Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie dodaję dodatków do ogólnego, ale raz kierowca mówił, że wlewa bańkę 5l oleju do zbiornika/mausera, a ciśnienie wpompowywanego paliwa już go rozmiesza. Jeśli boisz się, że to kiepski pomysł, to możesz zrobić przedmieszkę w wiadrze czy bańce 20l i wlać do zbiornika

Opublikowano
danielhaker napisał:

W czwartek 1000l B7 w Tomexie 3,95, B0-5,20,  Szip B0-5,15, B7 coś koło 5

100 lat solenizancie :D

coś pokręciłeś 😁

yacenty napisał:

teraz przed tankowaniem beczki wlałem 2l i 1200l on. zobaczymy jak będzie. do baku poszło 200ml

aby tłoków moc nie rozerwała 😃

Opublikowano

@Strongman serio takie dobre? Bo ja kupiłem coś z tec2000 i mam zamiar podłączyć bezpośrednio. Ile tego stosowales i tak jak piszą jednorazowo? Czytałem kiedyś na jakimś forum samochodowym że do paliwa najlepiej sprawdza się produkt z John Deere.

Opublikowano

Ten z John Deere faktycznie działa. Koledze w 6430 zaczął kuleć jeden wtrysk po słabym paliwie i serwisant kazał dodać do paliwa dodatku John Deere przeciw zamarzaniu i puścić w ciężką robotę. Po 20 godzinach wtrysk się wyczyścił i praca wyrównała

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, kr9292 napisał:

@Strongman serio takie dobre? Bo ja kupiłem coś z tec2000 i mam zamiar podłączyć bezpośrednio. Ile tego stosowales i tak jak piszą jednorazowo? Czytałem kiedyś na jakimś forum samochodowym że do paliwa najlepiej sprawdza się produkt z John Deere.

Tam pisze ze te 5ml na 50l paliwa a ja dałem na 30l i znowu oczyściło jak przejechałem 70km czek ganie od wtrysku i już się nie zapala ale na rok, nie wiem czemu jak się wymieni olej na nowy to problem powraca ale znowu ta strzykwa  i znowu przez rok spokój do nowej wymiany oleju,a przecież ją się daje do paliwa a nie oleju.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
11 godzin temu, danielhaker napisał:

Ten z John Deere faktycznie działa. Koledze w 6430 zaczął kuleć jeden wtrysk po słabym paliwie i serwisant kazał dodać do paliwa dodatku John Deere przeciw zamarzaniu i puścić w ciężką robotę. Po 20 godzinach wtrysk się wyczyścił i praca wyrównała

Przeciw zamarzaniu?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v