Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 godzin temu, Agrest napisał:

tarnowskie gory nie sa w gorach......

34 minuty temu, Belaruss820 napisał:

Znajomy ma agromasza na wygietych to tylny rząd sie tak rozgiął ze dotykał wału. Przyjechal serwis i teraz ma z tylu proste. Tez slyszalem ze mniej resztek wyciaga prosty ząb.

ponad 20 lat mam agregat zeby roznorakie ale predzej sie urwie niz wygnie- z jakiej firmy sa te zeby ??? 

Opublikowano

@sebe1033

Powiem Ci, że bije się z myślami - miałem sobie zostawić i z czasem wymienić końcówki na zatrzaskowe, ale z moim zabieraniem się do niektórych spraw, to pewnie na emeryturze bym się za to zabrał dopiero. Myślę, że te, których końcówki lekko chodzą raczej bym sobie zostawił, a te z zatartymi/zastalymi kieliszkami mógłbym opierniczyc, ale kompletnie nie mam pomysłu ile coś takiego może być warte 🤔 w poniedziałek mógłbym przejrzeć i ewentualnie podesłać zdjęcia tego, co byłbym skłonny opierniczyc. Głupie to w ch*j, bo z jednej strony wiem, że zanim ją się za to wezmę i tyle ile czasu mi to zajmie żeby to ogarnąć, to szybciej kupię jakiś gotowy wałek, ale człowiek głupi bo "szkoda - dobry mocny wałek - przyda się"  i zamiast opierdolić wszystko, troszkę dołożyć i kupić jeden nowy solidny wałek to nie - magazynuje się to wszystko ch*j wie po co i na co 🤦

Jakbyś był zainteresowany, to miałbym od razu pretekst do Kiwit podjechać po handlarzach pozagladac, co tam ciekawe mają :)

Opublikowano

Taki to los fajansiarza, wczoraj zacząłem naprawiać wiertarki to finalnie tylko główki i kable zostawiłem. Wszystko rozkręcone i posegregowane, plastik oddzielnie, wirniki że stojanami, główki a rano pojechałem i kupiłem wkrętarko wiertarkę 🙊

Opublikowano

@daron64 Mam 3 takie na części ... tzn tak jeden sprawny tylko już zaspawałem miski bo latały ... ale na zatrzask od ciągnika , strony , a druga strona obrotowa z uszami 

A reszta dobre rury tylko  krzyżaków brak albo całkiem widlaka .

O to Cię zmartwię coś te 3 punkty bieda , czy to dopiero coś dojdzie czy się rozpańczyli 🤪. Szukałem przyczepki z 6 ton no nie ma  nic , oraz grubera z 3m to jeden był ale na kołki a 3 albo bez wału albo 2,5 m . Ogólnie drogo coś , już się rozglądałem w osciennych woj to zapłacę 1000 -1400 zł za transport i bedę miał w tej samej cenie co na miejscu , tylko że puki co na zdjęciach maszyny widziałem .

A coś konkretnie Szukasz ?

Opublikowano

Co szukam, czy na co mam pieniądze? :)

Generalnie chciałbym wal do pługa kupić. Ten za kiwitami w polu miał pojedynczego campbella za 2.5k jakiś czas temu. No i tak się zbieram przejechać czy coś mają, co by mi podeszlo, ale to mam z 50km w jedną stronę i tak szukam pretekstu do wyjazdu

16 minut temu, sebe1033 napisał:

Mam 3 takie 

Nie no, ja się detalem nie zajmuje 😅

IMG_20210306_165429253~3_copy_484x1022.jpg

IMG_20210306_135324714~2_copy_510x923.jpg

Opublikowano

Wał cambella to u mnie na wiosce lata jak to ten 😄 z dwa miechy . duża średnica  . 

Co do patrzenia to też szukam szukam nic ciekawego albo dobrego nie znajduję na olx czy sprzedajemy to cenę podnoszę aż do momentu że schodzę na ziemię bo 2 x przekroczyłem pułap 😮😄😌😒 

O ten trzeci -połówka by mnie interesował na zatrzask , a z tych frezowych to przecierz komplet jeden Masz . Rurowe na złom chyba że krzyżaki dobre z widlakami to rury nowe i do roboty 

Opublikowano (edytowane)

Nie wiem ile dokładnie miał, bo go nie mierzyłem. Pług zbiera mi od początku pierwszego lemiesza do końca 3 lemiesza ~105cm. Nie wiem ile szerszy od tej wartości powinien być minimum wagi żeby to miało ręce i nogi

Edytowane przez daron64
Opublikowano
1 godzinę temu, daron64 napisał:

Co szukam, czy na co mam pieniądze? :)

Generalnie chciałbym wal do pługa kupić. Ten za kiwitami w polu miał pojedynczego campbella za 2.5k jakiś czas temu. No i tak się zbieram przejechać czy coś mają, co by mi podeszlo, ale to mam z 50km w jedną stronę i tak szukam pretekstu do wyjazdu

Nie no, ja się detalem nie zajmuje 😅

IMG_20210306_165429253~3_copy_484x1022.jpg

IMG_20210306_135324714~2_copy_510x923.jpg

U Ciebie wałków ja kości w oświęcimiu.

