Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Fendta za 3 tysie całego? W sumie 🤔 jak by klient sobie szyby z farby wyskrobał i lampy 😎

Dżindora

1 minutę temu, danielursus3p napisał:

Dziadostwo to w promocji malują😂🤔😉

Czyli NH ma dożywotnie malunki za free?

• Haha 2
Opublikowano

Jeszcze dokładają żeby właściciela odciążyć🤔😉

Opublikowano
2 minuty temu, soltys48 napisał:

Dżindora

Czyli NH ma dożywotnie malunki za free?

To musi być prawdziwe malowanie jak za tą kasę. Nie mylić z lakierowaniem! 

Szło by to zrobić tak na odpier**l ale ja bym się pod tym nie podpisał. Spryskac dziada olejem tam gdzie nie brak malować, opierdolic go na szybkości a jak wyschnę to myjka 🙉

Opublikowano

za 700 masz błotnik do renaulta nowy już w kolorze, a pomalować maskę, błotniki i dach to lakieru myślę litr, może 1,5 litra , jak tanio i w miarę ok to kramp posztuje 40-50 za litr i ma idealnie kolory odwzorowane.  Poliuretan z 70 zł za litr, ale trzeba było by po ral dobierać, dlatego zagłębie siedleckie handlarzy jedzie krampem, kolor gotowy, tanio i nie najgorzej.

Opublikowano

Błotnik do przeżycia ale ponad 1300 za przód maski nie dam

2 minuty temu, Uziu92 napisał:

za 700 masz błotnik do renaulta nowy już w kolorze, a pomalować maskę, błotniki i dach to lakieru myślę litr, może 1,5 litra , jak tanio i w miarę ok to kramp posztuje 40-50 za litr i ma idealnie kolory odwzorowane.  Poliuretan z 70 zł za litr, ale trzeba było by po ral dobierać, dlatego zagłębie siedleckie handlarzy jedzie krampem, kolor gotowy, tanio i nie najgorzej.

Opublikowano
Przed chwilą, soltys48 napisał:

Do malunku generalnie jest tylko maska reszta jest ok. 

to na maskę pól litra styknie myślę. Jak nie pordzewiała i nie trzeba szpachlować to do ogarnięcia dość szybko. Pociągnąć podkładem a na drugi dzień kolor.

Opublikowano
Uziu92 napisał:

za 700 to będzie ok. 10 litrów farby, jeszcze zależy jakiej.

nie chce mi się faktury szukać bo bym powiedział ile L

gregor1284 napisał:

2 minuty temu, slawek74 napisał:

koła piaskowane a korpusy tak z lekka

Fundacji żadnej nie prowadzą? 

nawet nieźle im się wiedzie patrząc po obejściu...

Opublikowano
1 minutę temu, Uziu92 napisał:

to na maskę pól litra styknie myślę. Jak nie pordzewiała i nie trzeba szpachlować to do ogarnięcia dość szybko. Pociągnąć podkładem a na drugi dzień kolor.

Z plastiku farba zlazła i koło lamp połamane

Opublikowano

no to więcej roboty, bo jak farba poodchodziła to trzeba by całą usunąć do gołego plastiku, potem podkład i kolor, a połamania to są specjalne, szpachle do plastiku, żywice i inne takie, potem tak samo, podkład na to i kolor.

• Like 1
Opublikowano
soltys48 napisał:

1 minutę temu, Uziu92 napisał:

to co ty na skróty przez las jeździłeś 🤭😁

Opublikowano
4 minuty temu, soltys48 napisał:

https://professional.novol.pl/produkt/90/plastic-primer-podklad-do-tworzyw-sztucznych

coś takiego na podkład, reszta standard jak do metalowej maski

• Like 1
Opublikowano

w osobówkach mało kto się bawi w naprawy plastiku bo taniej i szybciej kupic cały element, ale w maszynach gdzie maska czy błotnik potrafi kosztować kilka tyś to warto ratować jak się da, albo używka w dobrym stanie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v