Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
6 minut temu, Mistrz18 napisał:

A w tamtym sezonie polowa poszla na udzialy za grudzień...

No, a u nas zaraz rolnicy że gdzieś tam to taka cena za mleko a u nas to tylko... Ale ile potracen pomniejszających cenę to już nikt nie uwzględnia. A to udziały (w każdej mleczarni inne) a to badania, dojazd jednodniowy itd. 

Opublikowano

Dzięki Daniel 👍 akurat tym razem popieram decyzję 😉 

W mlekpolu patrząc na planowane inwestycje to nie zanosi się na podział zyskiem, gazociąg u nas się ledwo buduje i guru już zapowiedział, że będą chcieli modernizować wszystko pod gaz. 

Opublikowano (edytowane)

Musisz sporo mleka oddawać skoro tak się  udzielasz w temacie 😜😂😂😂😂😂 pewnie tyle co tych traktorów nakupiłeś... 🤕

Edytowane przez ogarek
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, grzesiu napisał:

Dostajesz dywidendę w postaci premii za mleko grudniowe.  

A co jeżeli ktoś oddaje do spółdzielni, nie ma udziałów i dostaje premię jak wszyscy? Dlaczego premia dotyczy tylko jednego miesiąca a nie całego roku  jak ktoś zwrócił uwagę lub wysokości wniesionych udziałów?

Edytowane przez kr9292
Opublikowano
10 godzin temu, DanielFarmer napisał:

Nie gadajcie z nim jprdl 🤦

Też doszedłem do takiego wniosku - to taki transportowy @Cebulj nakręca go to, że ktoś o nim wspomina, wchodzi w dyskusję. To forum to pewnie jedyne miejsce na którym ktoś słucha tego co ma do powiedzenia a że pi...... bez sensu to insza inszość.

PS. @Cebulj nie obraź się za porównanie tego kogoś do Ciebie, jeżeli jednak poczułeś się dotknięty - zrozumiem

• Like 1
Opublikowano

Ja naprawdę nie rozumiem ciągłych pretensji dostawców mlekpolu. Chłopy nie da się ukryć że przez cały 2020r mieliście stabilną jedną z najwyższych cen w kraju (tylko Piątnica płaciła więcej ale to już standard) mieliście podwyżki na koniec roku które napędziły podwyżki innych podmiotów na całym kraju. 

Dostawcy mlekovity jakoś nie narzekają mimo to że standardem jest iż mają cenę 5 - 10gr niższa niż w Mlekpolu.  Coś tu jest chyba nie tak. Czas się ogarnąć i nie sr** we własne gniazdo i nie szukac problemów tylko sposobu ich rozwiązania. 

Opublikowano

Nie narzekają bo od grudnia ich tu nie ma już nie mogą tego czytać jaka jest super cena w Mlekpolu. 

Sami nakreciliscie tą spiralę zachwalajac jaki wspaniały jest ten nasz zarząd i prezes . Dzięki nim mamy tak dobrze i cena już zawsze będzie wysoka. Piszesz głupoty A później się dziwisz że ludzie hejtują i srają we wlasne gniazdo . Lepiej czasami przemilczeć niektóre rzeczy bo później można żałować 

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, grzesiu napisał:

Dostajesz dywidendę w postaci premii za mleko grudniowe.  

pomijając kilka największych mleczarni to w pozostałych mało kto widział kiedykolwiek jakąś premię. W mlekovicie np nowi nie mają udziałów a premię dostają.

6 godzin temu, Troker1979 napisał:

a i jak to a być premia za dywidendy to jest bardzo niesprawiedliwa dla tych co w tym okresie mają dużo krów zasuszonych, wydojonych i mleka całe G oddają

Premia powinna być kwotowa odpowiednia do wielkości posiadanych udziałów, jak ktoś ma 100tys udziałów to powinien dostań np 10x tyle względem tego co ma 10tys udziałów, albo jak np w mlekovicie tylko udziałowcy powinni dostać.

Edytowane przez Rrolniik
Opublikowano
48 minut temu, Rrolniik napisał:

mlekovicie np nowi nie mają udziałów a premię dostają.

48 minut temu, Rrolniik napisał:

albo jak np w mlekovicie tylko udziałowcy powinni dostać.

😀? Jak to w końcu jest ?

