Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy w Mlekpolu, czy w Polmleku, jak się nie zbierzesz dużą grupą to nic nie wskórasz. Co z tego że spółdzielnia i nasza własność? Mamy coś do powiedzenia? Chłopy siedzą jak mysz pod miotłą, a powinno być tak że jak się nam krzywda dzieje to w auta i pod siedzibę do NASZYCH PRACOWNIKÓW. Daliśmy się stłumić ludziom, którzy nawet nie odpowiadają za to co robią w razie jakiegoś niepowodzenia, jak to w Bielmleku było. Spółdzielnie w większej części są nimi tylko z nazwy.

• Like 3
Opublikowano
39 minut temu, jackasss napisał:

W końcu i ja mogę cenę bez wstydu napisać 1,49 brutto ryczałt ilość 5tys. tl. 3,95 pośrednik wielkopolskie za styczeń w lokalnej mleczarni było 1,1 🙈

Gdzie oddajesz teraz?? I gdzie było przed mleko odstawiane??

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Marcin133 napisał:

No właśnie parametry mam nawet niby lepsze ale mnie wkurwili

A próg ilościowy ten sam

Biorą przykład z ,,najlepszych,,

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
2 godziny temu, slawek74 napisał:

To ile Ci wychodzi?

Litry do 10000-1,45 zł 

Opublikowano

Mlekpol powyżej 25 tys bi 3.57, tl 4,85 1,81 brutto VAT 

Opublikowano
29 minut temu, DanielFarmer napisał:

pewnie zostawiasz krowy 🤣 u mnie 1,7 nie wyjdzie... parametry dużo gorsze mimo większego progu

Nie ma takiej opcji 😛 chyba że nowa obora i robot bo tak to ja p***dole, a 2mln w banku krechy nie dostanę i brać nie mam zamiaru 

47 minut temu, zetorr6441 napisał:

Bi normalne ale tl to kosmos, i litry idą bokiem...

Cena piękna tylko pozazdrościć 👏

Będzie pryzma to będę kombinował na ilość. Teraz lepiej mi się kalkulują parametry 

Opublikowano
ramzes10 napisał:

Macie ponad 1,70 zł brutto za litr mleka i płaczecie że wam 6 gr zabierają. Czy mlekpolowcy to już wstydu nie mają żeby tu się rozpisywać o mlekpolu zarządach i chuj wie co jeszcze, za ile byście chcieli sprzedawać mleko za 2 zł.

• Haha 1
Opublikowano

Dokładnie tak, patrząc na ostatnie strony to poza Piątnicą to Mlekpol nawet po tych obniżkach ma najwyższą cenę. Z drugiej strony niektórzy wyniki białka i tłuszczu mają kosmiczne. Chyba trzeba by jeszcze podawać wydajność stada ;)

Opublikowano
Supersebusiek napisał:

3 minuty temu, DanielFarmer napisał:

President jaka cena...Piatnica zrobila na rynku robotę 🙂

A po ile u nich mleko teraz jak jest ktoś na vat i ma powyżej 40 tysięcy mleka .

zależy wszystko od parametrów

Opublikowano

Dokładnie tak przy 40 tyś możesz mieć liche 1.50zl jak będziesz miał białko 3.2 I tłuszcz 3.8 A możesz mieć pod 1.80zl  jak będziesz miał  3.7 i pod 5 tłuszcz jak tu wystawiają niektórzy. 

Opublikowano
Dominiik napisał:

ramzes10 napisał:

Macie ponad 1,70 zł brutto za litr mleka i płaczecie że wam 6 gr zabierają. Czy mlekpolowcy to już wstydu nie mają żeby tu się rozpisywać o mlekpolu zarządach i chuj wie co jeszcze, za ile byście chcieli sprzedawać mleko za 2 zł.

to ze ty dymasz przy krowach za 1.20zł to twoja sprawa i nie ucz nikogo zeby za taką stawke pracować

• Like 7
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v