Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Padło kilka ciekawych sformułowań - PIS podatki podnosi ale Tusk tez podnosił oraz że pis podnosi ale inni też by na pewno podnosili. Co w takim razie PIS różni od innych? Ano nic oprócz tego że omamili ciemnotę która sama nie wie czemu uważa ich za lepszych a do tego (o zgrozo) za prawicę🤣 Prawda jest taka że ciemny lud zupełnie nie wie  co się dzieje i wierzy w narrację za 2 mld rocznie płynąca z TVPis. Wierzy i wierzyć będzie bo jest ciemny i nieświadomy a nikt im nie będzie tłumaczył co się tak na prawdę dzieje bo oni nie mają tego rozumieć a jedynie ślepo popierać i regularnie głosować. 

Opublikowano

@jacus ok głowa mnie czasami naparza, ale na pewno nie tak bym się cieszył że ktoś głębiej sięga do mojej kieszeni. Taki jeden mały jasno powiedział że nie dadzą sobie wmówić ze białe jest białe itd. więc wciskają plebsowi farmazony

Opublikowano

popiera się tego kto daje kasę do ręki. nad czym tu się zastanawiać. zabierają, to poparcie spada.

Opublikowano

całkiem dobre porównanie. jeszcze sporo i łagodnie można mówić do małpy. 

Opublikowano

Tyle że laska może miała z tego przyjemność a czy  wyborca PIS też ma przyjemność jak mu z kieszeni ubędzie?  Raczej to nienormalne ale  jak widać całkiem możliwe.

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, Ulman napisał:

Padło kilka ciekawych sformułowań - PIS podatki podnosi ale Tusk tez podnosił oraz że pis podnosi ale inni też by na pewno podnosili. Co w takim razie PIS różni od innych? Ano nic oprócz tego że omamili ciemnotę która sama nie wie czemu uważa ich za lepszych a do tego (o zgrozo) za prawicę🤣 Prawda jest taka że ciemny lud zupełnie nie wie  co się dzieje i wierzy w narrację za 2 mld rocznie płynąca z TVPis. Wierzy i wierzyć będzie bo jest ciemny i nieświadomy a nikt im nie będzie tłumaczył co się tak na prawdę dzieje bo oni nie mają tego rozumieć a jedynie ślepo popierać i regularnie głosować. 

Nazwa na pewno różni głupich i mądrych znajdźesz wszędzie tu chodzi w której partij jest więcej ,,mądrych''.

Edytowane przez Dariowola
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Dariowola napisał:

rurzni

no.    Adam !...

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano
3 minuty temu, Ulman napisał:

Tyle że laska może miała z tego przyjemność a czy  wyborca PIS też ma przyjemność jak mu z kieszeni ubędzie?  Raczej to nienormalne ale  jak widać całkiem możliwe.

Przyjmując że "wyborca PiS" ma punkt G w kieszeni, to przyjemnośc gwarantowana. 

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, Dariowola napisał:

Nazwa na pewno rurzni głupich i mądrych znajdźesz wszędzie tu chodzi w której partij jest więcej ,,mądrych''.

W żadnej z wiodących. Ludzi myslacych i świadomych jest góra 10%. Większość zawsze jest głupia. 

Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

W żadnej z wiodących. Ludzi myslacych i świadomych jest góra 10%. Większość zawsze jest głupia. 

A to jest może odzwierciedlenie naszego społeczeństwa. 

Opublikowano (edytowane)

Oczywiście że tak. Głupia wiekszość wybiera głupich rządzących którzy potem tworzą głupoty od których elektorat głupieje jeszcze bardziej i znowu wybiera głupków. 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

Statystycznie to mamy 46 mądrych posłów.

Potrafisz ich wymienić?

Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał:

Generalnie tak, chyba żeby miała wsparcie. 

niby od kogo? od głupich? 🤔

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v