Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Dodi napisał:

Ja dostałem na dzień dzisiejszy w kubocie 1,39% na 8 lat. 

Może i tak

Ja dostałem na dzień dzisiejszy w kubocie 1,39% na 8 lat. 

Może i tak

Edytowane przez kokoman0
Opublikowano
9 godzin temu, darkangelus90 napisał:

Valtra T144 Activ + dodatkowe sterowanie przedniego tuza z zaworów miedzy osiowych z małym joystickiem w kabinie i przyciskami z przodu, skrzynia 50 km/h, klimatronik, pompa 150l, opony przód 540/28; tył 650/38 Trelleborg, łącznik hydrauliczny, pełne oświetlenie (chyba nie led), balast 650 kg betonowy. Cena 366tys. netto cena ostateczna.- wersja Versu +25tys. netto

Puma 150 MC koła te same tylko opony Michelin, bez monitora, skrzynia Full Powershift 19/6 50 km/h (dodatkowe hamulce na przedniej osi), oś wzmocniona 3.5 klasy, pompa 150l, 4 pary elektrozaworów (jedna para zajęta przez przedni tuz), full led, balast 900 kg betonowy, łącznik hydrauliczny. Cena 356tys. netto, pewnie jak sie doda monitor te cena będzie taka sama jak Valtry.

Plusy Valtry to większy rozstaw osi bo prawie 3 metry (Puma 2,77 m) i dużo większe DMC bo 13 ton (Puma 10500 kg), automatyka skrzyni biegów w Valtrze jest spoko, ma także asystenta ruszania ze wzniesienia i zatrzymywanie ciągnika tylko pedałem hamulca czego w Pumie nie ma. Dodatkowo jest funkcja zadawania prędkości na danym zakresie (w Pumie są tylko dwie pamięci obrotów)

Minusem Valtry jest AdBlue + DPF + DOC

Plusem Pumy jest samo AdBlue i narządzanie uwrociami.

I teraz trudny wybór czy poświęcić elektor zawory na rzecz większego rozstawu osi i większego DMC oraz trochę bardziej wybajerowanej skrzyni biegów... no i niby Sisu pali lekko mniej aniżeli FPT.

W valtrze niema DPF przynajmniej nie było do końca 2020 bo w mojej jest tylko adblue .Tez u mnie w grę wchodziły te dwa ciągniki i mam zamówiona 144redline z grudnia za 331tys tylko ze skrzynią 40km i pompa 115 ale dodatkowo mam lodówkę i jakieś tam pierdoły .case wyceniali mi tydzień temu na 340tys także targuj może coś się uda

Opublikowano
28 minut temu, king12 napisał:

W valtrze niema DPF przynajmniej nie było do końca 2020 bo w mojej jest tylko adblue .Tez u mnie w grę wchodziły te dwa ciągniki i mam zamówiona 144redline z grudnia za 331tys tylko ze skrzynią 40km i pompa 115 ale dodatkowo mam lodówkę i jakieś tam pierdoły .case wyceniali mi tydzień temu na 340tys także targuj może coś się uda

No tak mówił dealer, że Valtra ma już DPFa aczkolwiek jeśli nie będzie miała to tylko na plus. Tak słyszałem o tej wersji RedLine ale dodając dodatkowe rzeczy które wymieniłem to cena trochę nalatuje, samo sterowanie przedniego tuz to coś ok 10 tys. netto.

Jak napisałem wcześniej obie ceny są ostateczne i obaj dealerzy mówią, że zarobią tylko na waciki. Cena Pumy po 14 lutym idzie w kosmos +20 tys. Valtra pewnie podobnie, obie ceny rzekomo naciągane ze starego cennika. W Valtrze też będzie lodówka :D

Swoja drogą można dostać jeszcze jakiegoś placowego NH T6.180 DC w takim średnim wyposażeniu nie na maksa za ok. 300-310 tys. z amortyzowaną osią ale trzeba się szybko decydować. Jest jeszcze T7.195 S za ok. 363 tys. ale to tam tylko podstawowe wyposażenie jak to wersja "S", niewiele można dołożyć do niego aczkolwiek buda ciągnika robi wrażenie i ten już ma DMC 13,5 tony jak Valtra.

Opublikowano (edytowane)

T6.180 DC placowy, amortyzowana os, kabina, monitor IV 4, koła 650 i 520, przedni tuz, siłowniki tyl 90mm, mocniejsza pompa 150l/min, skórzana kierownica, pełne błotniki fotel Comfort i jakieś tam inne mało ważne pierdoły 310 netto

T7.165 S wyposażenie identyczne tyle że koła 650 i 540, bez IV4 i jakaś inna pompa, wąskie błotniki tylne 323 netto. Też z placu. 

Edytowane przez Piotrek5060YouYube
Opublikowano

Dokładnie to co jest jeszcze placowe w NH można kupić w korzystnych pieniądzach i to trochę poniżej 350 tys. netto ale to ktoś może w każdej chwili kupić (tak mówią :) )

Od nowa skonfigurowany NH T7.190 bliźniak Pumy 150 na szerokich oponach i praktycznie wszystko by miał (bez nawigacji) ok. 360 tys. netto z nowego cennika.

