Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
grzesiu napisał:

32 minuty temu, DanielFarmer napisał:

AND STILL.....Jan Blachowicz !!!! A grzesiowi należy współczuć że ma taką nieetyczną ,frajerską pracę żeby siać zamęt i tonować nastroje wśród rolników oraz wybielać te bagno w którym tkwimy.Wiem że niektórzy nie mają godności nie sumienia ale ja bym się wstydził spojrzeć w lustro

Właśnie jakbym pracował w waszym biznesie to bym nie mógł spojrzeć w lustro że żyły sobie wypruwam  dla waszych zysków za co nikt dziękuję nie powie a tylko obraża.  Na szczęście nie jestem waszym parobkiem dlatego wasze obrazliwe tony w moja stronę mnie nie ruszają. 

Wisi mi ta branża. Mam do niej sentyment bo jest ostatnia branżą ze 100% polskiem kapitałem aale chyba już niedługo. W konsekwencji to wy będziecie dojeni przez prywatne zagraniczne koncerny i wtedy będziecie mogli grzecznie poprosić o podwyżkę i podziękować za odbiór mleka. Tak będzie sami to rozwalicie szukając problemów tak gdzie ich nie ma!

Wiem że uważasz rolników za debili i fakt większość ma wyjebane,jest pogodzona z losem ,mało tego gdy im plują to mówią że deszcz pada i biją pokłony.Chcialbym kiedyś z ukrytej kamery zobaczyć jak kierownictwo po rocznym spotkaniu śmieje się w głos z tej ciemniej masy którą zarządza.Hossa na rynku a w Mlekpolu niezłe szambo wybiło.I Ty o tym dobrze wiesz.Kto zna temat to wie że tu powinna polecieć głowa ,nawet nie jedna....Radny się zmył bo z tego nie da się wybronić.

• Like 3
Opublikowano
15 minut temu, radekz200 napisał:

Ale my liczyć umiemy i nikogo prosić nie będziemy 😛 będziecie se produkować sztuczne mleko 

No przecież Ciebie to już dotyczy. Ile masz do powiedzenia w firmie P? Możesz grzecznie zadzwonić i spytać o podwyżkę w spółdzielni bądź co bądź jeszcze trochę inaczej to wygląda i to one trzymają ta branża w ryzach i to dzięki nim jeszcze się Wam opłaca.  

• Haha 1
Opublikowano

@grzesiu A w spółdzielniach rolnicy mają realnie coś do powiedzenia? Nie licząc Piątnicy. Spółdzielnie są spółdzielniami tylko z nazwy. 

Dlaczego Pedro2 jako udziałowiec nie dostał dywidendy?

Opublikowano

Jak ja czytam te wasze wywody to Bogu dziękuję że kończę z tym biznesem!!!! I niech ten grzesio nie pierd...li że niema nic wspólnego z mlekpolem bo jak można na ulicy w przejeżdżającym samochodzie zobaczyć plomby na karuzeli? Chyba że jest supermenem 😂😂😂😂

• Haha 6
Opublikowano

Jak będzie tak źle to nikt w tym szambie nie będzie tkwił chyba tylko ci co mają kredyty na 100 lat. Narazie nie ma innej alternatywy dla Podlasia niż mleko ale jak będzie nowy zielony ład to się okaże. 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, DanielFarmer napisał:

AND STILL.....Jan Blachowicz !!!! A grzesiowi należy współczuć że ma taką nieetyczną ,frajerską pracę żeby siać zamęt i tonować nastroje wśród rolników oraz wybielać te bagno w którym tkwimy.Wiem że niektórzy nie mają godności nie sumienia ale ja bym się wstydził spojrzeć w lustro

Wczoraj był lepszy pojedynek Lewy vs Haaland 😉Na szczęście stary król jeszcze pokazał moc i trzymajmy kciuki żeby wykreślil z historii rekord Mullera. Szkoda że pandemia wczoraj cały stadion NIEMCÓW skandowalby nazwisko Lewandowskiego trzy razy .I to jest szacunek A u nas Janusze nie mogą znieść że komuś się coś w życiu udało i ciężko  zapracowal.

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, radekz200 napisał:

Grzesiu i Ty się za bardzo nie ciesz bo jak my zbankrutujemy to będziemy zajmować inne rynki pracy także będziemy konkurencja dla Ciebie 😂😂😂

Zapraszam po ten chleb. Patrząc jakie macie podejście do ludzi to życzę Wam samych sukcesów zawodowych na wolnym rynku pracy. Zapewniam Was że dziś od zwykłego pracownika poprzez kadrę zarządzającą kończąc na zarządach dziś każdy z tych szczebli robi za białych murzynów bo nad każdym stoi bat!!!

To nie komuna że każdy musiał mieć pracę i czy się stoi czy się leży.... nie wykonujesz swoich obowiązków należycie dostajesz kopa w dupe i nara. 

17 minut temu, Zdzinio napisał:

Jak ja czytam te wasze wywody to Bogu dziękuję że kończę z tym biznesem!!!! I niech ten grzesio nie pierd...li że niema nic wspólnego z mlekpolem bo jak można na ulicy w przejeżdżającym samochodzie zobaczyć plomby na karuzeli? Chyba że jest supermenem 😂😂😂😂

Nie znam twoich problemów ze wzrokiem ale chyba są poważne  - ja póki co nie mam z nim problemów i potrafię dostrzec co mnie interesuje. 

Edytowane przez grzesiu
  • Haha 1
Opublikowano

@komodo nas Janusze nie mogą znieść że w reprezentacji tak nie strzela. Nie potrafią zrozumieć że lewy to jest snajper. Jemu jak się dogra dobrze piłkę w polu karnym to zazwyczaj kończy się bramka. A że mamy takich zawodników jakich mamy to co poradzić.  Najczęściej przypadkiem jakas piłka do niego trafi bo z dokładnością nie ma nic wspólnego. Widać młodzi teraz trochę lepiej grają ale jeszcze długa droga przed nimi. 

