Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

. u wszystkich tak kradną?. Ja raz w tyg sprawdzam i się zgadza. samochody nowe kupili z karuzelami ale wy i tak dalej swoje. Byłym dostawca ewidentnie sprawia ból ,że ta spółdzielnia jeszcze istnieje. Chociaż logicznie myśląc dla was to lepiej bo macie szansę zobaczyć udział

Opublikowano

Ci co o odeszli to raczej się cieszą bo raz że u nich jest nie gorsza cena a dwa to szansa na udział. Największy ból d*py to mają ci co co nic wspólnego nie mają z Łowiczem i tylko przysrywali że tam biorą wszystko itd...ludzie jakoś przesli do Sierpca,president i innych gadów i jakoś oddają i dają radę😉

O to sąsiedzki powiat😉

Opublikowano

A mi brakowało jak oddawałem.... a Heniek to ze swojej pensji na wszystko odłożył ? haha W tamtym roku dostawca Łowicza ze wsi, z którym się kumpluje przyjechał i mówi: pożycz mi 100-120l mleka, bo dzwonił kierowca, że ktoś z nim jeździ i się musi mleko zgadzać... i po co to ? Mi Łowicz nie przeszkadza, oddawaliśmy tam, było, minęło. Bolała mnie nie tak bardzo niższa cena, ale to, że się starasz, ponosisz koszty, żeby mieć dobre mleko, a ktoś oddaje "reprezentatywną" próbkę, odpali coś kierowcy i ma tą samą cenę... najwyraźniej obrońcy dobrego imienia tej mleczarni należą właśnie do tej grupy. A mydlenie oczu, że w tym kurwidołku nie ma kombinowania i złodziejstwa jest mijaniem się z prawdą.

• Like 1
Opublikowano

a kiedy to było ? za czasu obecnego zarządu ? najlepsze to jest jak kolega / sąsiad / wujek mówił. Kiedyś kradli to fakt. a czy obecnie nie mam pojęcia . Zmieniają auta na nowe z karuzelami to źle. Wprowadzili jakieś badania na obecność soli żeby nie fałszować mleka to też podqmiechujki że dopiero teraz. Ja jestem zadowolony ze współpracy, bakterie nie przejda to się dzwoni i prosi o poprawkę ( oczywiście lepiej nie nadużywać ) ,a jakby mlekpol przejął to pewnie @grzesiu by kazał garaż zburzyć żeby samochód miał łatwiej na podwórko wjechać.

Opublikowano

Nikt mi o tym nie opowiadał, bo to on do mnie po mleko przyjechał więc cała ta sytuacja dotyczyła bezpośrednio mnie, a było to na przełomie sierpnia/września. Stado ma ponad 50 krów i nigdzie nie przechodzi, bo ma bałagan... Dopóki on nie zacznie ogarniać stada nie uwierzę, że skończyły się kombinacje alpejskie w Łowiczu i te farmazony obrońców kładę między bajki...

• Like 1
Opublikowano

no to widzisz jak oddawałes jeszcze do Łowicza to kolega ze wsi Cię okradał a teraz przyjechał jeszcze po pomoc ... to raczej nie jest problem tylko kierowców. no i musi chyba starym autem jeździć. bo w nowych to chyba tylko włącza i wyłącza pompę. , a reszta sie robi automatycznie. A w starych autach jak coś się nie zgadza z somatami czy bakteriami to jeździ z kierowcą laborantka i sama pobiera druga próbkę..

Opublikowano

Nie raz on mi pomógł i nie raz ja jemu, ważne, że mam kogo o tą pomoc poprosić, ale nie zmieniajmy tematu. Najczęściej stary samochód jeździ, ale nowy też się zdarza i nikt z kierowcą nie jeździ, bo tam się wszystko zgadza, w teorii, bo kierowca dole dostaje, a nawet więcej, bo dodatkowe litry są...

Opublikowano (edytowane)

Jak oddawalem do ozo to laborantce się probówki w ręku nie mieściły jak u mnie mleko brali .Także kombinują wszędzie no może  prawie bo gdzie pieniądze tam i przekręty taka ludzka natura

Boli to że wielu sie na to godzi

Edytowane przez Łolek
  • Like 1
Opublikowano
6 godzin temu, ramzes10 napisał:

Coś nie halo z tym sierpcem. Sierpc płaci 1,8-1,9 za mleko i wątpię że Łowicz stać tyle zapłacić za mleko jak swoim dostawcom płacą 1,6. Bez sensu 

w sierpcu wyjdzie przy 25000l i tł 4,7 bi 3,52 wlaśnie  1,60 brutto także nie wiem skąd ty te ceny wziłaęś?????

Opublikowano

Ja powtarzam po raz kolejny, że większych złodzieji niż kierowcy z Łowicza to w żadnej spółdzielni nie ma. I tyle. Nie będę powtarzał tysiąc razy dlaczego bo pisałem nie raz. To że ta mleczarnia istnieje przy takich pracownikach uważam za cud

Bo jeżeli chodzi o samą markę  i mleczarnie. To z taką tradycją, rozpoznawalnością  i strukturą dostawców to przy odpowiednim zarządzaniu to powinna być druga Piątnica. Ale jak można robić dobre produkty z dobrego mleka płacąc dostawcom głodowe pieniądze? Nie da się

Może rzeczywiście idą zmiany na lepsze czego wszystkim dostawcą łowickim życzę

• Like 2
Opublikowano

@FarmerDyzio w życiu mi nie powiesz że "biedni" kierowcy w Łowiczu nie kombinowali czy nie kombinują. Może im się ucięło na tych nowych autach. Zbyt wielu byłych dostawców mi się przyznało co i jak robili z kierowcami(czytaj paliwo, woda, sloiki). Kolega poszedł na małe beczki zanim ruszył w trasę dostał od kolegów "wytyczne". Szwagier jeździł na dużych cysternach i znał ludzi żona nie pracująca gość na małych beczkach dom wyebany luks fura na kostce postawiona. I nikt mi nie wmowi że jest inaczej. Słyszałeś chyba kto ważny wpadł na wodzie w mleku? Co do tego zarządu to żeby nie oni to by tej spółdzielni już nie było. Powoli może wyjdą na prostą, mleka brakuje bo dużo ludzi uciekło część wraca np z Radomska. Odszedłem bo użyłem kalkulatora i odstawiłem sentymenty na bok. A i litrów nie brakuje i parametry się zgadzają. Tyle ode mnie. 

