Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Taka prawda ,ze jeśli nie zarabiamy na swojej pracy tylko musimy czekać na jałmużnę to system nie działa i nie ma się co dziwić rezygnacji z produkcji tak wielkiej grupy hodowców 

Opublikowano
1 godzinę temu, Rogas71 napisał:

Jak nie ma przecież będzie 1000 zł do lochy

Tylko że Niemcy kombinują już drugi raz ,a nasi wyskoczyli z lochą ,zamiast machnąć drugi raz covidowe i to na poziomie ok 160zł szt to by może trochę ludzi się zastanowiło i nie zlikwidowało, a tak ta 100 niewiele daje bo i tak ok 60zł jest się w plecy na sztuce

Opublikowano
22 godziny temu, Nowy81 napisał:

Pewnie duże ilości rocznie bierzesz? Ja w kwietniu za jasny płaciłem 81zl czy coś za 25kg u takiego małego handlarza nawozami węglem i paszą

też biorę do handlarza w czerwcu WT Jasny był po 60zł a PW Jasny po 65,50zł co tydzień biorę 6 WT 4PW i worek do maciór

Opublikowano
17 minut temu, krilan06 napisał:

Czy żeby dostać tę dopłatę do prosiąt to musi się urodzić co najmniej 10szt czy może być np 6 i też się dostanie?

Na logikę to stan z książki czyli wielokrotność liczby 10 [10,20,30,40 itd] , czyli płatność  do pełnych dziesiątek

Opublikowano
12 godzin temu, Navara1988 napisał:

Jutro wozniacki z 6 na 5.7

Zawsze przed samymi świętami cena szła w dół , bo wiele rzeźni już nawet przyjmować nie chce 

Opublikowano
ws71 napisał:

17 minut temu, krilan06 napisał:

Czy żeby dostać tę dopłatę do prosiąt to musi się urodzić co najmniej 10szt czy może być np 6 i też się dostanie?

Na logikę to stan z książki czyli wielokrotność liczby 10 [10,20,30,40 itd] , czyli płatność  do pełnych dziesiątek

czyli jak mam 100 loch i urodzą 1300 prosiąt to dostanę tylko 100 tyś?

Opublikowano
8 godzin temu, Rogas71 napisał:

czyli jak mam 100 loch i urodzą 1300 prosiąt to dostanę tylko 100 tyś?

Jak nasz oświecony minister zapowiedział to miało być do każdych urodzonych 10 prosiąt, z  loch do 500szt, zasadnicze pytanie czy w przyszłościowym wniosku ktoś będzie wnikać w liczbę loch a jeśli tak to co za problem wpisać 130 szt loch, przecież przy sprzedaży nie ma rozgraniczenia czy to był tucznik,locha i w irz tego jak na razie nie wychwycą, wystarczy tylko pokrycie w końcowej liczebności stada

Opublikowano
2 godziny temu, DRIPOL napisał:

Znajomy sprzedawał do Kabanos -Przecław 15 szt 4zł+vat strefa czerwona ,czy prawdę mówił nie wiem bo dookoła 3.00.-3,20 + vat

3 złote za żywiec to trzeba sprzedać jakieś 8 kg żywca na jeden kg kiełbasy chyba czas najwyższy zacząć rozbierać kojce w chlewni bo już raczej do świń nie wrócę 

przypominam o spisie stanu stada 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v