Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 godzin temu, Agrest napisał:

tarnowskie gory nie sa w gorach......

34 minuty temu, Belaruss820 napisał:

Znajomy ma agromasza na wygietych to tylny rząd sie tak rozgiął ze dotykał wału. Przyjechal serwis i teraz ma z tylu proste. Tez slyszalem ze mniej resztek wyciaga prosty ząb.

ponad 20 lat mam agregat zeby roznorakie ale predzej sie urwie niz wygnie- z jakiej firmy sa te zeby ??? 

Opublikowano

@sebe1033

Powiem Ci, że bije się z myślami - miałem sobie zostawić i z czasem wymienić końcówki na zatrzaskowe, ale z moim zabieraniem się do niektórych spraw, to pewnie na emeryturze bym się za to zabrał dopiero. Myślę, że te, których końcówki lekko chodzą raczej bym sobie zostawił, a te z zatartymi/zastalymi kieliszkami mógłbym opierniczyc, ale kompletnie nie mam pomysłu ile coś takiego może być warte 🤔 w poniedziałek mógłbym przejrzeć i ewentualnie podesłać zdjęcia tego, co byłbym skłonny opierniczyc. Głupie to w ch*j, bo z jednej strony wiem, że zanim ją się za to wezmę i tyle ile czasu mi to zajmie żeby to ogarnąć, to szybciej kupię jakiś gotowy wałek, ale człowiek głupi bo "szkoda - dobry mocny wałek - przyda się"  i zamiast opierdolić wszystko, troszkę dołożyć i kupić jeden nowy solidny wałek to nie - magazynuje się to wszystko ch*j wie po co i na co 🤦

Jakbyś był zainteresowany, to miałbym od razu pretekst do Kiwit podjechać po handlarzach pozagladac, co tam ciekawe mają :)

Opublikowano

Taki to los fajansiarza, wczoraj zacząłem naprawiać wiertarki to finalnie tylko główki i kable zostawiłem. Wszystko rozkręcone i posegregowane, plastik oddzielnie, wirniki że stojanami, główki a rano pojechałem i kupiłem wkrętarko wiertarkę 🙊

Opublikowano

@daron64 Mam 3 takie na części ... tzn tak jeden sprawny tylko już zaspawałem miski bo latały ... ale na zatrzask od ciągnika , strony , a druga strona obrotowa z uszami 

A reszta dobre rury tylko  krzyżaków brak albo całkiem widlaka .

O to Cię zmartwię coś te 3 punkty bieda , czy to dopiero coś dojdzie czy się rozpańczyli 🤪. Szukałem przyczepki z 6 ton no nie ma  nic , oraz grubera z 3m to jeden był ale na kołki a 3 albo bez wału albo 2,5 m . Ogólnie drogo coś , już się rozglądałem w osciennych woj to zapłacę 1000 -1400 zł za transport i bedę miał w tej samej cenie co na miejscu , tylko że puki co na zdjęciach maszyny widziałem .

A coś konkretnie Szukasz ?

Opublikowano

Co szukam, czy na co mam pieniądze? :)

Generalnie chciałbym wal do pługa kupić. Ten za kiwitami w polu miał pojedynczego campbella za 2.5k jakiś czas temu. No i tak się zbieram przejechać czy coś mają, co by mi podeszlo, ale to mam z 50km w jedną stronę i tak szukam pretekstu do wyjazdu

16 minut temu, sebe1033 napisał:

Mam 3 takie 

Nie no, ja się detalem nie zajmuje 😅

IMG_20210306_165429253~3_copy_484x1022.jpg

IMG_20210306_135324714~2_copy_510x923.jpg

Opublikowano

Wał cambella to u mnie na wiosce lata jak to ten 😄 z dwa miechy . duża średnica  . 

Co do patrzenia to też szukam szukam nic ciekawego albo dobrego nie znajduję na olx czy sprzedajemy to cenę podnoszę aż do momentu że schodzę na ziemię bo 2 x przekroczyłem pułap 😮😄😌😒 

O ten trzeci -połówka by mnie interesował na zatrzask , a z tych frezowych to przecierz komplet jeden Masz . Rurowe na złom chyba że krzyżaki dobre z widlakami to rury nowe i do roboty 

Opublikowano (edytowane)

Nie wiem ile dokładnie miał, bo go nie mierzyłem. Pług zbiera mi od początku pierwszego lemiesza do końca 3 lemiesza ~105cm. Nie wiem ile szerszy od tej wartości powinien być minimum wagi żeby to miało ręce i nogi

Edytowane przez daron64
Opublikowano
1 godzinę temu, daron64 napisał:

Co szukam, czy na co mam pieniądze? :)

Generalnie chciałbym wal do pługa kupić. Ten za kiwitami w polu miał pojedynczego campbella za 2.5k jakiś czas temu. No i tak się zbieram przejechać czy coś mają, co by mi podeszlo, ale to mam z 50km w jedną stronę i tak szukam pretekstu do wyjazdu

Nie no, ja się detalem nie zajmuje 😅

IMG_20210306_165429253~3_copy_484x1022.jpg

IMG_20210306_135324714~2_copy_510x923.jpg

U Ciebie wałków ja kości w oświęcimiu.

