Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 godzin temu, bratrolnika napisał:

No to ja z doświadczenia powiem że wytrzymują więcej, i przy pracy np. ze spawarka nic im się nie dzieje

IMG_20191018_174351.jpg

Wago podrabiają? Bo przeglądam sobie allegro co tam że zloczek by mi pasowało u wymyśliłem, że tam przy lampach pod sufitem, to wezmę te, które wrzuciłem wyżej, a do reszty kupionym wago. Tylko, że widzę, że na jednej aukcji potrafi kosztować złączka potrójna poniżej 2zl, a na drugiej aukcji złączka o tym samym oznaczeniu kosztuje 4zl

Opublikowano
bratrolnika napisał:

14 minut temu, daron64 napisał:

Ja to jak siadam do allegro wybieram to, co chciałem kupić - wychodzi jakaś kwota, a potem patrzę, co tam mają ciekawego, taniego, co by mogło się przydać i wrzucam w koszyk. Potem patrzę, a tam kwota, która była po wrzuceniu tego, czego szukałem, nagle magicznie  zwiększyła się kilkukrotnie. No i potem siedzę i wyrzucam i sam do siebie "a na ch*j mi xxx potrzebne" i tak aż dojdę do akceptowalnego poziomu kwoty do zapłaty. Gorzej jak baba w orsayu 😄

Możliwe że wszystkie Darki tak mają, bo robie tak samo🤣

ja mam podobnie

a najgorzej jest jak mamkipic kwolka rzeczy które akurat pasuja do smarta A nie mogę znaleźć sprzedawcy i którego mogę kupić te wszystkie rzeczy☺

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, jedrus2020 napisał:

akurat pasuja do smarta

Nie Ty jeden. A najgorzej jak coś kupujesz u jednego i kilka groszy braknie do tych 40zł w przypadku paczkomatu czy 80zł u kuriera... Wtedy tak szukasz "a co by tu jeszcze"😁

Opublikowano

Ostatnio kupowałem rekawice spawalnicze, i okazało się że dwie pary+ koszt wysyłki są droższe niż trzy pary rękawic z wysyłką( lapalo się już na smarta)

Teraz sprawdziłem, na smarcie w rok zaoszczędziłem 450zł, a to i tak mało, bo pierwszego roku było prawie 800zł

Opublikowano

Ja żałuję, że dopiero tak późno i od tego roku mam... A tu już ładnych kilka paczuszek było, ostatnio tunel przysłali, piernik wie co będzie następne.

Opublikowano

Ja tam z częściami korzystam z opcji smart z kurierem - nie trzeba się szwendać, paczka do domu. Jak grubsze zakupy, warto. Tylko trzeba mieć obeznanie w cenach, bo nie jedno już kupiłem na miejscu w sklepie sporo taniej niż ten "zysk" ze smart

Opublikowano
12 minut temu, Rolnik200598 napisał:

Ja żałuję, że dopiero tak późno i od tego roku mam... A tu już ładnych kilka paczuszek było, ostatnio tunel przysłali, piernik wie co będzie następne.

Teraz mi wygasa, czyli będę miał go już dwa lata, i tak samo jak ty myślę że za późno to odpaliłem

5 minut temu, jahooo napisał:

opcji smart z kurierem - nie trzeba się szwendać, paczka do domu

Ja do paczkomatu mam z 700m

Opublikowano
38 minut temu, bratrolnika napisał:

Teraz mi wygasa, czyli będę miał go już dwa lata, i tak samo jak ty myślę że za późno to odpaliłem

W tym roku to dużo carów przez to przyszło- części do piły, nożyki do maszynki do mięsa, lanca do plecakowego opryskiwacza, worek siarczanu magnezu, trochę odżywek na kukurydzę, tunel, a to tylko to co pamiętam. Do paczkomatu to mam też gdzieś z 800m.

Opublikowano (edytowane)
55 minut temu, jahooo napisał:

Ja tam z częściami korzystam z opcji smart z kurierem - nie trzeba się szwendać, paczka do domu. Jak grubsze zakupy, warto. Tylko trzeba mieć obeznanie w cenach, bo nie jedno już kupiłem na miejscu w sklepie sporo taniej niż ten "zysk" ze smart

Z cenami, to można się bardzo naciąć. Jakiś czas temu kupowałem kabel ziemny i zamówiłem na necie, gdzie znalazłem najtaniej, ale coś tam zakręcili, okazało się że nie mieli takiego odcinka, nie dali znać itd. No i zrezygnowałem, dzwonię do hurtowni w najbliższym większym mieście - że złotówkę na metrze taniej. Za to w innym sklepie kupowałem inny kabel, to o jakimś tam rozmawialiśmy i typ się żalił, że coś tam koło 19zl/m i nic na tym nie zarabia (jak kuźwa każdy), a na necie był po niecałe 15.

49 minut temu, bratrolnika napisał:

Ja do paczkomatu mam z 700m

No ja z gospodarki, to że 20km, ale z mieszkania że 300m może. Wszystko teraz do paczkomatu zamawiam.

Wrócę jeszcze do wczorajszego pytania - te złączki wago, co może być, że u jednego sprzedawcy są po złotówce z groszami, a u drugiego po 4. Podróby, czy ktoś chce tyle zarobić aż? Ten z tanimi ma dobre opinie

Edytowane przez daron64
Opublikowano (edytowane)
Dnia 9.07.2021 o 08:33, daron64 napisał:

Ja to jak siadam do allegro wybieram to, co chciałem kupić - wychodzi jakaś kwota, a potem patrzę, co tam mają ciekawego, taniego, co by mogło się przydać i wrzucam w koszyk. Potem patrzę, a tam kwota, która była po wrzuceniu tego, czego szukałem, nagle magicznie  zwiększyła się kilkukrotnie. No i potem siedzę i wyrzucam i sam do siebie "a na ch*j mi xxx potrzebne" i tak aż dojdę do akceptowalnego poziomu kwoty do zapłaty. Gorzej jak baba w orsayu 😄

To nie jestem jedyny :D Ale jak dwa lata temu zamówiłem żyłki do kosy spalinowej i tarcz do szlifierki to jeszcze na 3 lata mi to wystarczy :D  

@danielursus3p - pikny jest 😍. Kiedyś se kupie Maseja jak z Renatą rozwód wezmę albo do pomocy jakiego 3050

Edytowane przez Partyzant85
Opublikowano
23 minuty temu, daron64 napisał:

@bratrolnika

Wszystko mam drut. Tylko tamte, to z tego co widziałem na internetach, to chyba kiepsko wyciągać, jeśli jest wpięte więcej kabli - ciężko złapać, żeby przekręcić. Choć w sumie po co to ruszać niby 

Wypinam pod napięciem najczęściej, i jeszcze żyje

W mojej opinii do zapinanych warto dopłacić jeśli łączysz linke z linka, bądź linke z drutem

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v