Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Takim ograniczeniem możecie sobie wyhodować beztlenowca i już nici z oszczędności, jak 2-3 padną z 50 sztuk, świnia musi non stop żarcie, tym bardziej jak od małego nauczona

• Like 1
Opublikowano
23 godziny temu, Florek93 napisał:

Dziś dostałem decyzję covidową do cyklu otwartego, także coś się rusza podobno nawet wyplacają.

Decyzji brak, kasa na koncie jest.

Opublikowano
1 godzinę temu, turtojs napisał:

Takim ograniczeniem możecie sobie wyhodować beztlenowca i już nici z oszczędności, jak 2-3 padną z 50 sztuk, świnia musi non stop żarcie, tym bardziej jak od małego nauczona

plus ewentualna agresja najgorzej jak się zaczną wściekać tuż przed sprzedażą 

Opublikowano
6 godzin temu, henio2 napisał:

Jak małe możesz trzymać ale jak mają wagę blisko max to lepiej nie czekać ciężka świnia przybiera ponad kilo dziennie

O takich sprawach chyba każdy wie...... Nikt zdrowy na umyśle nie będzie  przetrzymywał swin w wadze 130kg......No chyba że ty tak robisz.... 

Opublikowano

Ostatnio dobiłem do 147 kg[ 119kg półtusze] kl E , fakt w miedzy czasie cena skoczyła o 50 gr, ale dzikie pomysły z ograniczaniem białka skutkują kanibalizmem szczególnie u sztuk ok 63 mięsności, obecnie też mam 10 szt w podobnej wadze i cena 6,15 E

@PRZMAS19821982

Opublikowano
7 minut temu, ws71 napisał:

Ostatnio dobiłem do 147 kg[ 119kg półtusze] kl E , fakt w miedzy czasie cena skoczyła o 50 gr, ale dzikie pomysły z ograniczaniem białka skutkują kanibalizmem szczególnie u sztuk ok 63 mięsności, obecnie też mam 10 szt w podobnej wadze i cena 6,15 E

@PRZMAS19821982

Też ostatnio miałem kilka sztuk 119kg poubojowo ale to już ryzyko bo od 120kg już -40% ceny

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Znajomy dostał covidowe i na jesień i teraz. Czyli jak ktoś ma cykl mieszany, a nie składał drugi raz to jest kilkanaście tysięcy w plecy. No i ja na przykład jestem:/

Sokołów bazowa 5,95 za E.

Edytowane przez misio3p
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, misio3p napisał:

Znajomy dostał covidowe i na jesień i teraz. Czyli jak ktoś ma cykl mieszany, a nie składał drugi raz to jest kilkanaście tysięcy w plecy. No i ja na przykład jestem:/

Sokołów bazowa 5,95 za E.

Taaa już dostał, chyba wniosek do składania   xD  jak składał i mu tamtą uchylili albo dostał tylko do bydła, to teraz dostał do świń, trzeba było zaznaczyć punkty czy składał wcześniej i jaka była decyzja.

"Jeżeli pkt 2 lub 3 zostały zaznaczone twierdząco, a decyzja, o której mowa w pkt 3 nie została zmieniona albo uchylona pomoc dla producenta świń będącego mikroprzedsiębiorstwem, małym albo średnim przedsiębiorstwem w rozumieniu załącznika I do rozporządzenia nr 702/2014, któremu zagraża utrata płynności finansowej w związku z ograniczeniami na rynku spowodowanymi epidemią COVID-19, zgodnie z § 13zd ust. 1 pkt 5 i6nie może zostać przyznana."

Edytowane przez deSilva
Opublikowano
Dnia 26.02.2021 o 21:09, krilan06 napisał:

Też ostatnio miałem kilka sztuk 119kg poubojowo ale to już ryzyko bo od 120kg już -40% ceny

U mnie za półtusze poniżej 75kg i powyżej 120 kg -10% ceny

Opublikowano

Ponoć Niemcy maja regionalizację uznaną i wracają do gry na żółty rynek.

Co do covidowego niema szans na podwójne  mam koleżankę w armir i akurat wydaje decyzje , kto złożył drugi raz dostaje odmowne , 

moja decyzja na 23800 czeka na zatwierdzenie do płatności

Opublikowano

No niestety cena w strefie nie powala, minimum 0,60 zł cena mniejsza niż w czerwonej. Już pisiory jeden program na wyrównanie dochodu ogłosili, tylko że mało kto się załapał, bo porównywali rok poprzedni( pierwsze III kwartały jedne z lepszych w historii) do trzech lat poprzednich, gdzie cena była taka se, lub padaka. Więc wyszło na to ze mieliśmy więcej niż w poprzednich latach, a że ktoś nas skubał - 60groszy na kg żywca to UJ...... 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v