Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
5 minut temu, Baks00 napisał:

Tylko ciekawe ile podrózuje bo jak malo to tdi.....

No wiadomo, na krótkie dystanse diesel niby mowia ze nie za bardzo, choć ja mam dwa, jednym zona do pracy robi 6km w jedną stronę, ja drugim 13, i jakoś sobie żyjemy bez większych problemów

Opublikowano
Agrest napisał:

Wrzuć na sprzedajemy.pl i się dowiesz. Pewnie ktoś się trafi.

A filtry olejowe to coś mi świta że jest problem z odbiorem

najlepiej z drobnym złomem zmieszać filtry i w jakieś worki albo ogień 😉

Opublikowano
2 minuty temu, bratrolnika napisał:

No wiadomo, na krótkie dystanse diesel niby mowia ze nie za bardzo, choć ja mam dwa, jednym zona do pracy robi 6km w jedną stronę, ja drugim 13, i jakoś sobie żyjemy bez większych problemów

Mam i ja  jeszcze tdi .Ale króciaki to ja żony robie.

Opublikowano
18 minut temu, Baks00 napisał:

Mam i ja  jeszcze tdi .Ale króciaki to ja żony robie.

Od 2015 roku twierdze ze kolejne auto jakie kupie będzie na benzynę, bo za mało na diesla robimy km. Od 2015r. kupiłem trzy auta, wszystkie na ropę....

Także plany planami, a przyzwyczajenia przyzwyczajeniami...

Panowie, podrzuci ktoś link do uszczelniacza piasty do przyczepy d-47??? Bo szukam szukam, i znaleźć nie mogę

Opublikowano
5 minut temu, rafal3939 napisał:

W tej chwili nie ma żadnych dobrych benzyn, te małe do 2l nie ma czym jechać, więcej huku w aucie niż jazdy. Benzyna tylko powyżej 2.5l

Wszystko zależy od wieku kierowcy, ja kiedyś też patrzyłem na ilość koni mechanicznych pod maską. W tej chwili ważny dla mnie jest jaki taki komfort, spalanie i najbardziej bezawaryjność...

Opublikowano
9 minut temu, rafal3939 napisał:

W tej chwili nie ma żadnych dobrych benzyn, te małe do 2l nie ma czym jechać, więcej huku w aucie niż jazdy. Benzyna tylko powyżej 2.5l

Zależy o jakiej wielkości aucie mówimy, jeśli coś dużego to masz racje, jeśli coś max. kompaktowego to wybór już jakiś tam jest. 

Choć nadal korci mnie kuga 2.5T, to chyba odpuszczę, ceny za ten model z takim silnikiem są chore jak ceny za zetory

Opublikowano
23 minuty temu, bratrolnika napisał:

Panowie, podrzuci ktoś link do uszczelniacza piasty do przyczepy d-47??? Bo szukam szukam, i znaleźć nie mogę

80x115x12 

75x100x10

takie w sklepach podają do D47 

• Thanks 1
Opublikowano
bratrolnika napisał:

1 minutę temu, wlamaj1 napisał:

kiedyś też patrzyłem na ilość koni mechanicznych pod maską

W przypadku diesla wazniejszy jest moment. Jak powyżej 400Nm to znaczy ze jest wystarczająco

a 560niutów starczy https://www.olx.pl/oferta/mercedes-benz-s-klasa-w220-s-400-cdi-v8-limuzyna-CID5-IDIs7dh.html🤔

Opublikowano
12 godzin temu, witejus napisał:

jakie ciśnienie w tych ,,kołach"?

kolega ,jak to brat... dopomoże w bidzie

Nie o tego mi chodzi, tu jest taki który w hurcie działa. Remonty przyczep, rozrzutników, osprzęty do turów, łyżki do koparek, zabudowy na auta, konstrukcje że stali itp itd

Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, jahooo napisał:

ja znalazłem tylko to https://egasiorek.pl/pl/p/Pierscien-osi-przyczepy-D-47/12345

tak dawno to rozbierałem, że nawet nie wiem, czy jest tam uszczelniacz, czy sznur łojowy

ten pierścień chyba bawet nie ma numeru katalogowego, tylko wymiar 80x115x12

https://www.google.com/search?q=katalog+części+autosan+d47&sxsrf=ALeKk015ZW_TUNthDSku5ohgOrNzyidrnw:1613076126803&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwj1gaLs2OLuAhXxQkEAHe99B2wQ_AUoAXoECAkQAw&biw=1517&bih=694

trzecie foto

Edytowane przez pawel885
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v