Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, szymon09875 napisał:

No właśnie slyszalem, w ostateczności bąka sie ustawi.

U mnie najprawdopodobniej będzie  młyn, w poprzednim sezonie miałem kupić ale jak zwykle obudziłem sie i wszystko było wymiecione

Opublikowano

Ależ dzisiaj biznes zrobiłem. Pisałem jakiś czas temu, że znajomy chce kupić mojego starego poznaniaka. Powiedziałem mu wtedy, że 4stowki jak da, to niech zabiera. On, że spoko, że później go weźmie. No i dziś przyjechał. Z 2stowami. Reszta w lutym. Ja to mam szczęście do tych kupców 🤣

• Haha 6
Opublikowano
9 minut temu, Agrest napisał:

Zakup ciągnika pażdziernik vs styczeń to myślę że nawet +10000 dla sprzedającego.

@stempos1980

https://www.olx.pl/oferta/ciagnik-sadowniczy-deutz-fahr-agroplus-320v-CID757-IDIeGt0.html

Brat zanim zginął robił mu dwa takie. Praktycznie całą instalację od nowa bo pozamakały i nie chciały jeździć. No i oczywiscie nie wyglądały tak ładnie. I mam dziwne wrażenie że to jeden z nich...

Opublikowano
2 minuty temu, daron64 napisał:

Ależ dzisiaj biznes zrobiłem. Pisałem jakiś czas temu, że znajomy chce kupić mojego starego poznaniaka. Powiedziałem mu wtedy, że 4stowki jak da, to niech zabiera. On, że spoko, że później go weźmie. No i dziś przyjechał. Z 2stowami. Reszta w lutym. Ja to mam szczęście do tych kupców 🤣

480kg po 1zł na złomie. Minus 2 opony to 450zł gotówką. 

Lux biznes👍😁

Opublikowano
3 minuty temu, daron64 napisał:

tyle na złomie byś dostał

Opublikowano
1 minutę temu, damianbor napisał:

Brat zanim zginął robił mu dwa takie. Praktycznie całą instalację od nowa bo pozamakały i nie chciały jeździć. No i oczywiscie nie wyglądały tak ładnie. I mam dziwne wrażenie że to jeden z nich...

Jesteś z tych okolic?

Opublikowano
33 minuty temu, igor10246 napisał:

jak byś posłuchał forumowiczów a nie pół roku się zastanawiał i coś wybrał puki było to byś teraz nie dosyć że nie narzekał to jeszcze miał ciągnik na placu, ja to samo, ojciec zwlekał z przetrząsarką mówił, za tydzień za dwa i tak w kółko, ja obserwuje rynek, dobra, jest to i to, jedziesz ze mną oglądać czy mam jechać sam, on mówi że jedzie, i następnego dnia stała, tak samo z ciągnikiem jak się człowiek za długo zastanawia to mu same ochłapy zostaną, to nie sklep że na półce czeka ( a i tak mogą się promocje i zmiany cen trafiać) że coś poczeka, jak chcesz tak czekać czy wybrzydzać to rzeczywiście gatka jak u handlarzy, panie w idealnym stanie to do salonu idź, a tak nie dość że ciągnika nie ma to na rynku taki ruch że ni uja nie trafisz, i kolejny sezon będzie serią c opierdzielany, jak nad babą tak nosem będziesz kręcił to albo spier... albo nie da 

ja wczoraj zawiasy do tylnej szyby malowałem było 0 w garażu, 1 warstwa, po 3 godzinach 2ga i fajnie leży, i wysycha 

Mogłem sam siebie posłuchać ale teraz mogę tylko czekać 

Opublikowano

No cieniutkie. Na pewno ten wcześniejszy dx duuuużo mniej spali, bo te nowe to podobnież już dobre chlejusy. Wytrzymałością staremu też nie dorówna.

Stary będzie miał " mocniejsze" konie mechaniczne

Opublikowano
10 minut temu, Agrest napisał:

480kg po 1zł na złomie. Minus 2 opony to 450zł gotówką. 

Lux biznes👍😁

9 minut temu, soltys48 napisał:

tyle na złomie byś dostał

No on w sumie był sprawny, tylko - dziurawa skrzynia, brak jakichś pier**l, typu spulchniacze, grabki (choć może znajdę). Generalnie sam o niego pytał, czy bym mu nie sprzedał. No kurcze, myślę ile za  zloma wezmę? Tyle co i bym na złomie dostał, tym bardziej że to znajomy. Na tabliczce jest chyba 480kg, złom był wtedy u nas po 50-70groszy. Aleee jak dobrze pójdzie, to jeszcze starego plastikowego lejka, za stowke.

A tak w ogóle te śmiechy hihy z moich biznesów robicie, ale jak jakiś czas temu pytałem Was, czy to uczciwa cena, to nikt nie napisał, że za mało 🤣

Opublikowano (edytowane)

Ten drugi co był miał szerokie. Właśnie te silniki w nich tak jakoś twardo szatkowały. W obydwoch. Ma traktor z silnikiem deutza f3l912 i chodzi gladziutko, a w tych to tak jak by kto nakrętek nasypał do miski.

Edytowane przez damianbor
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, mf362 napisał:

Opłaciłem oc od traktora kilka dni temu ale jeszcze nie ma w systemie robić coś z tym ?

W jakim systemie. Masz dowód wpłaty i wystarczy a cepik czy inne może i po kilku tygodniach nic nie byc.

Edytowane przez rafal3939
  • Like 1
Opublikowano
5 minut temu, daron64 napisał:

A tak w ogóle te śmiechy hihy z moich biznesów robicie, ale jak jakiś czas temu pytałem Was, czy to uczciwa cena, to nikt nie napisał, że za mało 🤣

złom ostatnio mocno podrożał

Opublikowano
artek27 napisał:

28 minut temu, Dream1990 napisał:

Macie może pomysł jak odkręcić śrubę trzymającą bijak w srutowniku ssaco-tłączącym ? czym zablokować żeby nie uszkodzić sita? Rok 2013 od nowego nie odkrecane

Nie pamiętam dokładnie ale też musiałem jakoś zablokować tylko tam masz chyba lewy gwint. A później ściąga czemu ściągasz bijak. 

muszę bijaki wymienić bijaki, a zabezpieczenia są nie jako od środka bębna 😎

Opublikowano
22 minuty temu, damianbor napisał:

Ten drugi co był miał szerokie. Właśnie te silniki w nich tak jakoś twardo szatkowały. W obydwoch. Ma traktor z silnikiem deutza f3l912 i chodzi gladziutko, a w tych to tak jak by kto nakrętek nasypał do miski.

A warto do niego się wybrać czy taki jest krętowaty?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v