Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Lukas210 napisał:

Czyli  najpóźniej po miesiącu musi przyjść decyzja i potem w ciągu dwóch tyg pieniądze?

Lub informacja że z uwagi na skomplikowany charakter sprawy ……i takie tam 

Opublikowano

Hiszpania wzór z jakiejkolwiek dziedziny gospodarki to zły pomysł

Opublikowano
11 godzin temu, MonteChristo napisał:

Hiszpania wzór z jakiejkolwiek dziedziny gospodarki to zły pomysł

Nie wątpię w to. Powiedz to naszym jak oni już swoje wzieli...

Opublikowano (edytowane)

Takie pytanie: na obszarze bez stref ten plan bezpieczeństwa biologicznego wymagany jest tylko dla gospodarstw utrzymujących świnie w liczbie 300szt średniorocznie?

Edytowane przez krilan06
Opublikowano
Ja nie jestem w strefie i dzwonili że mam złożyć
Opublikowano
6 godzin temu, MonteChristo napisał:

Kto dzwonił? 

Przed chwilą, kiko8 napisał:

Kto dzwonił? 

Jasno mówi rozporządzenie że biała nie wymaga i niebieska .Czerwona i różowa tak na ten moment.

Opublikowano
kiko8 napisał:

6 godzin temu, MonteChristo napisał:

Kto dzwonił? 

Przed chwilą, kiko8 napisał:

Kto dzwonił? 

Jasno mówi rozporządzenie że biała nie wymaga i niebieska .Czerwona i różowa tak na ten moment.

Pizdeczka z weterynarii

Opublikowano

ARiMR informuje że posiadają Państwo świnie na terenie I strefy ASF. W związku z tym są Państwo zobowiązani do sporządzenia i stosowania PLANU BEZPIECZEŃSTWA BIOLOGICZNEGO w sytuacji gdy świnie sprzedawane są poza Polskę. W przygotowaniu planu nieodpłatną pomoc udzielają DORADCY ODR w Marszewie W przypadku zmiany strefy na II i III plan jest obowiązkowy dla każdej sprzedaży. 

Sms z wczoraj powiatowy podobno wymaga zeby był do końca miesiąca a wet który pisze świadectwa bierze 50 zł dodatkowo bo inaczej nie wystawi świadectwa na szczęście nie on jeden wystawia świadectwa 

Opublikowano

Ferma w okolicy licząca ok 15 tyś szt redukuje do końca roku stan do 10 tyś szt i  się zastanawiają co dalej , bo obecnie chów świń przypomina palenie w piecu banknotami 100 zł niby się pali ,ale pożytku z tego żadnego

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v