Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
16 minut temu, daron64 napisał:

Z tym rozpierdolem to mnie pocieszyles. Może jutro zrobię zdjęcie, ale wstawię dopiero jak zrobię tam porządek - dla porównania. Choć nawet jak posprzątam to max parę tygodni i jest to samo. Choć staram się od jakiegoś czasu robić tak, żeby każde narzędzie miało swoje miejsce.

JAk te nowe zdjęcie to ma rozpierdol to nic , ja tam podłogi nie widziałem z 2 miesiące miejscami 😐, Jak z wiosny po zimie jeszcze ciągnik stał tak teraz dopiero po siewach się zmieści tak to taczka by weszła . Ale porządek mam wiem gdzie co leży tzn elektronarzędzia na stole klucze wyzej na gwoździach , młotki i itp pod stołem na półce , a reszta podłogi to przydasie albo jakiś złom co remonty były 

Z tym złomem to też jaja jak ładuje na przyczepke to połowę załaduje co leży bo reszta pod stół bo jakoś moze sie przyda 

Takiego systemy wywrotu to niegdy bym nie wykombinował , pierwszy raz takie coś widze

Opublikowano

Największy problem to mam właśnie z takimi rzeczami, co to niby na złom, ale szkoda, bo jednak może się tam do czegoś przydać. 90% nie przyda się nigdy do niczego, ale te kilka razy jakiś kawałek metalu będzie akurat taki, jakiego szukam. No i tak leży sobie ten złom i miejsce zajmuje 🤷

Opublikowano

O to to przewalam pół dnia aż znajdę a potem i tak nie pasuje , ale dobra już kruciaki mniej jak 10 cm wywalam na złom , wszystkie rury profile jak pogięte , tak samo jak i te co słabo wyglądają albo stare bo już dawno przerdzewiały (jak ostanio chciałem wykorzystać profil używany a tam nie ma co spawać ) 

Opublikowano
1 godzinę temu, sebe1033 napisał:

OO , może i takie coś w sklepach nie ma czyli jak nie widzę to nie kupuję , a w necie za bardzo nie szukam (chodź chodź część elektronarzędzi  z neta) 

Ta po lewej pasuje , bo śrubki może i ciekawie ale ja tam mam przecięte bańki po oleju sam dół i tam wszystko namieszane śruby nakrętki podkładki -jeden rozmiar 

Mam taki nawet działa dobrze 😃 , porównywany z tym za oknem czy nawet domowym lekarskim . Bierz polecam ,

PS . Fajna zabawka w zimę na słońcu podwórko +10 , a w cieniu -10 , albo w ognisko +300 , a najciekawsze było wiosną wycelowałem w bezchmurne niebo a tam -300

W każdym budowlanym, Brico Leroy czy mrówka takie były tylko po 15-20 zł nawet firma ta sama. Banki miałem wcześniej, ale więcej miejsca zajmowały, i łatwiej było wziąć i iść z tym. Teraz leżą i chociaż łatwiej o porządek 😂

Opublikowano

Takie skrzynki też fajne bo jedna na drugą można ustawić.

Ja muszę teraz regały jakieś porobić. Chyba z drewna zrobię, bo za stalowe płacić po 400-500 zł mi się nie widzi. A jak mogłem kupić po 100 to wziąłem 4 bo na co więcej, ah człowiek głupi... Czasu nima tego ogarnąć, tak jak @sebe1033 pisze, był czas że przez środek tylko szło przejść 😂

16365757979862450831852234650327.jpg

16365759282777101748517579842174.jpg

6 minut temu, gregor1284 napisał:

Ja jeszcze taka bańkę od kwasu mam postawiona przy imadle. Jak jakas omknieta śruba, kawałek ucięty, złamane wiertło to przez tą dziurę wrzucam i święty spokój że nigdy tego nie będę wyciągał. 

A to ja z kolei mam wiadro i co jakiś czas wyrzucam to do beczki ze złomem żeby nie myśleć że a może będzie dobra 😂

Opublikowano
7 minut temu, szymon09875 napisał:

Takie skrzynki też fajne bo jedna na drugą można ustawić.

Ja muszę teraz regały jakieś porobić. Chyba z drewna zrobię, bo za stalowe płacić po 400-500 zł mi się nie widzi. A jak mogłem kupić po 100 to wziąłem 4 bo na co więcej, ah człowiek głupi... Czasu nima tego ogarnąć, tak jak @sebe1033 pisze, był czas że przez środek tylko szło przejść 😂

16365757979862450831852234650327.jpg

16365759282777101748517579842174.jpg

A to ja z kolei mam wiadro i co jakiś czas wyrzucam to do beczki ze złomem żeby nie myśleć że a może będzie dobra 😂

Wiadro nie zdawało egzaminu, banki mi się nie chce rozcinać to i nie zaglądam 😂

• Haha 1
Opublikowano
20 minut temu, sebe1033 napisał:

O to to przewalam pół dnia aż znajdę a potem i tak nie pasuje , ale dobra już kruciaki mniej jak 10 cm wywalam na złom 

Poniżej 15cm jak cienkie, i 20cm jak grube nie zostawiam, od razu w wiadro. Jak się wiadro napełni to za garaż. Jak wszystkie dostępne wiadra się napełnią to wtedy na złom jadą

Opublikowano
2 minuty temu, bratrolnika napisał:

Poniżej 15cm jak cienkie, i 20cm jak grube nie zostawiam, od razu w wiadro. Jak się wiadro napełni to za garaż. Jak wszystkie dostępne wiadra się napełnią to wtedy na złom jadą

Takie ładne kawałki wywalać. Toć to prawie grzech 😅

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Tak i mi się wydaje.

Pozostałe maszyny też w rozsądnych pieniądzach

Edytowane przez Agrest
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v