Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
SnK_Łukasz napisał:

Witam

Mam pytanie odnośnie John deere 6120M

Wyposażenie: miękka oś, amortyzowana kabina, oświetlenie 360 full Led, skrzynia autoquad plus eko shift, wzmocniony podnośnik, lodówka, przednie obciążniki 600kg, opony tył 520/R38 przód 420/R28, wyposażenie Select +, tylne zaczepy 3w1, 3 wyjścia hydrauliczne, pompa 114/l min.

Dealer wycenił tą konfigurację na 327 netto, czy to dobra cena?

Czy dobra to nie wiem ale jeszcze w poprzedniej "budzie" taka Mka kosztowała do 50 tys zł mniej 🤷‍♂️ ale ostatnio podrożały....

Opublikowano

wychodzi na to że nie ma już znaczenia że CNH niby tańsze tak jak kiedyś. obecne wyceny 120 KM w masywnym ciągniku nie jakimś maluchu to minimum 300 tyś za dobrą wersję chyba że golas... załamka :(

Opublikowano
11 godzin temu, pedro2 napisał:

A co nie podrożało... Koniec grudnia arion 420 dosyć nieźle wyposażony, bez ośki za 215 netto bodajże mogłem brać. Teraz ponad 50k trzeba dołożyć z tego co widzę

Masz wiedzę ile taki 420 waży realnie a nie w prospektach ?

Opublikowano
1 godzinę temu, Spontan88 napisał:

Masz wiedzę ile taki 420 waży realnie a nie w prospektach ?

Nie. Z papierów 4800kg Wiem tylko, że nie było opcji nawet wziąć obciążniki w koła.

MF 5710m nieco ponad 4t, słabo...

Opublikowano
46 minut temu, Dominiik napisał:

Moja 510 z przednim tuzem, ładowaczem waży 7700 kg wszystko zależy co w niego włożysz

To już jest większy gabaryt niż 410czy 420 mosty są masywniejsze jak tur to i wzmocnienia dochodzą wzdłuż silnika do do MF to by trzeba porównać serie 67xx a nie 57xx bo ona to raczej ATOS..

Opublikowano

Luxxum 120 3,6L adblue

skrzynia ZF 32x32 ECO, automatyka skrzyni, pamięć obrotów

Michelin 440/540 r38, mosty HD,

sterowanie tuz wom i 1para hydrauliki z błotnika, pompa 100L, oddzielna hydraulika, regulacja przepływów.

4 pary hydrauliki, z czego dwie ehr, dżoj ehr,

zaczep automat, piton i belka,

4 prędkości wom,

pneumatyka 1i2,

amortyzacja kabiny, fotel pneumat, klima, szyber, fotel pasażera, 

multicontroller, ehr blokady mostów

Kolor czarny, oświetlenie zwykłe. 

Pod mgr cena 270 netto

Dzisiaj taki sam z placu 3,4L silnik był by za ok 245 netto.

Model 100 powinien być ponad 10tys tańszy

Farmall 115C dobrze wyposażony na michelinach 440/540 multicontroller 220 netto na zamówienie 

Opublikowano
15 godzin temu, pedro2 napisał:

Luxxum 120 3,6L adblue

skrzynia ZF 32x32 ECO, automatyka skrzyni, pamięć obrotów

Michelin 440/540 r38, mosty HD,

sterowanie tuz wom i 1para hydrauliki z błotnika, pompa 100L, oddzielna hydraulika, regulacja przepływów.

4 pary hydrauliki, z czego dwie ehr, dżoj ehr,

zaczep automat, piton i belka,

4 prędkości wom,

pneumatyka 1i2,

amortyzacja kabiny, fotel pneumat, klima, szyber, fotel pasażera, 

multicontroller, ehr blokady mostów

Kolor czarny, oświetlenie zwykłe. 

Pod mgr cena 270 netto

Dzisiaj taki sam z placu 3,4L silnik był by za ok 245 netto.

Model 100 powinien być ponad 10tys tańszy

Farmall 115C dobrze wyposażony na michelinach 440/540 multicontroller 220 netto na zamówienie 

jak wygląda nowy luxxum? jakie są dane techniczne?

Opublikowano

Nie wiem, wszystko ponoć zostaje po staremu tylko silnik się zmienia. Może też być nowa maska tak jak w moim farmallu. Na razie nie wiadomo zbyt wiele. 