Opublikowano
37 minut temu, bop23 napisał:

w sierpcu wyjdzie przy 25000l i tł 4,7 bi 3,52 wlaśnie  1,60 brutto także nie wiem skąd ty te ceny wziłaęś?????

Cofnij się dwie czy trzy strony do tylu. Dostawcy piszą że wyjdzie im 6 groszy mniej jak w grudniu i podawali mniej więcej 1,9

28 minut temu, komizmo napisał:

Ja powtarzam po raz kolejny, że większych złodzieji niż kierowcy z Łowicza to w żadnej spółdzielni nie ma. I tyle. Nie będę powtarzał tysiąc razy dlaczego bo pisałem nie raz. To że ta mleczarnia istnieje przy takich pracownikach uważam za cud

Bo jeżeli chodzi o samą markę  i mleczarnie. To z taką tradycją, rozpoznawalnością  i strukturą dostawców to przy odpowiednim zarządzaniu to powinna być druga Piątnica. Ale jak można robić dobre produkty z dobrego mleka płacąc dostawcom głodowe pieniądze? Nie da się

Może rzeczywiście idą zmiany na lepsze czego wszystkim dostawcą łowickim życzę

Uwierz mi że są u nas w okolicy nie tacy giganci. Co nie @gregor1284

Opublikowano
Przed chwilą, ramzes10 napisał:

Cofnij się dwie czy trzy strony do tylu. Dostawcy piszą że wyjdzie im 6 groszy mniej jak w grudniu i podawali mniej więcej 1,9

chyba z dwa miesiące wcześniej  tyle było..... cena spadla przez dwa miesiące o 20 groszy ....  napisalem ile mi wyjdzie przy takiej ilości i parametrach to mi nie pitol głupot....., chyba wiem ile mi płacą....

Opublikowano

Przejrzalem kilka stron i faktycznie masz rację że nie wyjdzie 1,9. Za listopad było 1,9, za grudzień 1,75 i za styczen -6 groszy, więc 1,69 Patrzę po cenach krowiarki

Opublikowano

Na Łowiczu ponoć cała trasa z presidenta ucieka w trzy kierunki best milk reny picot i powrót do Łowicza więc nie trudno się domyślić jaki powód jeśli takie podmioty się rozważa. Co innego Sierpc czy Mlekpol. Ale znowu w Sierpcu mali to nie odczują różnicy tam jak nie masz chociaż 24tys to nie ma po co iść  bo te 3 progi 24 , 34 i 44 to 15 gr A kolejny prog 15 tys tez chyba 5gr chyba więc tam poniżej 10 tyś to doja za srednia krajowa .

Opublikowano
komodo napisał:

Na Łowiczu ponoć cała trasa z presidenta ucieka w trzy kierunki best milk reny picot i powrót do Łowicza więc nie trudno się domyślić jaki powód jeśli takie podmioty się rozważa. Co innego Sierpc czy Mlekpol. Ale znowu w Sierpcu mali to nie odczują różnicy tam jak nie masz chociaż 24tys to nie ma po co iść  bo te 3 progi 24 , 34 i 44 to 15 gr A kolejny prog 15 tys tez chyba 5gr chyba więc tam poniżej 10 tyś to doja za srednia krajowa .

Sporo już wcześniej uciekło, teraz nieliczni do Mlekpolu, a reszta tak jak napisałeś...

Opublikowano

Maly dostawca do 10 tys z dobrymi  parametrami jak tu niektorzy wstawiaja tluszcz 4.7 białko 3.7 to ponad 1.70 miałby w presidencie to aby Piątnica i Mlekpol teraz może przy takich litrach dałby lepsza cene  I wraz ze wzrostem litrów traci konkurencyjność president z najlepszymi chociaż teraz za styczeń luty z tymi 6 gr A po obnizkach w rykach mlekovicie czy Sierpcu  to też będzie w czołówce nawet przy 40 tyś 

Opublikowano

A dziś w agrobiznesie mówi że najbardziej rozpoznawalną marką w chinach jest Łaciate z Mlekpolu więc brawo za dobry marketing . Oby za tym cena się utrzymywała A może i inne kraje będą brać więcej co za tym idzie będą wiece płacić pieniążków dla chłopów. 

A może do Chin powinno się wysyłać produkty z innych mleczarni z logo Łaciate. Co wy na to ? 

Opublikowano (edytowane)

W agrobiznesie mówili też że śruta sojowa po 2160 

Post nie na temat. +1 punkt ostrzeżeń

Edytowane przez danielhaker
Opublikowano

Już gorszych głupot na temat ŁOWICZA nie słyszałem jak żyje! Ale nie będę wchodził w dyskusję bo mi się nie chce. Może niektórych żal w dupe szczypie. Co do mlekpolu to też słyszałem różne rzeczy od osoby która tam oddaje😁

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v