Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
6465 napisał:

To sprzedający na kogo ma brać świadectwo? I w agencji zgłosić sprzedaż do ubojni czy ubuj czy jeszcze inaczej? Sory że pytam ale tak z ciekawości🤔

Ubój własny tyle

Opublikowano
54 minuty temu, 6465 napisał:

To sprzedający na kogo ma brać świadectwo? I w agencji zgłosić sprzedaż do ubojni czy ubuj czy jeszcze inaczej? Sory że pytam ale tak z ciekawości🤔

Sprzedający świadectwo na siebie, do agencji zgłaszasz jako sprzedaż. Do końca legalne to nie jest bo w taki sposób teoretycznie możesz ubijać tylko dla siebie 

Opublikowano

Nie ubój własny, tylko sprzedaż do ubojni-  świadectwo też na ubojnie. Zresztą takie informacje u swojego weta najlepiej potwierdzać, bo jak wiadomo "co kraj to obyczaj".

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Rogas71 napisał:

za tucznika można było kupić tonę zboża to jest super cena

pół roku temu sprzedawałem zboże pszenica ok 1000 zł netto, jęczmień i pszenżyto po 80-900 zł netto, swinie nie więcej niż teraz więc jakim cudem za tucznika kupiłeś tonę zboża?? pasiesz kabanki do 150kg i sprzedawałeś po minimum 5 zł na żywą wagę?? 

za tucznika można było kupić tonę zboża to jest super cena

Edytowane przez pabloooo
Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, Rogas71 napisał:

Obecnie nie ale jeszcze pół roku temu był to niezły biznes

Cena zapewne wzrośnie a i spadki cen zbóż są nie uniknione

Zapewne tak. Strefa oddziaływania asf również i pomimo tego, że Tobie się wydaje, iż asf Ciebie nie dotyczy, to uwierz, prędzej, czy pôźniej, zacznie. I nie zapewne, a na bank.

Co prawda, nie pół roku temu, a około 5 i pół miesiąca, usługodawca który kosił u mnie rzepak, a który utrzymuje(w pełnym tego słowa znaczeniu) również tch, w strefie czerwonej kiedyś(nie wiem jaka to teraz), mówił, że nie jest problemem już cena nawet(na tamten czas) a to, że odbiorcy telefonów nie odbierają. 

Oczywiście nie życzę Ci takich doświadczeń, ale chyba tylko one są w stanie spowodować, że dotrze do Ciebie w końcu,  iż również w tym kraju żyjesz/mieszkasz. 

Edytowane przez bezbarwny
Opublikowano (edytowane)

Mam zakaz udzielania informacji na temat cen płaconych przez pana Z w rejonie😉, za to mam + 20 groszy dopłaty do kg kabana

Edytowane przez ws71
Opublikowano
5 minut temu, ws71 napisał:

@soltys48 , 5,6 E + premia [13-20 gr/kg], chciałem 10groszy wiecej ,ale szwagier mnie za mało stanowczo poparł i d*pa[powyższy mój post to taki żarcik]

wyglada to tak jakby chciał już u nas przestać brać

Opublikowano
33 minuty temu, krilan06 napisał:

Już na olx ogłoszenia typu: kupię loszki prośne z terminem wyproszenia i wymienia miesiące pod dopłaty 😂

A W okolicy Masz prosiaka w wadze min 20kg po 100 i chętnie ROZMAWIAJĄ

Opublikowano
27 minut temu, JanKrzysztof napisał:

I co? Jak kupi te loszki, zgłosi urodzenie i "nagle" 4/5 miotu mu maciora wydusi to też pieniądze dostanie?

Właśnie tego nikt nie wie jak bedzie czy jak np urodzi sie 15 a po tygodniu zostanie 8 to czy mimo ze zarejestrujesz 15 i bedziesz wolac co 2 dzien bakutil to dadza do 15 czy nie i odejma te co padly 

Narazie podobno nie ma aktu wykonawczego wiec pole manewru maja duze by cos zmienic 

54 minuty temu, krilan06 napisał:

Już na olx ogłoszenia typu: kupię loszki prośne z terminem wyproszenia i wymienia miesiące pod dopłaty 😂

Znam takiego co kiedys kupil okazyjnie loszki prosne po 500zl 8szt szkoda ze 1 byla prosna a reszta nie i jesxcze tylko 3 daly sie zasłonić wiec myślę ze ludzie tu tez moga poplynac 

Opublikowano
3 godziny temu, Rogas71 napisał:

G

Najgorzej wyjdą Ci co mają lochy w dobrostanie bo tam każda swoim umerem zakolczykowana i nic nie zakombiujesz nawet jak 20 urodzi

Da się to obejść 

ale Ci co będą korzystać z wyrównania dochodu będą stratni bo zapewne tą pomoc muszą wpisać do dochodu dla danego kwartału

Opublikowano
11 godzin temu, damianos95 napisał:

Właśnie tego nikt nie wie jak bedzie czy jak np urodzi sie 15 a po tygodniu zostanie 8 to czy mimo ze zarejestrujesz 15 i bedziesz wolac co 2 dzien bakutil to dadza do 15 czy nie i odejma te co padly 

Narazie podobno nie ma aktu wykonawczego wiec pole manewru maja duze by cos zmienic 

Znam takiego co kiedys kupil okazyjnie loszki prosne po 500zl 8szt szkoda ze 1 byla prosna a reszta nie i jesxcze tylko 3 daly sie zasłonić wiec myślę ze ludzie tu tez moga poplynac 

Przecież obowiązek rejestracji jest do 30dni od daty zdarzenia, więc jaki jest sens zgłaszania prosiąt poniżej 3 tyg życia

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v