobrze że mi konta w mediach społecznościowych zablokowali chodzi o Trumpa bo stonoga to ma narrację zgodne z opozycja

9 godzin temu, Dariowola napisał:

Ta co jej córka po przegranych wyborach opuściła kraj .😂

Tak wyglądała rzeczywistość w naszym kraju chcemy powrotu do tego ?    https://wyborcza.pl/1,76842,12534311,Wrocilam_z_Londynu__Ale_jak_mlodzi_maja_tu_zyc___list_.html

Edytowane przez henio2
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Ywa napisał:

Wynika z tego, że szmatławce piszą co chcą.

pewno próbują dorównać poziomowi opisywanego czegoś ale raczej do takiego poziomu się nie zniżą chocby chcieli to nie dadzą rady .                                A tak w ogóle to co u Ciebie ? zastanawiałaś się nad  wyjazdem z kraju .

Edytowane przez jarecki
  • Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, henio2 napisał:

Trochę się pogubiłem i Tera nie wiem czy dobrze że mi konta w mediach społecznościowych zablokowali chodzi o Trumpa bo stonoga to ma narrację zgodne z opozycja

Każdy kto uważa inaczej jak PiS i uważa ich za głupków i lewactwo ma mniemaniu pisowców zdanie zgodne z opozycją. Tak wpoiła propagandą i kropka

• Haha 1
Opublikowano

Uznali w tym mowę nienawiści i złamanie regulaminu to zablokowali. Dostał bana i tyle. W kontekście perturbacji z tym związanych (Amazon, Google, Facebook mają problemy z powodu ogromnego wpływu na społeczeństwoi mocy kształtowania opinii publicznej) świetny krok PR.

TVN to stacja lokalna. Czy media publiczne muszą być dla równowagi? Nie z taką dotacją. Wystarczy porównanie z Polsat który stawia na przelotne romanse. Fajsbuki to gracz globalny. Inna liga, znacznie bardziej niebezpieczna.

Opublikowano
17 minut temu, Ulman napisał:

To prywatny biznes i mogą blokować co tylko im się podoba 

A   FB  i  TT  szkodzą  tym  sobie  że  zablokowali  Trumpa  czy  nie  ??

Opublikowano
11 minut temu, henio2 napisał:

Dlatego usza być media publiczne by była wolność słowa

Najlepszym przykładem jest TVPropaganda gdzie ograniczana jest wolność słowa. 

Opublikowano

No to jak Kanalia na tym forum ale wtedy go broniliscie nawoływanie do zabijania to nie była mowa nienawiści a jak opozycja nawoływała na ulicach to co to było ?

Opublikowano

Dziś projekt jutro Ustawa .

Pojawił się projekt ustawy w sprawach o wykroczenia. Zakłada zniesienie prawa do odmowy mandatu

Na rządowych stronach znalazł się kontrowersyjny projekt noweli ustawy - kodeks postępowania w sprawach o wykroczenia. Wśród nowych zapisów znajduje się m.in. zniesienie prawa do odmowy mandatu, czy sprecyzowanie, że "grzywnę uważa się za nałożoną takim mandatem z chwilą jego odbioru przez ukaranego".

Projekt ma na celu "usprawnienie postępowania w sprawach o wykroczenia oraz odciążenie sędziów sądów powszechnych od obowiązków związanych z rozpoznawaniem spraw o wykroczenia"

Według nowelizacji usunięty ma zostać punkt drugi, który mówi o tym, że "sprawca wykroczenia może odmówić przyjęcia mandatu karnego"

Otrzymaną karę można jednak wciąż zaskarżyć do sądu. Po wniesieniu odwołania sąd mógłby wstrzymać wykonanie zaskarżonego mandatu karnego

Projekt złożyła grupa posłów PiS, a pilotuje go poseł Jan Kanthak .

Opublikowano
32 minuty temu, jarecki napisał:

pewno próbują dorównać poziomowi opisywanego czegoś ale raczej do takiego poziomu się nie zniżą chocby chcieli to nie dadzą rady .                                A tak w ogóle to co u Ciebie ? zastanawiałaś się nad  wyjazdem z kraju .

To jesteśmy po przeciwnych stronach.

Tak, wyjazd miałam zaplanowany wstępnie, myślałam nawet o kilku miesiącach zrobienia sobie przerwy i od chamienia się/odpoczęcia od wieśniactwa, ponieważ zakończyłam przygodę z programem, nie mam żadnych obciążeń i jestem wreszcie wolna...

Opublikowano

Gdzie jest mod! TO JEST MOWA NIENAWIŚCI!!!

😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v