Co ty @grzesiu pier**l.sz o białych murzynach. Przychodzi sobie na 8 godzin 20 dni w miesiacu no chyba że chce setkę sobie zrobić i ma wyjba.e. Większość weekendow i świat wolnych. Na chorobowe czy macierzyńskie  można sobie isc i się nie przejmować robota. Co ty wogole porownujesz 

Opublikowano

Pierwszą rzeczą którą należałoby zrobić to zmniejszenie diet radnych do max 1tyś. Teraz taki radny, który dostaje 4tys/msc, a funkcyjny x2, bardziej zabiega o to aby utrzymać stołek i nie narazić się prezesowi niż o ludzi których teoretycznie interesy powinien dbać.

To taka legalna korupcja- albo siedzisz cicho i wpadnie ci parę groszy albo skończysz jak niedawno zbuntowani radni...

Opublikowano
10 minut temu, komodo napisał:

Wczoraj był lepszy pojedynek Lewy vs Haaland 😉Na szczęście stary król jeszcze pokazał moc i trzymajmy kciuki żeby wykreślil z historii rekord Mullera. Szkoda że pandemia wczoraj cały stadion NIEMCÓW skandowalby nazwisko Lewandowskiego trzy razy .I to jest szacunek A u nas Janusze nie mogą znieść że komuś się coś w życiu udało i ciężko  zapracowal.

tez ogladalem 4-2 dla bayernu a ty masz kobitę?

• Haha 1
Opublikowano

Najtragiczniejsza informacja jest w tym wszystkim taka, że mlekpol wypuścił sygnał, że odpuszcza walkę o mleko. I o ile mlekovita może się szykowała na walkę o surowiec na rynku teraz odpuści ze szkodą dla wszystkich dostawców. Jedyna nadzieja, że Darek będzie chciał udowodnić, pokazać kto jest liderem ,to może jeszcze nie wszystko stracone.

Opublikowano

Pisze do Ciebie bo jesteś najbardziej aktywnym użytkownikiem w tym temacie. A że lubisz sobie postękac to mam z Ciebie ubaw. Także daj sobie na wstrzymanie bo osiwiejesz, a Twoje umartwianie się i tak niewiele zmieni.

Opublikowano

Widzisz jestem aktywny bo ten temat mnie interesuje, z tego zyje. A ty? Szkoda,że ty nie jesteś chociaż w procencie tak aktywny w tym temacie i od roku jak się zarejestrowałeś to ani razu nie podałeś za ile mleko sprzedajesz do swojej wspaniałej spółdzielni. Wstydzisz  się czegoś? Ale na miłosne wyznania to masz tu wenę. Grzesiu ci buziaki wysyłał ostatnio jak się do mnie doj**ałeś to może umów się na randkę. Ze mną dzieci mieć nie będziesz bo zajęty już jestem

I już nie pisz do mnie

• Haha 6
Opublikowano
1 godzinę temu, Cebulj napisał:

tez ogladalem 4-2 dla bayernu a ty masz kobitę?

Tak nawet przychowek😄 To dopiero dziwne co nie krowy kobita i dzieci i jeszcze mecz obejrzy hehe 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, ramzes10 napisał:

Co ty @grzesiu pier**l.sz o białych murzynach. Przychodzi sobie na 8 godzin 20 dni w miesiacu no chyba że chce setkę sobie zrobić i ma wyjba.e. Większość weekendow i świat wolnych. Na chorobowe czy macierzyńskie  można sobie isc i się nie przejmować robota. Co ty wogole porownujesz 

Myślę że jeśli prawdą byłoby to co piszesz to Twoje weekendowe mleko w poniedziałek nadawałoby się co najwyżej na przerób przez oczyszczalnie ścieków. 

Opublikowano
7 godzin temu, GrzesiekAgro napisał:

😀? Jak to w końcu jest ?

Task to jest że w mlekovicie są dostawcy którzy mają udziały, ale są i tacy bez udziałów, zgodnie z logiką osoby której komentarz zacytowałem że inwestycje są z udziałów to tylko udziałowcy powinni dostawać premie.

Opublikowano
1 godzinę temu, komizmo napisał:

Najtragiczniejsza informacja jest w tym wszystkim taka, że mlekpol wypuścił sygnał, że odpuszcza walkę o mleko. I o ile mlekovita może się szykowała na walkę o surowiec na rynku teraz odpuści ze szkodą dla wszystkich dostawców. Jedyna nadzieja, że Darek będzie chciał udowodnić, pokazać kto jest liderem ,to może jeszcze nie wszystko stracone.

Liderem nie jest ani Darek ani Edmund, za wąsko w pasie mają.

Liderem jest Piątnica.

• Like 5
Opublikowano
16 minut temu, komodo napisał:

Tak nawet przychowek😄 To dopiero dziwne co nie krowy kobita i dzieci i jeszcze mecz obejrzy hehe 

Nom dziwne wiekszosc narzeka że na wsi nie ma kobiet a tu na forum większosc ma

Opublikowano

Odnośnie inwestycji ich potrzeby i sensowności proszę pogadać z kolegami z Radomska do czego doprowadził brak inwestycji i postępu technicznego zmniejszenia zatrudnienia zwiększenia przerobu surowca na jednego zatrudnionego. 

OSM Łowicz Pani prezes mówi o zysku i mówi że cena płacona przez tą spółdzielnię nie odbiegała mocno od średniej krajowej. (Tzn że była niższa). 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v