Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
18 minut temu, migacz napisał:

Jeszcze przy okazji znalazłem jaki mam tam silnik jest to jakiś IH D 188. Będą do tego części dostępne w Polsce? Ktoś się orientuje? Chyba uszczelka pod głowicą będzie potrzebna.

Wychodzi na to, że taki silnik był w jednym modelu https://konedata.net/traktorit/international/international-d-514/

Najłatwiej będzie szukać części po numerach kat., https://histoparts.com/en/tractor-parts-by-brand/ihc-farmall-usa-06-66-86-series/engine-parts-by-model/international-d188-engine

Opublikowano

Panowie, jeśli tak biegle potraficie znaleźć różne dokumentacje do nawet bardzo nietypowych maszyn, to może ktoś wie gdzie znajdę instrukcje obsługi i serwisowke do Same Frutteto II 75? 
Na razie odkryłem tylko stronę trattore.com

Opublikowano
3 minuty temu, KaMel napisał:

Panowie, jeśli tak biegle potraficie znaleźć różne dokumentacje do nawet bardzo nietypowych maszyn, to może ktoś wie gdzie znajdę instrukcje obsługi i serwisowke do Same Frutteto II 75? 
Na razie odkryłem tylko stronę trattore.com

https://pruefberichte.dlg.org/filestorage/SAME-FRUTTETO_75_DT_Nr1147_1988-englisch.pdf

http://chomikuj.pl/technikarolna/katalogi/Same/same-frutteto-75-10004,7348661752.pdf

Opublikowano
12 minut temu, jahooo napisał:

To wszystko odnosi się do tej zwykłej wersji, nie II, np drążki biegów są w innym miejscu. 

Ogolnie chciałem się dowiedzieć jak działa elektryczny gaz ręczny. Bo nie umiem go włączyć, bądź z jakiegoś powodu nie działa. Ma ktoś coś takiego?

8C78049C-3003-432F-A039-50225A2A7E8F.jpeg

Opublikowano
16 minut temu, jahooo napisał:

wrzuciłem ci, gdzie szukać, a ty chcesz na talerzu

Nie, to już miałem wcześniej, tak samo dokumentacja z włoskich stron. Chodziło mi o instrukcje obsługi, albo jakas informacje jak działa ten ręczny elektryczny gaz. Czy jest jakas sekwencja uruchamiania, ze np trzeba jakieś guziki wcisnąć na raz czy coś takiego. Bo nie wiem jak uruchomić, albo wlasnie nie działa, bo wydaje mi się ze próbowałem na wszystkie możliwe sposoby. 

Opublikowano

@Agrest bylem u znajomego,pierwszy raz w życiu jezdzilem sadownikiem. A wiec tak,model x4.40f, koszt to ponad 190netto,z wyposazenia to mowil ze brał co sie dalo,womu nie ma z przodu,walek 540 i540eko, z tylu dolozona para wyjsc(są 3) i wolny splyw,skrzynia to 4 biegi i w przycisku ma sprzęgło i jeszcze 2 guziki obok(dla mnie to cos nowego),hydrauliczne podnoszenie/opuszczanie prawego ramienia, hydrauliczny rozsuw ramion, jakis gaz automatyczny w guziku,ehr. Tuz marki na litere a,ale.nie pamietam.nazwy,jakis niemiecki

Opublikowano

Szukaj dla deutza, chyba agroplus był bliźniakiem???

Deutz jest wiodący w sdf i może być więcej wyników.

Rozumiem że nie ma żadnej gałki do dodawania gazu tylko ten badziew dotykowy ze zdjęcia?

No i pierwsze to telefon do Chmielewskiego. Może trafisz na kumatego pracownika lub skontaktuje cię z kimś z serwisu.

Opublikowano

Tak, o tym na wstępie dilerzy mówią- panie oryginalny niemiecki deutz ag, nie hinduski sdf🤭

Opublikowano

To AG ponoć robi różnicę. W całości produkowany w Niemczech 

Opublikowano

Oprócz olx (sam poszukam) ma może ktoś przypadkiem oponę do ładowarki te w hokeja , 16,9-28 albo lepiej 16,9r28 czy 440/80r 28  ,aby nie łysa , albo poleci kogoś z wysyłką do dogadania 

Opublikowano

Zabójczą🤭 j.w.

A Mistral ma silnik kohlera 1,9dm³. I wpieprzyli mu gaz elektroniczny. Fajne dopóki potencjometr się nie spierdyli. A raczej się spierdyli 

Doszedł dpf który wygląda jak guz lub wrzód😁. Ma się sam wypalać, ale gdyby nie to nz desce rozdzielczej włącza się ręczne wypalanie. Stawia się ciągnik na 15 minut w czystym miejscu i czeka.

Tylko co to czyste miejsce?  Na polnej drodze nie da rady?

Opublikowano
5 minut temu, Agrest napisał:

Zabójczą🤭 j.w.

A Mistral ma silnik kohlera 1,9dm³. I wpieprzyli mu gaz elektroniczny. Fajne dopóki potencjometr się nie spierdyli. A raczej się spierdyli 

Doszedł dpf który wygląda jak guz lub wrzód😁. Ma się sam wypalać, ale gdyby nie to nz desce rozdzielczej włącza się ręczne wypalanie. Stawia się ciągnik na 15 minut w czystym miejscu i czeka.

Tylko co to czyste miejsce?  Na polnej drodze nie da rady?

W pokoju😁

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v