Opublikowano
Dnia 1.02.2021 o 10:39, darkangelus90 napisał:

Valtra T144 Activ + dodatkowe sterowanie przedniego tuza z zaworów miedzy osiowych z małym joystickiem w kabinie i przyciskami z przodu, skrzynia 50 km/h, klimatronik, pompa 150l, opony przód 540/28; tył 650/38 Trelleborg, łącznik hydrauliczny, pełne oświetlenie (chyba nie led), balast 650 kg betonowy. Cena 366tys. netto cena ostateczna.- wersja Versu +25tys. netto

Puma 150 MC koła te same tylko opony Michelin, bez monitora, skrzynia Full Powershift 19/6 50 km/h (dodatkowe hamulce na przedniej osi), oś wzmocniona 3.5 klasy, pompa 150l, 4 pary elektrozaworów (jedna para zajęta przez przedni tuz), full led, balast 900 kg betonowy, łącznik hydrauliczny. Cena 356tys. netto, pewnie jak sie doda monitor te cena będzie taka sama jak Valtry.

Plusy Valtry to większy rozstaw osi bo prawie 3 metry (Puma 2,77 m) i dużo większe DMC bo 13 ton (Puma 10500 kg), automatyka skrzyni biegów w Valtrze jest spoko, ma także asystenta ruszania ze wzniesienia i zatrzymywanie ciągnika tylko pedałem hamulca czego w Pumie nie ma. Dodatkowo jest funkcja zadawania prędkości na danym zakresie (w Pumie są tylko dwie pamięci obrotów)

Minusem Valtry jest AdBlue + DPF + DOC

Plusem Pumy jest samo AdBlue i narządzanie uwrociami.

I teraz trudny wybór czy poświęcić elektor zawory na rzecz większego rozstawu osi i większego DMC oraz trochę bardziej wybajerowanej skrzyni biegów... no i niby Sisu pali lekko mniej aniżeli FPT.

Weź się mnie posłuchaj i weź Valtre T 154 ja mam osobiście 144 i jest za słaba na te gabaryty. Zwiększyłem moc i jest ok.

Co do konkurencji to jeszcze może znajdziesz MFa jeszcze z samym Adblue i one są w promocji.

Opublikowano (edytowane)

290 tyś netto za NH 6.160EC przedni tuz, miękka oś, skrzynia17x16, pompa 113l, obciążnik 1000kg    to dobra cena?

Edytowane przez MATRU
Opublikowano
Dnia 2.02.2021 o 20:25, PrzemekFarmer napisał:

Weź się mnie posłuchaj i weź Valtre T 154 ja mam osobiście 144 i jest za słaba na te gabaryty. Zwiększyłem moc i jest ok.

Co do konkurencji to jeszcze może znajdziesz MFa jeszcze z samym Adblue i one są w promocji.

Dopłata do T174 vs T144 to ok 20 tys. Może warto tyle dopłacić do silnika 7.4 i 2 map silnika po ręką (wersja ma eco). 

Można poczekać chwilę na wyprzedaże bo za chwilę będzie 5 generacja valtry T. 

Opublikowano
MATRU napisał:

290 tyś netto za NH 6.160EC przedni tuz, miękka oś, skrzynia17x16, pompa 113l, obciążnik 1000kg    to dobra cena?

Kurczę, to ja słabo negocjowałem widocznie, wprawdzie 6.180, ale 16x16, bez obciążnika-298netto. Jakie opony?

Opublikowano
38 minut temu, mateusz25 napisał:

Jaki ciągnik oddajesz w rozliczeniu i jak go wyceniali?
Jaki ciągnik oddajesz w rozliczeniu i jak go wyceniali?

New Hollanda jest u mnie galerii .

Opublikowano
1 godzinę temu, dawid123l1 napisał:

Steyr 4125 Profi 24x24 multikontroler do tego yostick do hydrauliki lub ładowacza, przedni tuz, miękka oś, ledy ,  305 netto 

Jaki Diler? Cena ostateczna? U mnie wyliczyli 305 netto za skrzynie 16x16 i bez ledów, ale mówił że do urawania bardzo dużo i że za 270-280 mógłby iśc. Oferta Kisla

Opublikowano
3 minuty temu, Aklik napisał:

Jaki Diler? Cena ostateczna? U mnie wyliczyli 305 netto za skrzynie 16x16 i bez ledów, ale mówił że do urawania bardzo dużo i że za 270-280 mógłby iśc. Oferta Kisla

Farmasz . Tak cena ostateczna .

Opublikowano

Orientuje się ktoś w cenie Valtry A104 i N114? Który byście polecili ? Ciągnik do wszystkiego, do tura, zwierząt, transport i pole. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Planujecie zakup nowego ciągnika rolniczego w tym roku? Macie jakieś wyceny nowych ciągników? Odwiedziliście jakiegoś dilera?
      jeżeli znacie ceny nowych ciągników lub zamówiliście nowy ciągnik podzielcie się informacją z innymi użytkownikami, na pewno pomożecie podjąć decyzję.
      Kontynuacja tematu: 

• Przez paweł199413
      Stoję przed wyborem przyczepy jednoosiowej coś w okolicy 4t. Co polecacie. Moze ktoś z was ma coś w miarę na sprzedaż 
    • Przez maniek05
      Witam mam do wymiany opony 420/70/r24 czy Turecka firma OZKA zda egzamin moze jakaś opinia ,dużo jeżdżę po asfalcie  jake opony polecicie

• Przez ursus914mirokk
      Witam chce kupić rozrzutnik obornika SIPMA RO 800 Zefir lub PRONAR NV161/2  czy ktoś posiada taki rozrzutnik jaki podałem lub ma tej firmy?? jake sa wady i zalety ? na co zwrucic uwage 
    • Przez yacenty
      Witam!
      prosze w miare mozliwosci o rozne cenniki
  • Dodaj nową pozycję...
v