Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
16 minut temu, daron64 napisał:

Z tym rozpierdolem to mnie pocieszyles. Może jutro zrobię zdjęcie, ale wstawię dopiero jak zrobię tam porządek - dla porównania. Choć nawet jak posprzątam to max parę tygodni i jest to samo. Choć staram się od jakiegoś czasu robić tak, żeby każde narzędzie miało swoje miejsce.

JAk te nowe zdjęcie to ma rozpierdol to nic , ja tam podłogi nie widziałem z 2 miesiące miejscami 😐, Jak z wiosny po zimie jeszcze ciągnik stał tak teraz dopiero po siewach się zmieści tak to taczka by weszła . Ale porządek mam wiem gdzie co leży tzn elektronarzędzia na stole klucze wyzej na gwoździach , młotki i itp pod stołem na półce , a reszta podłogi to przydasie albo jakiś złom co remonty były 

Z tym złomem to też jaja jak ładuje na przyczepke to połowę załaduje co leży bo reszta pod stół bo jakoś moze sie przyda 

Takiego systemy wywrotu to niegdy bym nie wykombinował , pierwszy raz takie coś widze

Opublikowano

Największy problem to mam właśnie z takimi rzeczami, co to niby na złom, ale szkoda, bo jednak może się tam do czegoś przydać. 90% nie przyda się nigdy do niczego, ale te kilka razy jakiś kawałek metalu będzie akurat taki, jakiego szukam. No i tak leży sobie ten złom i miejsce zajmuje 🤷

Opublikowano

O to to przewalam pół dnia aż znajdę a potem i tak nie pasuje , ale dobra już kruciaki mniej jak 10 cm wywalam na złom , wszystkie rury profile jak pogięte , tak samo jak i te co słabo wyglądają albo stare bo już dawno przerdzewiały (jak ostanio chciałem wykorzystać profil używany a tam nie ma co spawać ) 

Opublikowano
1 godzinę temu, sebe1033 napisał:

OO , może i takie coś w sklepach nie ma czyli jak nie widzę to nie kupuję , a w necie za bardzo nie szukam (chodź chodź część elektronarzędzi  z neta) 

Ta po lewej pasuje , bo śrubki może i ciekawie ale ja tam mam przecięte bańki po oleju sam dół i tam wszystko namieszane śruby nakrętki podkładki -jeden rozmiar 

Mam taki nawet działa dobrze 😃 , porównywany z tym za oknem czy nawet domowym lekarskim . Bierz polecam ,

PS . Fajna zabawka w zimę na słońcu podwórko +10 , a w cieniu -10 , albo w ognisko +300 , a najciekawsze było wiosną wycelowałem w bezchmurne niebo a tam -300

W każdym budowlanym, Brico Leroy czy mrówka takie były tylko po 15-20 zł nawet firma ta sama. Banki miałem wcześniej, ale więcej miejsca zajmowały, i łatwiej było wziąć i iść z tym. Teraz leżą i chociaż łatwiej o porządek 😂

Opublikowano

Takie skrzynki też fajne bo jedna na drugą można ustawić.

Ja muszę teraz regały jakieś porobić. Chyba z drewna zrobię, bo za stalowe płacić po 400-500 zł mi się nie widzi. A jak mogłem kupić po 100 to wziąłem 4 bo na co więcej, ah człowiek głupi... Czasu nima tego ogarnąć, tak jak @sebe1033 pisze, był czas że przez środek tylko szło przejść 😂

16365757979862450831852234650327.jpg

16365759282777101748517579842174.jpg

6 minut temu, gregor1284 napisał:

Ja jeszcze taka bańkę od kwasu mam postawiona przy imadle. Jak jakas omknieta śruba, kawałek ucięty, złamane wiertło to przez tą dziurę wrzucam i święty spokój że nigdy tego nie będę wyciągał. 

A to ja z kolei mam wiadro i co jakiś czas wyrzucam to do beczki ze złomem żeby nie myśleć że a może będzie dobra 😂

Opublikowano
7 minut temu, szymon09875 napisał:

Takie skrzynki też fajne bo jedna na drugą można ustawić.

Ja muszę teraz regały jakieś porobić. Chyba z drewna zrobię, bo za stalowe płacić po 400-500 zł mi się nie widzi. A jak mogłem kupić po 100 to wziąłem 4 bo na co więcej, ah człowiek głupi... Czasu nima tego ogarnąć, tak jak @sebe1033 pisze, był czas że przez środek tylko szło przejść 😂

16365757979862450831852234650327.jpg

16365759282777101748517579842174.jpg

A to ja z kolei mam wiadro i co jakiś czas wyrzucam to do beczki ze złomem żeby nie myśleć że a może będzie dobra 😂

Wiadro nie zdawało egzaminu, banki mi się nie chce rozcinać to i nie zaglądam 😂

• Haha 1
Opublikowano
20 minut temu, sebe1033 napisał:

O to to przewalam pół dnia aż znajdę a potem i tak nie pasuje , ale dobra już kruciaki mniej jak 10 cm wywalam na złom 

Poniżej 15cm jak cienkie, i 20cm jak grube nie zostawiam, od razu w wiadro. Jak się wiadro napełni to za garaż. Jak wszystkie dostępne wiadra się napełnią to wtedy na złom jadą

Opublikowano
2 minuty temu, bratrolnika napisał:

Poniżej 15cm jak cienkie, i 20cm jak grube nie zostawiam, od razu w wiadro. Jak się wiadro napełni to za garaż. Jak wszystkie dostępne wiadra się napełnią to wtedy na złom jadą

Takie ładne kawałki wywalać. Toć to prawie grzech 😅

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Tak i mi się wydaje.

Pozostałe maszyny też w rozsądnych pieniądzach

Edytowane przez Agrest
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v