Jak ktoś chętny to mf698 T będzie do handlu 4x2 z turem.

Opublikowano
Agrest napisał:

Ceni się https://www.olx.pl/d/oferta/case-ih-1255-nowe-opony-tuz-CID757-IDMVZst.html Gdyby to byl 1455xl to można powiedzieć że ta cena to okazja jest trend wzrostowy na stare ciagniki ja ostatnio za fenda 615ls z 84r zapłaciłem 70

Opublikowano

No poleciał co całości z ceną to w takim razie ja za swojego PRO powinien wołać ze 100tyś zł, komplet nowych kapci, w 100% sprawny półbiegi w jednej gałce w głównymi. Szok jak ceny używanych maszyn skoczyły w górę, teraz ludzie będą się zastanawiać czy kupić 25 letni sprzęt za 100tyś zł czy dołożyć 100 i kupić nowy.

Opublikowano

mam ten sam dylemat czy czasem nie wziąść jakiegos farmtracka . duży plus tego ciagnika to to ze jest pewny i znam go ale choćby 10 tys urwal to i tak nie jest to żadna okazja bo silnik bierze olej walek wom pod obciazeniem nie chce ruszyć

Opublikowano
48 minut temu, robi57362 napisał:

pewny sprzet od znajomego 

4 minuty temu, robi57362 napisał:

bo silnik bierze olej walek wom pod obciazeniem nie chce ruszyć

To w końcu pewny sprzęt czy gówno w papierku? Sam sobie chłopie zaprzeczasz 🤦

Opublikowano
19 minut temu, robi57362 napisał:

mam ten sam dylemat czy czasem nie wziąść jakiegos farmtracka . duży plus tego ciagnika to to ze jest pewny i znam go ale choćby 10 tys urwal to i tak nie jest to żadna okazja bo silnik bierze olej walek wom pod obciazeniem nie chce ruszyć

Tarczki na WOM do wymiany i kapitałka silnika się szykuje więc nie jest pewny i jeszcze tyle kasy za 90r

Opublikowano
35 minut temu, gustaww napisał:

No poleciał co całości z ceną to w takim razie ja za swojego PRO powinien wołać ze 100tyś zł, komplet nowych kapci, w 100% sprawny półbiegi w jednej gałce w głównymi. Szok jak ceny używanych maszyn skoczyły w górę, teraz ludzie będą się zastanawiać czy kupić 25 letni sprzęt za 100tyś zł czy dołożyć 100 i kupić nowy.

Tylko patrzeć jak i na nowe pierdki będzie mało 200 tys, a coś większego to już będą ceny kosmos. 

Opublikowano
robi57362 napisał:

https://www.olx.pl/d/oferta/sprzedam-ciagnik-case-5130-CID757-IDMXEcc.html pewny sprzet od znajomego miałem sam go brać ale z cena zaszalał

za takie pieniądze to ja sprzedam aresa 630rz z 1996r 120km

Opublikowano
9 godzin temu, jacek3773 napisał:

U Ciebie wałków ja kości w oświęcimiu.

A tak w ogóle dostanie się kompletne przeguby do takich wałków? Tzn na wielofrezie, czy jak to tam nazwać? Bo szukam i szukam i tak średnio znajduje. Większość na te zwykle rury spłaszczone, albo trójkątne. Na wielofrez coś tam znalazłem, ale nie takie. 

Czy to trzeba krzyżaki rozbierać i same końcówki wymieniać?

Też okazja..

Screenshot_20211212-081251.png

Opublikowano
12 godzin temu, jacus napisał:

ponad 20 lat mam agregat zeby roznorakie ale predzej sie urwie niz wygnie- z jakiej firmy sa te zeby ??? 

Agregat ma moze ze 3 lata, nie wiem co tam agromasz zakłada, ale jak swoj zamawialem to proste byly juz w standardzie, a jak on kupował to zgiete byly standard

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v