Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

Ja tu się zastanawiam czy zakładu nie oddać do sądu bo w umowie że cena bazowa ma być w górnym pułapie ceny rynkowej, a 4,40 netto na żywą to wg mnie nie jest w tej chwili ten górny pułap. 

Edytowane przez krilan06
Opublikowano

Tez sie chetnie dowiem jak to wyglada w niebieskiej

Jedynie co ja znalazłem to 

Strefa niebieska
oznacza każdorazowe zwracanie się do PLW o zgodę na przemieszczenie.

Ale co to w praktyce znaczy ?

Opublikowano (edytowane)

Jeśli chodzi o zagrożoną to badanie krwi na Asf pozwolenie od PLW na przemieszczenie do zakładu który  ma pozwolenie na ubój ze strefy i te świnie kupi 

Ponadto zgłaszanie padniĘć świń do plw, brak łączenia transportów , znacznie niższa cena częstsze kontrole 

Edytowane przez bizon1
Opublikowano
20 minut temu, bizon1 napisał:

Jeśli chodzi o zagrożoną to badanie krwi na Asf pozwolenie od PLW na przemieszczenie do zakładu który  ma pozwolenie na ubój ze strefy i te świnie kupi 

Ponadto zgłaszanie padniĘć świń do plw, brak łączenia transportów , znacznie niższa cena częstsze kontrole 

Niebieska tochyba teraz ta najłagodniejsza. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Dontcry napisał:

Niebieska tochyba teraz ta najłagodniejsza. 

No najlagodniejsza 

Ale w niebieskiej sa badania krwi? Chyba tylko w czerwonej 

Jak to jest z tymi swiadectwami i jak ubojnia jest poza strefą? 

Opublikowano
14 minut temu, JanKrzysztof napisał:

Jesteś w niebieskiej strefie.

Dzięki wielkie za odp nie mogłem nigdzie znaleźć,  tam są jakieś szczególne ograniczenia ? Jutro znajomy oddaje tuczniki i to samo co zawsze tylko świadectwo,  w tamtym roku po 2 Latach zacząłem od nową hodowle jak tak dalej pójdzie to znów trze będzie się zwijać 

Opublikowano
6 godzin temu, gomez181 napisał:

Panowie jak wygląda sprzedaż tucznika w strefie niebieskiej? Kto jest w tej strefie??? Pilne

Nie jestes w czarnej d*pie, jeśli jesteś w tej nowej niebieskiej czyli najładniejszej to sprzedaz wygląda tak samo jak w Białej, tylko z tym że swiadectwo jest krótsze, na przemieszczenie swin masz 48 godzin. Oczywiście nie wszystkie zakłady chca niebieska...

Opublikowano
5 minut temu, damianos95 napisał:

Duzo masz sztuk ? Cykl zamkniety ? 

No ja tez sie chetnie dowiem jakie ograniczenia w tej niebieskiej strefie 

Ja mam tylko 4 maciry teeaz i 17 szt 30 -50 kg , wcześniej miałem 8 maciory ale skasowałem w lipcu 2018 bałem się kontroli,  Ty ile masz jak można wiedzieć 

Opublikowano (edytowane)

Mesi ta niebieska to dawna żółta czyli nic strasznego. To świadectwo 48h wazne i jak padnie ci świniak to lekarz musi sekcje zrobić. Przynajmniej tak było. Jeśli coś się zmieniło to mnie poprawcie. Ja mesi kilka km od ciebie a już inny powiat i w strefie jesteśmy od 1.5 roku. A i jeszcze maty wjazdowe w bramie do gospodarstwa 

Edytowane przez cover
Opublikowano
3 minuty temu, PartyzantTK napisał:

Po co robita panikę. W niebieskiej sprzedajesz normalnie, jedyne co dostajesz świadectwo ważne 48 godzin zamiast 10 

Gdzie Masz świadectwa 10 dni ważne?

Opublikowano

Świadectwo to od zawsze bylo na 48 godzin wazne 

43 minuty temu, mesi napisał:

Ja mam tylko 4 maciry teeaz i 17 szt 30 -50 kg , wcześniej miałem 8 maciory ale skasowałem w lipcu 2018 bałem się kontroli,  Ty ile masz jak można wiedzieć 

Akurat troche sprzedalem to teraz jest 4 lochy a bylo 9 i nie wiem czy wstawiac czy nie no a reszty mam ponad 30szt obecnie 

Zobaczymy czy beda lazic po kontrolach i wymyslac czy luzik bedzie 

A po ilu znosza te strefy jak cos. ?

Opublikowano
5 godzin temu, damianos95 napisał:

Akurat troche sprzedalem to teraz jest 4 lochy a bylo 9 i nie wiem czy wstawiac czy nie no a reszty mam ponad 30szt obecnie 

Tego nie wiem,  ja miałem kontrolę w marcu mówiła że jak będzie strefa to 2 razy w roku mają być 

5 godzin temu, damianos95 napisał:

Tego nie wiem,  ja miałem kontrolę w marcu mówiła że jak będzie strefa to 2 razy w roku mają być 

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, mesi napisał:

Jest czerwona  dotuczyć i wyjazd nie będę na darmozjadów robił ,o ile będzie miał kto kupić.

Edytowane przez kiko8
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v