Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 godziny temu, akooo napisał:

@igor10246 a co nie tak z ta osłoną czemu strach

słaba bardzo, jak nie musisz nic omijać to spoko, jak ja ją mozna powiedzieć wziąłem do najgorszej roboty, tj wyciąganie łąk z nieużytków, to bardzo słaba, jakie kolwiek otarcie już się osłona wygina, plandeka odpadła po 5ciu hektarach, jak dużo trawy to się zapycha, jak dla mnie to osłona to tylko na łąki kamieniste, niektórzy będą na mnie psy wieszać ale straciłem 2 szyby ( na jednym kawałku) a jak kosiłem z osłoną to co 10 min max 15 trzeba było wyjść i ją odetkać i tak co chwila, trawa wysoka co prawda ale jak osłonę zdjąłem i jeździłem na 2ce 3ce to nie było żadnych problemów, przepływ masy normalny, na 1 też się potrafiła zapchać ale to już nie było co pchać tego z tyłu

Opublikowano

Warto kupić ładowarkę Manitou 627 2008 13 tys godz podobno oryginał jadę oglądać jutro może silnik z tyłu 4 biegi silnik jeszcze powinien się pokręcić jak wy to widzicie po swoich maszynach

Opublikowano
jahooo napisał:

dźwięk bez głębi, bo jak masz słaby sygnał , to radio nie dekoduje stereo. Zapodaj, jaką masz antenę. Może masz źle podłaczone głośniki ?

Antena jakaś tania, kiedyś wkręciłem tam wkręta z kablem i też zbierało dobrze, Taki dźwięk jest również jak puszczam muzykę przez aux lub pendrive. . . Ruszyła się moja sprawa z terenami inwestycyjnymi zapronowali 1250 za ar, cena śmieszna, w okolicy podobno ceny kręcą się 12-18 zł za metr i w mieście przy obwodnicy 40-60zł za metr..

Opublikowano

Jest sens łatać taką  dziurę?opona z c360,na lemiesz chyba najechane i jak zdjęta to tak stoi.widac ze od środka coś łatane było ale jeszcze w latach 90-tych. Mam w perkinsie jedna łysą od nowości i bym tą naprawił i ja zalozyl,Perkins tylko do tura uzywany i do zgrabiarki "słoneczko" i pająka wiec obciążenia by nie było.

20210222_155155.jpg

20210222_155128.jpg

Opublikowano

@Belaruss820 za naprawę zapłacisz więcej jak za używkę więc sensu tu nie ma a zwłaszcza że to opona do szejsiuni. 

Opublikowano
16 minut temu, Belaruss820 napisał:

Jest sens łatać taką  dziurę?opona z c360,na lemiesz chyba najechane i jak zdjęta to tak stoi.widac ze od środka coś łatane było ale jeszcze w latach 90-tych. Mam w perkinsie jedna łysą od nowości i bym tą naprawił i ja zalozyl,Perkins tylko do tura uzywany i do zgrabiarki "słoneczko" i pająka wiec obciążenia by nie było.

20210222_155155.jpg

20210222_155128.jpg

No nie żartuj 😜

@PRIMO. 👍

Opublikowano

Dlatego zapytałem czy jest sens naprawiać bo akurat przechodziłem obok niej to pomyślałem że mogę się zapytać tu na forum, a nawet nie wiem jak liczą na wulkanizacji za takie łatanie. W takim razie szukam używki  dobrej,podziękował za odzew😀

Opublikowano (edytowane)

Jakoś za bardzo tej ramy nie wzmocnili na środku. Dołożysz 3-4 tysie i masz hlke 8 odnowioną, zrobioną na 3 strony

Edytowane przez sladan
Opublikowano

Wstawiłem bo mi się wyświetliło jako nowo dodane w okolicy. Też myślę że przed 30 musiałaby kosztować. Czekam cierpliwie i obserwuje dalej. Może jakieś ciekawostki się pojawia w realnej cenie.

Opublikowano
6 godzin temu, jedrus2020 napisał:

odłanczaniu

odłączaniu 😉

1 godzinę temu, Belaruss820 napisał:

20210222_155155.jpg

20210222_155128.jpg

nie warto

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
41 minut temu, gregor1284 napisał:

Panowie brak mi takie coś do kabiny Kunów. Jak to sie nazywa, sięgnę to gdzieś na necie? 

16140134261236189079251794514928.jpg

Ale co 🤔 ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v