Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dnia 3.12.2021 o 12:36, proxy8441 napisał:

dostawca mi radził nie zostawiać letniego na zimę i odwrotnie mówił że do letniego można dodać 2,5 do 3% benzyny 95 przewiw wytracaniu parafiny ale trzeba miec na uwadze większe spalanie lub dodać dekompresator ale paliwo musi mieć temperaturę pokojową bo w przeciwnym razie wytrąci się na spodzie jaki srodek polecacie do ropy? bylo tu niedawno mowione o jakimś dobrym

Co za bzdury z ta benzyna

Opublikowano

Ciekawi mnie tylko jedna rzecz,jak obniżą(może zniosą) akcyzę,czy to VAT na paliwo, to może nie być zwrotu akcyzy na paliwo rolnicze w lutym 2022...

Opublikowano
cobra napisał:

żadna bzdura nie chce mi się szukać do ilu procent to dozwolone ale wiem że kierowcy tir nie raz dolewają sąsiad zbiorniki spawa i nie raz słychać wybuchy

Opublikowano
3 godziny temu, Janusz napisał:

czy to VAT na paliwo,

vat u na pewno nie zniosą ani nie obniżą,co będzie z resztą zobaczymy.

7 godzin temu, cobra napisał:

Żadne bzdury,normalna procedura zalecana w instrukcjach obsługi . @Sławek ma rację

Opublikowano
krzychu121 napisał:

@Rolnik1973 bo arktic brales w hurcie czy mała ilość ? Myślę podjechać na stację i pogadać może z 500 litrów by wziął jakby cenę obniżyli

kiedyś na stacji jak chciałem kupić arctik taniej to mówili że ceny sztywne bo mało im schodzi

Opublikowano
2 godziny temu, slawek74 napisał:

kiedyś na stacji jak chciałem kupić arctik taniej to mówili że ceny sztywne bo mało im schodzi

Wlasnie taka sama odpowiedź uzyskałem jak byłem dziś  na stacji. Artctic za 6.22 i nic z tego nie idzie urwać czy wezmę 5 litrów czy 500

Opublikowano
6 godzin temu, Janusz napisał:

Ciekawi mnie tylko jedna rzecz,jak obniżą(może zniosą) akcyzę,czy to VAT na paliwo, to może nie być zwrotu akcyzy na paliwo rolnicze w lutym 2022...

Kolejny który wierzy w bajki Mateuszka, nie bój się, akcyzę po tych "obniżkach" nadal normalnie odliczysz. Akcyza chyba spadnie tylko o parę groszy i będzie nadal powyżej 1zł/l które przysługują nam do odliczenia ;) 

Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

6 godzin temu, Janusz napisał:

Kolejny który wierzy w bajki Mateuszka, nie bój się, akcyzę po tych "obniżkach" nadal normalnie odliczysz. Akcyza chyba spadnie tylko o parę groszy i będzie nadal powyżej 1zł/l które przysługują nam do odliczenia ;) 

Trzymam za słowo....

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, Janusz napisał:

Trzymam za słowo....

Przeczytaj projekt to się dowiesz ;) Minimalna akcyza w UE to około 1200zł/1000l przy obecnym kursie Euro i żaden kraj NIE MOŻE mieć niższej akcyzy niż podana kwota ;) Cena paliwa spadnie o około 20-30 groszy, w tym akcyza chyba o 8gr spadnie a reszta to obniżka innych dodatkowych podatków ;) 

A tak wgl to mi cię szkoda, że wierzysz w te brednie serwowane ludowi w TVP ;) 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)

Paliwa jakby stanęły, ale  popatrzcie jak teraz drożeją  wszelkie oleje. Tydzień temu chciałem jechać do jednego sprzedawcy z okolic który ogłasza się na aledrogo i tydzień temu  beczkę pospolitego Spiraxa  txm mogłem mieć za 3299 brutto,  w czwartek już był  za 3598 a teraz 3899.

Edytowane przez Pigmei
Opublikowano
42 minuty temu, Pigmei napisał:

Paliwa jakby stanęły, ale  popatrzcie jak teraz drożeją  wszelkie oleje. Tydzień temu chciałem jechać do jednego sprzedawcy z okolic który ogłasza się na aledrogo i tydzień temu  beczkę pospolitego Spiraxa  txm mogłem mieć za 3299 brutto,  w czwartek już był  za 3598 a teraz 3899.

I to pewnie ta sama beczka która stoi u niego od początku roku albo i dłużej 

Opublikowano (edytowane)

No aby tyle tej obniżki będzie :) Ładnie TVP rozpompowalo balonik xD

większą nadzieję bym pokładał w ostatniej obniżce ceny baryłki niż w oszustwach Vateusza xD

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
13 godzin temu, cobra napisał:

poszukaj w necie instrukcji od starego pasata 1,6 d tam było  opisane jak postepowac w przypadku dużych spadków temperatury ( dolewka benzyny do oleju napędowego do 20%)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v