Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
bratrolnika napisał:

ale jakby co to @Bananek ma poznaniaka do sprzedania, tam koła normalnie się odkręcają😉

Powiem więcej. Za mojej kadencji nie odkręcałem tych kół ani razu. Jednym słowem: po co zmieniać coś co jest ideałem. 😉

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, KlimekPL napisał:

Próbowałem i nadal trzyma, tak jakby jeszcze na czymś siedzialo.

Napędowe być może ale te drugie to cholera wie co go trzyma.

Szkoda kasy na opony. Wpuść piankę montażową do dętek i będziesz miał koła na lata ;)

Opublikowano

Pytanie jak tanio zrobić wał posiewny? Te z rur przepustowych spełniają rolę. A może opony? Tak się zastanawiam bo by się przydało coś zrobić ale dość trwałego. Kamieni brak albo bardzo mało i ziemia lekka.

Opublikowano (edytowane)
39 minut temu, KlimekPL napisał:

I to była rada warta dobrego piwa. :D

że zadziałało?/

a widzisz @witejus, a Ty się ośmiał...

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano
15 godzin temu, hodowcamlody napisał:

daron64 no właśnie nie wiem to się pytam, chodzi o np 1204, 1224 i 1234 czy oprócz wyglądu coś się zmieniło na tyle że nie da się tego dołożyć.

Nie wiem dokładnie ale chyba 1204 tylny most miały jak 385 czyli słabszy 

15 godzin temu, stempos1980 napisał:

Bo to proste ciagniczki i mało awaryjne a cena nawet znośna była a wygląd lala😁

Roller obiedzie nowy nabytek niedawno kupony przez kogoś od kopalni😂🤣😂🤣

Chłopie ale co mnie to obchodzi , co Wy macie z tym objeżdżaniem 🤦‍♂️, jak bym potrzebował wyścigówke to nie kupował bym ciągnika 

5 godzin temu, Mecha napisał:

Panowie forterra nie odbija hamulec lewe koło tył. Wymienić sam tłoczek czy cały cylinderek? Jaki płyn hamulcowy polecacie i jak odpowietrzyć potem ten układ?

Tutaj kolego to mogą Ci doradzić  wymianę na zachodni ciągnik , 🤷‍♂️

Opublikowano
16 minut temu, Ursus932 napisał:

Nie wiem dokładnie ale chyba 1204 tylny most miały jak 385 czyli słabszy 

Chłopie ale co mnie to obchodzi , co Wy macie z tym objeżdżaniem 🤦‍♂️, jak bym potrzebował wyścigówke to nie kupował bym ciągnika 

Tutaj kolego to mogą Ci doradzić  wymianę na zachodni ciągnik , 🤷‍♂️

Te a Forterra to przecież za południowej granicy więc zachodni.

Marcin nie unoś się tak bo złość piękności szkodzi😁

Opublikowano

Rozmawiałem w lokalnym zakładzie o oponach do ciągnika i to co mają w hurtowni, to mogło by być z diagonalnych 2200-2600zl/szt (chyba ozka w tym górnym pułapie), a z radialek mrl - 3200, ozka - 3400, mitas 3600. Dętka ~250. Ceny z wymianą, rozmiar 18.4/34 - 460/85/34. Opony do 8145. 

Opublikowano (edytowane)

Zależy od maszyny. W Zetorze szersza widoczność na "dalszy plan", w Ursusie lepiej widać bliżej ciągnika (niżej i bliżej fotela poprowadzona tylna belka kabiny), ale ogólnie są porównywalnie wygodne jeżeli chodzi o widoczność na tył. Znacząca jest różnica w miejscu w środku, w Zetorze dwie osoby mieszczą się bez problemu, w Ursusie w pojedynkę już jest ciasno

Edytowane przez MF675ursus
Opublikowano
5 minut temu, pafnucy napisał:

Ty musi nie kupiłeś jednak tego Zetora...???? 

No jak nie kupiłem🤦‍♂️ , tylko nie wiem muszę coś szukać z lepszą widocznością do roboty w polu 

Opublikowano
2 minuty temu, Ursus932 napisał:

No jak nie kupiłem🤦‍♂️ , tylko nie wiem muszę coś szukać z lepszą widocznością do roboty w polu 

Zetor do kościoła? 

Opublikowano
19 minut temu, MF675ursus napisał:

Zależy od maszyny. W Zetorze szersza widoczność na "dalszy plan", w Ursusie lepiej widać bliżej ciągnika (niżej i bliżej fotela poprowadzona tylna belka kabiny), ale ogólnie są porównywalnie wygodne jeżeli chodzi o widoczność na tył. Znacząca jest różnica w miejscu w środku, w Zetorze dwie osoby mieszczą się bez problemu, w Ursusie w pojedynkę już jest ciasno

Nie te czasy żeby za taksówek robił ciągnik , to o pasażerów się nie martwię

1 minutę temu, pafnucy napisał:

Zetor do kościoła? 

Do kościoła blisko to na pieszo 🙂 , tura na pewno dostanie , sprzęgło wałka to w prasie też będzie śmigał

najgorsza orka , wk***ia bo nie widzę pierwszej skiby 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v