Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
radekz200 napisał:

Ooo jak się wybił ten co w Calvinach krowy doi i Danielsa wlewa jak mu krowe wzdyma 😛

oj Radek Radek trudny z Ciebie przypadek to co się dzieje obecnie to nie zdrowa sytuacjia .....

Opublikowano
22 minuty temu, Łolek napisał:

No ty chyba nie narzekasz gracz giełdowy milionowe transakcje to już z tego powinieneś wyżyć 

Nie narzekam tylko wkurza to że 3 lata trzeba doić a coraz mniej zostaje 

Opublikowano

Dla mnie bogaty człowiek to ten który niema kredytów i ma czas dla rodziny! Co z tego że kostka na podwórku trzy mercedesy w garażu pięć fendów pod wiatą jak to wszystko leasing i kredyty, mogą się podwinie i płacz. 

Opublikowano (edytowane)

@komizmo włamał Ci się ktoś na konto? Bo to napewno nie ty napisałeś że "nie ma co narzekać" 😂🤣😂😄 co miesiąc 10 groszy podwyżki i w marcu będzie dobrze ewentualnie w maju 

Edytowane przez Marcin441
Opublikowano (edytowane)

I dokładnie będzie jak napisałeś, co miesiąc 10 groszy 🤣

Z tym, że nie podwyżki. 

I nie chodzi o to, że z ceny jestem zadowolony, ale w takim tempie większość z nas nabawi się depresji do wiosny. A dopiero wtedy zacznie się jazda😁

Edytowane przez komizmo
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, kizak napisał:

Ponoć i Olecko w miarę placi ,że się  ,,odbiło''

Opylaja przezut to i płacą.... Choć nie znam cennika a biorą od dalszego sąsiada... Tera małe rzaDza i tyle a molochy stoją w kolejce po przezut. 😜

3 minuty temu, komizmo napisał:

co miesiąc 10 groszy 🤣

Do marca dobijecie do tego co małe tera placo 😁

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano (edytowane)

Małe firmy robią tyle produktów ile mogą sprzedać a resztę mleka gonią na przezut.... Druga sprawa to te produkty są exstra a nie jakieś gieeee... My kupujemy sery i masło tylko z Filipowa i są bardzo smaczne...  nie oddaje tam mleka ale naprawdę polecam ich produkty bo nie są fałszowane itp. 

Edytowane przez Bogdan_ja
  • Thanks 1
Opublikowano

No jakoś dziwnie te lidery rozwoju i biznesu ucichły... A przecia duży może więcej itp... To jak to w końcu jest ? 

Czyżby ustawili się do małych w kolejkach po przezut po 3 zł ? 😁🤔

Opublikowano
3 godziny temu, Zdzinio napisał:

Dla mnie bogaty człowiek to ten który niema kredytów i ma czas dla rodziny! Co z tego że kostka na podwórku trzy mercedesy w garażu pięć fendów pod wiatą jak to wszystko leasing i kredyty, mogą się podwinie i płacz. 

Nie popadaj z skrajności w skrajność. Kredyty są dla ludzi, mądrych ludzi. Większość przeciwników kredytów ma obraz ludzi którzy nabrali kredytów ponad miarę bo w providentach i innych parabankach dawali to brali a przyszedł krach czy nieszczęśliwe zdarzenie i licytacja. Podam swójj przykład i zakup maszyn wiosną tego roku. Nie miałem tyle kasy żeby ze swoich pieniędzy sfinansować całą modernizację więc wziąłem kredyt. Zimą zaklepałem maszyny jeszcze przed podwyżkami więc zmieściłem się w limicie 400 tyś na styk. Wiosną trzeba było to realizować bo dealerzy nie chcieli dłużej czekać więc poszedł kredyt i do spłaty łącznie wszystkich dodatkowych kosztów 10 tyś. Życie tak się ułożyło że do tej pory nazbierałem tyle pieniędzy że nie musiałbym brać tego kredytu. Ale co z tego , że teraz mam jak  przy aktualnych cenach tych samych maszyn musiałbym dołożyć koło 40 tyś netto. Dodatkowo przerobiłem tymi maszynami sezon więc też już zarabiają na siebie. Policz sobie teraz ile tysięcy jestem do przodu dzięki temu kredytowi a dodatkowo jestem jak to nazwałeś bogaty bo dzięki nowym maszynom ma więcej czasu dla rodziny. Do wszystkiego trzeba podchodzić z rozsądkiem. 

• Like 7
Opublikowano
46 minut temu, Mateusz1q napisał:

Nie nadążasz bo musisz siedzieć w oborze i szarpać żeby twoja mleczarnia kupiła przerzut za 3 zl

aż tyle czasu w niej nie spędzam, 1,5h rano i wieczór + 1h w dzień aby przywieźć żarcia i rozdać 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez konteno
      Jak w bieżącym 2026 roku w waszych okolicach i u waszych dostawców kształtują się ceny paliw zarówno jeśli chodzi o sprzedaż detaliczną jak i hurtową. 

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
  • Dodaj nową pozycję...
v