Farmall C będzie na adblue na silniku 3,6

Opublikowano (edytowane)

O proszę, a mówią, że danex marże liczy srogo... 

Gdzie?

Ja nie wiem za bardzo co jest w standardzie, a co opcja...  w standardzie jest już chyba bogato, jest jeszcze z czego zrezygnować 

Edytowane przez pedro2
Opublikowano

szczerze mówiąc myślałem że taniej, za tyle jest maxxum czy T6 podstawowy też bez ośki i tuza no ale moc i gabaryt dużo większy. że niby luxxum i T5 EC jest jakieś lepsze czy jak ? skoro kosztuje tyle co maxxum i T6?

Opublikowano

Maxxum 115 za 265 można mieć dzisiaj, tylko  to jest taka bieda, że nawet chyba opony 380/440, dwie pary hydrauliki, kabina jakaś biedniejsza, bez klimy... 

A luxxuma do T5 EC nie ma co porównywać, chyba że tylko gabarytami. Nie wyposażysz tak T5. Będę jeszcze za niebieskim, Claas i MF. Ale dla mnie ważniejsze maszyny wziąć, ciągnik to tak wyszło na przylepke, równie dobrze może być ten farmall C... A jak będzie biedna przyszłość się zapowiadać to całkiem bez ciągnika pójdzie.

Opublikowano
Dnia 29.08.2021 o 21:30, paawlik227 napisał:

Czyli taki przykładowy "rozrzutnik"by przeszedł urzędowe boje... To chyba wyczerpałem limit pytań no chyba że: Valtra T145 czy CASE Puma 150 a może coś innego rozsądnego....???

MCcormick? X7

Opublikowano

@pedro2mi 275 netto za luxxum powiedzieli z placu,ponoć po starej cenie, gdybym chciał teraz zamówić rzekomo około 300 neto. Czyżby chcieli mnie wykiwać?ja ciągnik muszę kupić do końca miesiąca, a wybrać muszę z pośród kuboty m6122, luxxum 120,arion 430 first claas. Co byście polecili i gdzie najkorzystniej z finansowaniem bez wkładu własnego? 

• Confused 1
Opublikowano
Bolo3 napisał:

@pedro2mi 275 netto za luxxum powiedzieli z placu,ponoć po starej cenie, gdybym chciał teraz zamówić rzekomo około 300 neto. Czyżby chcieli mnie wykiwać?ja ciągnik muszę kupić do końca miesiąca, a wybrać muszę z pośród kuboty m6122, luxxum 120,arion 430 first claas. Co byście polecili i gdzie najkorzystniej z finansowaniem bez wkładu własnego? 

wszystkie z wymienionych będą drogie , myślę że w tym przedziale cenowym warto wziąć pod uwagę valtrę g105 , John Deere 6090m

Opublikowano
8 godzin temu, zacx18 napisał:

wszystkie z wymienionych będą drogie , myślę że w tym przedziale cenowym warto wziąć pod uwagę valtrę g105 , John Deere 6090m

Podałeś właśnie najdroższe ciągniki no może oprócz fendta i masseya 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Planujecie zakup nowego ciągnika rolniczego w tym roku? Macie jakieś wyceny nowych ciągników? Odwiedziliście jakiegoś dilera?
      jeżeli znacie ceny nowych ciągników lub zamówiliście nowy ciągnik podzielcie się informacją z innymi użytkownikami, na pewno pomożecie podjąć decyzję.
      Kontynuacja tematu: 

• Przez danex
      Witam

Jeśli macie jakieś cenniki kombajnów zbożowych to wrzucajcie. najbardziej zależy mi nA JD

pozdrawiam
    • Przez paweł199413
      Stoję przed wyborem przyczepy jednoosiowej coś w okolicy 4t. Co polecacie. Moze ktoś z was ma coś w miarę na sprzedaż 
    • Przez maniek05
      Witam mam do wymiany opony 420/70/r24 czy Turecka firma OZKA zda egzamin moze jakaś opinia ,dużo jeżdżę po asfalcie  jake opony polecicie

• Przez ursus914mirokk
      Witam chce kupić rozrzutnik obornika SIPMA RO 800 Zefir lub PRONAR NV161/2  czy ktoś posiada taki rozrzutnik jaki podałem lub ma tej firmy?? jake sa wady i zalety ? na co zwrucic uwage 
  • Dodaj nową pozycję...
v