Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak spomlek daje premię to jest nadzieja że mlekpol nie obniży ceny 

Opublikowano
DanielFarmer napisał:

za 30-40 gr dopłaty to głupiego nie ma....jeśli ktoś miałby oddawać eko to idzie do Piątnicy i na gwarantowaną cenę bodajże 2,18 netto + premie niezależnie od parametrów

Można być na okresie przejściowym przez 2 lata a potem przejść do Piątnicy tylko jak wytłumaczyć że większość ziemi która uprawiasz masz na ustne umowy dzierżawy a z np 30ha własnej na papierzenie utrzymasz 80 sztuk bydła na ekologi... 🤔

Opublikowano
I tym i tym 😜. Myślę że za kilka lat jak wejdzie ten nowy prow to będzie sens przejść na ekologię... . Narazie u nas w domu sceptycznie do tego podchodzą 🤔
I tym i tym 😜. Myślę że za kilka lat jak wejdzie ten nowy prow to będzie sens przejść na ekologię... . Narazie u nas w domu sceptycznie do tego podchodzą 🤔
Opublikowano
57 minut temu, Mati2812820 napisał:

Dziś był u mnie przedstawiciel RONOMLEX-a z Glinojecka. Cena za litr jaką oferuje ta mleczarnia wydaje się zbyt kolorowa. Czy ktoś oddaje do nich i mógłby podzielić się opinią?

Czyli jaką cenę oferują ?

Opublikowano
22 godziny temu, nikolas29 napisał:

To Radomsko ok 1,24 poniżej 10 tys.L. tam wszyscy uciekają już .q jedną z największych mleczarni w łódzkim.tez by uciekac

Tak dużo ludzi ucieka? Nie myślą się jakoś ratować coś zmieniać? 

RENOMLEX to firma skupowa nie mleczarnia. 

Opublikowano
4 godziny temu, Mati2812820 napisał:

Dziś był u mnie przedstawiciel RONOMLEX-a z Glinojecka. Cena za litr jaką oferuje ta mleczarnia wydaje się zbyt kolorowa. Czy ktoś oddaje do nich i mógłby podzielić się opinią?

Ja oddaje do nich mam bardzo dobrą cene i nie ma żadnych problemów. A jaki masz litraż na miesiąc? I ile ci proponują? Jakbyć chciał zmienić to polecam

Opublikowano (edytowane)

Bardzo dobra cena to jaka ? 

Bo coś mi się wydaje że oni ok 1,2 płacą.

U nas to na to mówimy brudasy z zygmuntowa ,bo kogo Sierpc wyrzuca to do nich przechodzą.

Edytowane przez robert1226
Opublikowano

1,30 zł gdzie omówmy się ogólnie mleko stoi dobrze, przy jakim kolwiek dołku cenowym 1 zł lub poniżej napewno, ja szukając nowej mleczarni nie patrzyłem kto płaci najlepiej tylko kto płaci w miare stabilnie przy niskiej cenie mleka no i oczywiście żeby chciała odbierać mleko na moim rejonie co w woj.łódzkim bywa różnie

Opublikowano (edytowane)

Ja oddaje do Ronomlex już ponad rok ( wcześniej Best Milk, Dairy Trans - to ta sama firma tylko nazwa się zmienia co jakiś czas). Osobiście uważam, że to dobra firma i nie mam do tej pory złych doświadczeń z nią związanych. Płaci nieźle jak na warunki łódzkie. Za grudzień wyszło mi ok 1,70 brutto przy maksymalnym progu i niezłych parametrach. Uważam że to dobra alternatywa dla super płacących mleczarni z woj. łódzkiego.

Edytowane przez HackerHC
Opublikowano
4 godziny temu, robert1226 napisał:

Bardzo dobra cena to jaka ? 

Bo coś mi się wydaje że oni ok 1,2 płacą.

U nas to na to mówimy brudasy z zygmuntowa ,bo kogo Sierpc wyrzuca to do nich przechodzą.

No ja mam 1.6zł no wiadomo nie jest taka jak w Sierpcu ale nie jest najgorsza

Opublikowano
1 godzinę temu, HackerHC napisał:

Ja oddaje do Ronomlex już ponad rok ( wcześniej Best Milk, Dairy Trans - to ta sama firma tylko nazwa się zmienia co jakiś czas). Osobiście uważam, że to dobra firma i nie mam do tej pory złych doświadczeń z nią związanych. Płaci nieźle jak na warunki łódzkie. Za grudzień wyszło mi ok 1,70 brutto przy maksymalnym progu i niezłych parametrach. Uważam że to dobra alternatywa dla super płacących mleczarni z woj. łódzkiego.

Jaka część Łódzkiego? I ile to jest max próg? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v