Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Root Admin
Opublikowano

Jedynie, to znaczy ze tylko przewraca ziemię i nie robi nic innego? Jeśli to było intencją pytania, to tak - jedynie rolnik, ale większość z tych ludzi robi jeszcze coś innego, bo moim zdaniem żeby godnie żyć z uprawy ziemi to trzeba mieć 70+ ha

Opublikowano
7 minut temu, yacenty napisał:

Jedynie, to znaczy ze tylko przewraca ziemię i nie robi nic innego? Jeśli to było intencją pytania, to tak - jedynie rolnik, ale większość z tych ludzi robi jeszcze coś innego, bo moim zdaniem żeby godnie żyć z uprawy ziemi to trzeba mieć 70+ ha

no dochód z pola lub hodowli.

wiem że teoretycznie rolnikiem taki przysłowiowy taryfiarz, ale czy z .... a co ja bede....

• Root Admin
Opublikowano
11 minut temu, pawelol111 napisał:

Albo 40 i pracującą zone.

albo 40, samemu prowadzić inną działalność, albo mieć 10ha i pracując na etacie, albo miec 15ha i firmę budowlaną.  Albo miec 350ha, albo... mozlwości jest wiele

• Like 1
Opublikowano

Jednego nie stać, a weźmie auto na raty, drugiego stać a wybierze używany. Większości nie stać, umie mierzyć siły na zamiary i jeździ używanym

Opublikowano
Pafnucy napisał:

44 minuty temu, yacenty napisał:

znam kilku

ale że jedynie rolnik?

ja nie znam, ale może świat większy jak moja wieś....? 🤔

somsiad kupił tyguana i drugi dalszy też tyguana no i jeszcze kiku by w okolicy znalazł 😁 jak posplacam kredyty tyż nowy se kupie 🤭😁

yacenty napisał:

a jak ze zwierzakami yo ile ha 🤔😁

Opublikowano
1 minutę temu, slawek74 napisał:

somsiad kupił tyguana i drugi dalszy też tyguana no i jeszcze kiku by w okolicy znalazł 😁 jak posplacam kredyty tyż nowy se kupie 🤭😁

a jak ze zwierzakami yo ile ha 🤔😁

Wtedy ślub,wesele, studia następny kredyt itd

Opublikowano
Pafnucy napisał:

ten co doi 5 razy na 3 dni?

nooo tylko bardzo żadko go widze w tym nowym 🤭 albo golfem lub cienkocienko 🤪😁

wojak1986 napisał:

Wtedy ślub,wesele, studia następny kredyt itd

ja ożeniony i na studia sie nie wybieram 😁

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, slawek74 napisał:

nooo tylko bardzo żadko go widze w tym nowym 🤭 albo golfem lub cienkocienko 🤪😁

ja ożeniony i na studia sie nie wybieram 😁

Dzieci kształcić i dobrze zenic

Opublikowano
4 godziny temu, Pafnucy napisał:

znasz rolnika z nowym autem?

niech żyje pis!

Tez znam kilku, kilkunastu

2 godziny temu, Agrest napisał:

Jednego nie stać, a weźmie auto na raty, drugiego stać a wybierze używany. Większości nie stać, umie mierzyć siły na zamiary i jeździ używanym

Stac wielu na nowy, tylko jak dupe chce sie wozic w luksusie to trzeba używane a i tak nieraz kosztują 10 letnie po 50-80 tysiecy. A nowy, mniejszy bez gwiazdy czy innych markowych znaczków.

Opublikowano
malaczarna napisał:

36 minut temu, slawek74 napisał:

jedno już się uczy drugie nie chce ....

a żenić to niech się żenią ale do tego sie nie namawia...

Ale sponsoruje

dobrze się czujesz 🤔

Opublikowano
12 godzin temu, malaczarna napisał:

Ale sponsoruje

Nie dla wszystkich jest to takie oczywiste 😋 

U mnie B0 z października czy początku listopada nie zamarzło, a było i po -12 już...

Opublikowano (edytowane)

ON 5,75  na PKS Radzyń Podlaski.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Orlen przedwczoraj jeszcze nadal 6,07, Moya 6,09.

Można? Można.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez konteno
      Jak w bieżącym 2026 roku w waszych okolicach i u waszych dostawców kształtują się ceny paliw zarówno jeśli chodzi o sprzedaż detaliczną jak i hurtową. 

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez Pawel197890
      Mam pytanie czy można siac żyto hybrydowe rok po centrali i ile kg na hektar 
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
  • Dodaj nową pozycję...
v