Jak ktoś chętny to mf698 T będzie do handlu 4x2 z turem.

Opublikowano
Agrest napisał:

Ceni się https://www.olx.pl/d/oferta/case-ih-1255-nowe-opony-tuz-CID757-IDMVZst.html Gdyby to byl 1455xl to można powiedzieć że ta cena to okazja jest trend wzrostowy na stare ciagniki ja ostatnio za fenda 615ls z 84r zapłaciłem 70

Opublikowano

No poleciał co całości z ceną to w takim razie ja za swojego PRO powinien wołać ze 100tyś zł, komplet nowych kapci, w 100% sprawny półbiegi w jednej gałce w głównymi. Szok jak ceny używanych maszyn skoczyły w górę, teraz ludzie będą się zastanawiać czy kupić 25 letni sprzęt za 100tyś zł czy dołożyć 100 i kupić nowy.

Opublikowano

mam ten sam dylemat czy czasem nie wziąść jakiegos farmtracka . duży plus tego ciagnika to to ze jest pewny i znam go ale choćby 10 tys urwal to i tak nie jest to żadna okazja bo silnik bierze olej walek wom pod obciazeniem nie chce ruszyć

Opublikowano
48 minut temu, robi57362 napisał:

pewny sprzet od znajomego 

4 minuty temu, robi57362 napisał:

bo silnik bierze olej walek wom pod obciazeniem nie chce ruszyć

To w końcu pewny sprzęt czy gówno w papierku? Sam sobie chłopie zaprzeczasz 🤦

Opublikowano
19 minut temu, robi57362 napisał:

mam ten sam dylemat czy czasem nie wziąść jakiegos farmtracka . duży plus tego ciagnika to to ze jest pewny i znam go ale choćby 10 tys urwal to i tak nie jest to żadna okazja bo silnik bierze olej walek wom pod obciazeniem nie chce ruszyć

Tarczki na WOM do wymiany i kapitałka silnika się szykuje więc nie jest pewny i jeszcze tyle kasy za 90r

Opublikowano
35 minut temu, gustaww napisał:

No poleciał co całości z ceną to w takim razie ja za swojego PRO powinien wołać ze 100tyś zł, komplet nowych kapci, w 100% sprawny półbiegi w jednej gałce w głównymi. Szok jak ceny używanych maszyn skoczyły w górę, teraz ludzie będą się zastanawiać czy kupić 25 letni sprzęt za 100tyś zł czy dołożyć 100 i kupić nowy.

Tylko patrzeć jak i na nowe pierdki będzie mało 200 tys, a coś większego to już będą ceny kosmos. 

Opublikowano
robi57362 napisał:

https://www.olx.pl/d/oferta/sprzedam-ciagnik-case-5130-CID757-IDMXEcc.html pewny sprzet od znajomego miałem sam go brać ale z cena zaszalał

za takie pieniądze to ja sprzedam aresa 630rz z 1996r 120km

Opublikowano
9 godzin temu, jacek3773 napisał:

U Ciebie wałków ja kości w oświęcimiu.

A tak w ogóle dostanie się kompletne przeguby do takich wałków? Tzn na wielofrezie, czy jak to tam nazwać? Bo szukam i szukam i tak średnio znajduje. Większość na te zwykle rury spłaszczone, albo trójkątne. Na wielofrez coś tam znalazłem, ale nie takie. 

Czy to trzeba krzyżaki rozbierać i same końcówki wymieniać?

Też okazja..

Screenshot_20211212-081251.png

Opublikowano
12 godzin temu, jacus napisał:

ponad 20 lat mam agregat zeby roznorakie ale predzej sie urwie niz wygnie- z jakiej firmy sa te zeby ??? 

Agregat ma moze ze 3 lata, nie wiem co tam agromasz zakłada, ale jak swoj zamawialem to proste byly juz w standardzie, a jak on kupował to zgiete byly standard

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v