Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, Ursus932 napisał:

No jak nie kupiłem🤦‍♂️ , tylko nie wiem muszę coś szukać z lepszą widocznością do roboty w polu 

w Zetorze to ludzie mają ciebie widzieć, a nie ty maszynę, wtedy jest lans🤣

3 minuty temu, Ursus932 napisał:

wk***ia bo nie widzę pierwszej skiby 

chcesz to dorobię ci przedłużkę, tak z pół metra żeby pług odsunąć

Opublikowano
5 minut temu, bratrolnika napisał:

w Zetorze to ludzie mają ciebie widzieć, a nie ty maszynę, wtedy jest lans🤣

chcesz to dorobię ci przedłużkę, tak z pół metra żeby pług odsunąć

Ja nie wiem co ta widocznością nie tak w zetorze. Toż cala maszynę widać 

Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, bratrolnika napisał:

h.. nie okazja ten MTZ, za 20tys.zł mozna takiego kupić na chodzie, a tu skrzynia do remontu, opony z przodu łyse,i pewno drzwi do kabiny brak

Patrząc na stan, to leśny jak nic. Drzwi brak, okna z tyłu nie ma, kabina od rozdzielacza przyczepy zrywkowej pogięta, góra kabiny też już niejednym pniakiem dostała, błotników brak, tylne opony każda z innej parafii, przednie lampy pozycyjne przeniesione z wysięgników na słupki, podnośnik w stanie agonalnym polepiony gdzie tylko się dało, już nie wspomnę o wymienionym bloku silnika i przednim wzmocnieniu pod silnik- co trzeba zrobić żeby taki kawał metalu popsuć? Jedyny plus- w miarę młody, już z wysoką deską rozdzielczą i pełnymi przednimi felgami

Edytowane przez MF675ursus
Opublikowano
58 minut temu, Ursus932 napisał:

No jak nie kupiłem🤦‍♂️ , tylko nie wiem muszę coś szukać z lepszą widocznością do roboty w polu 

Chyba sobie jaja robisz, że szukasz ciągnika do orki, bo w zetorze słabo widać 🤦

31 minut temu, Pomorzanin1222 napisał:

Do ruska części kosztują tyle że do ursusa przy nich są drogie

Dziś byłem u znajomego z tym kowadłem zagadać, to był u niego chłopak, któremu jakiś wałek (ze30cm długi) od napędu z forrtery (Proximy?) rzeźbił, bo frez się wy***ał, a nowy wałek 2800 zł 😯

Opublikowano (edytowane)
55 minut temu, stempos1980 napisał:

Za zachodni zapłacisz tyle co za nasz

Ale to szukanie elementów roboczych po necie i ceny 

@daron64 no co 9_9

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano
41 minut temu, MF675ursus napisał:

Patrząc na stan, to leśny jak nic. Drzwi brak, okna z tyłu nie ma, kabina od rozdzielacza przyczepy zrywkowej pogięta, góra kabiny też już niejednym pniakiem dostała, błotników brak, tylne opony każda z innej parafii, przednie lampy pozycyjne przeniesione z wysięgników na słupki, podnośnik w stanie agonalnym polepiony gdzie tylko się dało, już nie wspomnę o wymienionym bloku silnika i przednim wzmocnieniu pod silnik- co trzeba zrobić żeby taki kawał metalu popsuć? Jedyny plus- w miarę młody, już z wysoką deską rozdzielczą i pełnymi przednimi felgami

Jeszcze nie wiadomo czy nie był przełamany bo po co nowy blok i spawana rama silnika?to ,,trybo" na prawym wieszaku to czemu służy?🤣

Opublikowano
17 minut temu, sladan napisał:

Krowiarz, stać go 😁

Matka ma krowy i nie widzę żeby miała takie rozterki co do wydawania kasy 😂

18 minut temu, Ursus932 napisał:

@daron64 no co 9_9

Toć w zetorku jest spoko widoczność. Wpadnij, to zobaczysz co widać w ciężkiej serii w kabinie. Czuję się jak ślepy, co na wyczucie wszystko robi 😄

Opublikowano
12 minut temu, daron64 napisał:

Widocznie Marcina owiele bardziej wydajne są 😂 a no i cielą się ze 4 razy do roku 😁

Opublikowano
MF675ursus napisał:

26 minut temu, bratrolnika napisał:

h.. nie okazja ten MTZ, za 20tys.zł mozna takiego kupić na chodzie, a tu skrzynia do remontu, opony z przodu łyse,i pewno drzwi do kabiny brak

Leśny na Bank . Też się zastanawiam jak można podnośnik tak połamać.Nie szanują ludzie ciągników

Opublikowano
29 minut temu, daron64 napisał:

Toć w zetorku jest spoko widoczność. Wpadnij, to zobaczysz co widać w ciężkiej serii w kabinie. Czuję się jak ślepy, co na wyczucie wszystko robi 😄

Park maszynowy trzeba zmieniać 😊

No klasyczna ciężka seria to wiem 

Opublikowano
Dnia 5.10.2021 o 07:09, Ursus932 napisał:

Ale telenowela z tym siewnikiem 🤭

ten temat  takimi telenowelami żyje

2 godziny temu, Ursus932 napisał:

to sobie kamery kup, albo valtrę, tam masz super widoczność do tyłu podłoga płaska, i cały tył oszklony, tylko to  jest zachodni, więc  odpada 

Opublikowano

Widoczność w Zetorze ,w dużej kabinie, faktycznie d*py nie ukrywa 🤦

Kabina w ujj dużo wysunięta do tyłu i przodu narzędzia nie widać za bardzo. Ale idzie się przyzwyczaić, też z początku mnie to wkurwiało 😁

Opublikowano

Też jak z 30tki do zetora sie przesiadlem to roznica była. No ale czego nie widać z tylu w zetorze? 

Moze siedzenia za nisko w niektórych? 

Opublikowano

Jak się zrywa dłużycę to traktor więcej na dwóch jak na czterech kołach jeździ. W lesie nawet nie wiem jak byś dbał o maszynę to w każdej chwili możesz spodziewać się że coś jebnie. Dostają sprzęty konkretnie po tyłku. Dla tego w każdym zulu przeważnie gdzieś w pokrzywach stoi Iwan, tak w razie jak któryś się rozkraczy to  na ruskiego zawsze można liczyć.

1 godzinę temu, Pomorzanin1222 napisał:

Leśny na Bank . Też się zastanawiam jak można podnośnik tak połamać.Nie szanują ludzie ciągników

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v