Opublikowano
8 godzin temu, ogarek napisał:

Musisz sporo mleka oddawać skoro tak się  udzielasz w temacie 😜😂😂😂😂😂 pewnie tyle co tych traktorów nakupiłeś... 🤕

Grzesiu jako szary konsument może się tutaj wypowiadać, to @pedro2  tym bardziej ma takie prawo

• Like 2
Opublikowano
8 godzin temu, vat napisał:

Też doszedłem do takiego wniosku - to taki transportowy @Cebulj nakręca go to, że ktoś o nim wspomina, wchodzi w dyskusję. To forum to pewnie jedyne miejsce na którym ktoś słucha tego co ma do powiedzenia a że pi...... bez sensu to insza inszość.

PS. @Cebulj nie obraź się za porównanie tego kogoś do Ciebie, jeżeli jednak poczułeś się dotknięty - zrozumiem

Ja jesem na forum dla zdobycia wiedzy bo pomyliłęm sudia ani poszedłęm na dobre ani na rolnicze po których będę miał dotacje. Może bym jakąś oborę zbudował?

• Haha 2
Opublikowano
45 minut temu, GrzesiekAgro napisał:

Strzelam ze europeistyke zes studiował 🧐

Ekonomie 🤦‍♂️9_9

Opublikowano

AND STILL.....Jan Blachowicz !!!! A grzesiowi należy współczuć że ma taką nieetyczną ,frajerską pracę żeby siać zamęt i tonować nastroje wśród rolników oraz wybielać te bagno w którym tkwimy.Wiem że niektórzy nie mają godności nie sumienia ale ja bym się wstydził spojrzeć w lustro

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, karol091193 napisał:

Grzesiu jako szary konsument może się tutaj wypowiadać, to @pedro2  tym bardziej ma takie prawo

Jak na razie to jestem jeszcze udziałowcem, więc mam prawo, oddadzą kasę to może zejdę z tonu. Aczkolwiek wiem jaki to ciężki kawałek chleba i "z sentymentu" się udzielam. Nie moje kredki, ale jak widzę co się odpierdziela to też denerwuje... w każdej gałęzi rolnictwa patrzą aby do siebie, a chłopa jebać... 

A na tego trolla odgara nie zwracaj uwagi, szuka atencji. Nie potrafi zainteresować niczym mądrym to robi wkoło siebie gnój, a jak wiadomo gówno śmierdzi  to się niesie i on zadowolony. 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
32 minuty temu, DanielFarmer napisał:

AND STILL.....Jan Blachowicz !!!! A grzesiowi należy współczuć że ma taką nieetyczną ,frajerską pracę żeby siać zamęt i tonować nastroje wśród rolników oraz wybielać te bagno w którym tkwimy.Wiem że niektórzy nie mają godności nie sumienia ale ja bym się wstydził spojrzeć w lustro

Właśnie jakbym pracował w waszym biznesie to bym nie mógł spojrzeć w lustro że żyły sobie wypruwam  dla waszych zysków za co nikt dziękuję nie powie a tylko obraża.  Na szczęście nie jestem waszym parobkiem dlatego wasze obrazliwe tony w moja stronę mnie nie ruszają. 

Wisi mi ta branża. Mam do niej sentyment bo jest ostatnia branżą ze 100% polskiem kapitałem aale chyba już niedługo. W konsekwencji to wy będziecie dojeni przez prywatne zagraniczne koncerny i wtedy będziecie mogli grzecznie poprosić o podwyżkę i podziękować za odbiór mleka. Tak będzie sami to rozwalicie szukając problemów tak gdzie ich nie ma!

Edytowane przez grzesiu
Opublikowano (edytowane)

Grzesiu, my też nie będziemy parobkami, kto będzie musiał to będzie, ile wytrzyma, ale to nie 19 wiek, że gospodarstwo jest samowystarczalne. Jak nie będzie tego za co prowadzić to choćby się zesrał to zachodniemu czy polskiemu holdingowi mleczarskiemu nie nalejemy

Także bankrutami to może będziemy, ale nie parobkami. Na to trzeba kasy.

Edytowane przez komizmo
Opublikowano

Grzesiu@ : ty tyle CH... ów dostałeś i jeszcze się odgryzać próbujesz ,gdy byś miał odrobinę honoru i samokrytyki to powinieneś się dawno z forum wynieść , ale ty jesteś z tych co jak im w oczy plują to mówią że deszcz pada.

• Like 7
  • Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Jak w bieżącym 2026 roku w waszych okolicach i u waszych dostawców kształtują się ceny paliw zarówno jeśli chodzi o sprzedaż detaliczną jak i hurtową. 

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
  • Dodaj nową pozycję...
v