Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, arek2108 napisał:

Tak tylko ta premie mieli utrzymać tak wynika z SMS, na luty przysłali ze dodatkowe 5 gr nie 25 a 30 gr nie rozumiem już tego trzeba dzwonić do nich w poniedziałek.

Ja tam jakoś wszystko rozumiem i od początku stycznia wiedziałem że doje za 20 gr mniej niż w grudniu

Śmieją się z krowiarzy że głupi, nie dziwota bo widać niektórzy SMS nie potrafią czytać ze zrozumieniem

Opublikowano
damianzetor9540 napisał:

Ja tam jakoś wszystko rozumiem i od początku stycznia wiedziałem że doje za 20 gr mniej niż w grudniu Śmieją się z krowiarzy że głupi, nie dziwota bo widać niektórzy SMS nie potrafią czytać ze zrozumieniem

Chłopie wyluzuj...

Opublikowano
53 minuty temu, slawek74 napisał:

bi 3.7 tł 4.6%

Przy takich parametrach to bym miał w mlekpolu 1.8 ponad 😀

A przy moich jakieś tł 4,3 i bi 3.4 na pewno będzie poniżej 

Opublikowano
15 minut temu, piotrek91p napisał:

Przy tych parametrach co podał Sławek to okolo 1,9-1,93 gdzieś  wychodzi. Mi przy słabszych wychodzi prawie 1,9 a mam białko słabsze o 1,5 jednostki 

Opublikowano
2 godziny temu, Marcin133 napisał:

E nie straszcie o obniżkach w Polmleku bo nie zrobię podwórka😉

Nie wiem nic ani o podwyżkach ani o obniżce a faktycznie Borucki mówił że jest ok więc tego sie trzymajmy 

Opublikowano (edytowane)

Farmer 6820 ja mówię o przedziale 10-30, a nawet jeśli będzie 30-50 to o tak grosz czy dwa różnicy, Ty to byś też miał coś 1,8-1,9

Trochę mało precyzyjny jestem, ale nie chce mi się liczyć cudzych pieniędzy 😁

Edytowane przez piotrek91p
Opublikowano
1 godzinę temu, Farmer6820 napisał:

Ale Sławek nie ma dużych litrów nie wiem czy wiecie 🤔

U nas przy ponad 100tys. Białko 3.54 Tłuszcz 4.43 1.68 brutto jest zjazd o 19 groszy względem stycznia. 

Pewnie jest w przedziale 10-25 więc miałby grosz mniej niż ja w przedziale 25-50. W mlekpolu zaczęli dobrze płacić za parametry. Jakbyś poszukał wcześniejszych postów to ceny przy tym samym przedziale litrowym  różnią się nawet o około 20 groszy, przy różnych parametrach. Zobaczymy jak długo się ten cennik utrzyma.

Porównalem sobie ostatnio cenę z Piątnica to wychodzi 1-2 grosze różnicy. Tylko w Piątnicy jak jeb.a premie to 20-30 groszy. W 5 czy 10 groszy się nie bawią. W mlekpolu można zapomnieć o premiach. Oby ta cena utrzymała się jak najdłużej i będzie dobrze. 

Opublikowano

To już możesz składać podanie. Znajomy się ostatnio przeniósł to ponad pol roku czekał.:). Ja czekam na rozwój sytuacji w mlekpolu. Jak będzie źle to trzeba będzie myśleć o przeniesieniu ale to i tak aż za rok bo taka jest umową że wypowiedzenie składa się we wrześniu i do końca roku trzeba oddawać 

Opublikowano

Od tego miesiąca zaczął oddawać wiec wszystko przed nim. 😄

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, damianzetor9540 napisał:

Ja tam jakoś wszystko rozumiem i od początku stycznia wiedziałem że doje za 20 gr mniej niż w grudniu

Śmieją się z krowiarzy że głupi, nie dziwota bo widać niektórzy SMS nie potrafią czytać ze zrozumieniem

Niby tak, ale przyznasz, ze zawsze tak konstruuja te smsy czy nawet rozmowy, zeby wynikalo, ze nigdy zadnej obnizki nie bylo i nie bedzie, a zawsze jest albo pozdwyzka, albo ulubione slowo to premia. Wiadomo inteligentny czlowiek rozumie i czyta miedzy wierszami, ale troche to jednak w oczy kluje moim zdaniem. Zamiany premii GMO z lojalnosciowa to juz nawet nie komentuje.

Np. jakby chcieli obnizyc cene za luty o 10gr, to bys nie dostal smsa z obnizka 10 gr, tylko super nowine, ze premia za luty 10gr. 

Edytowane przez asus921
Opublikowano
ramzes10 napisał:

To już możesz składać podanie. Znajomy się ostatnio przeniósł to ponad pol roku czekał.:). Ja czekam na rozwój sytuacji w mlekpolu. Jak będzie źle to trzeba będzie myśleć o przeniesieniu ale to i tak aż za rok bo taka jest umową że wypowiedzenie składa się we wrześniu i do końca roku trzeba oddawać 

To przyjmuja teraz do Piątnicy?

Opublikowano
1 godzinę temu, ramzes10 napisał:

Znaczy się z mlekpolu od tak się odchodzi jak się chce...? 🤔

Masz całość udziałów wpłacone?

Opublikowano (edytowane)

Nie trzeba już  udziałów wpłacać. A co do odejscia to wyżej napisałem. Podanie we wrześniu i odejście końcem grudnia 

@Bercik92 przyjmowali a czy nadal przyjmują to nie wiem

Edytowane przez ramzes10
Opublikowano
6 godzin temu, piotrek91p napisał:

Czyli SM Ryki to w tym momencie  taki marny średniak

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez konteno
      Jak w bieżącym 2026 roku w waszych okolicach i u waszych dostawców kształtują się ceny paliw zarówno jeśli chodzi o sprzedaż detaliczną jak i hurtową. 

• Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Dodaj nową pozycję...
v