Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
57 minut temu, stempos1980 napisał:

Tylko jakie?określ się

Około 60 i 80-90 koni, ale już pisałem narazie jeden 

Opublikowano
4 minuty temu, Dream1990 napisał:

Macie może pomysł jak odkręcić śrubę trzymającą bijak w srutowniku ssaco-tłączącym ? czym zablokować żeby nie uszkodzić sita? Rok 2013 od nowego nie odkrecane

Klucz udarowy jak podejdzie

Macie może pomysł jak odkręcić śrubę trzymającą bijak w srutowniku ssaco-tłączącym ? czym zablokować żeby nie uszkodzić sita? Rok 2013 od nowego nie odkrecane

Opublikowano

A nie idzie sita wyciągnąć najpierw. Potem są łopaty wyrzucające pasze i w to można pret jakiś wrzucić.

Opublikowano
23 minuty temu, sladan napisał:

Jeszcze szwagier nie zdecydował

Grabisz sobie B|

Rozumiem że sam wszedzie jeździsz, pewnie autobusem z reklamówka pieniędzy 😁

Opublikowano

Opublikowano
28 minut temu, Dream1990 napisał:

Nie pamiętam dokładnie ale też musiałem jakoś zablokować tylko tam masz chyba lewy gwint. A później ściąga czemu ściągasz bijak. 

Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, Ursus932 napisał:

Grabisz sobie B|

Rozumiem że sam wszedzie jeździsz, pewnie autobusem z reklamówka pieniędzy 😁

Nie sam, nie z reklamówką pieniędzy i nie autobusem, ale jeżdżę i oglądam do skutku jak coś planuję kupić

Edytowane przez sladan
Opublikowano
18 minut temu, sladan napisał:

Nie sam, nie z reklamówką pieniędzy i nie autobusem, ale jeżdżę i oglądam do skutku jak coś planuję kupić

Patrz robię tak samo, tylko spróbuj w tym roku kupić ciągnik, już nie mówię o ursusach czy zetorach, sąsiad szuka coś, zjeździli kilkunastu  handlarzy i wszystko sensowne  wymiecione z placów 

Opublikowano
23 minuty temu, Morion napisał:

Nie wiem co to za śrutownik , ale w swoim bąku włączyłem lewe obroty i śruba sama się odkręciła.

W bijakowym z okonka, zanim obróce bijaki to zmieniam faze i chodzi odwrotnie, nic się nie odkręca.

Opublikowano (edytowane)

Ja tam zawsze jakieś duperele śnieżka maluje ona szybko schnie lub spreyem on 10min i suche i można przykręcać i jechać w pole,nie lubię coś pospawać czy zrobić i nie pomalować cymś bo zaraz ruda będzie,

Bardzo dobra farba to epoksydowa hempel tania i najlepsza jak ktoś chce coś pomalować na tip top raz na długi czas.

Edytowane przez Strongman
  • Like 1
Opublikowano
daron64 napisał:

Pany, przy jakiej temperaturze minimalnej można się brać za malowanie? Stary agregat chciałem trochę podmalować, bo wygląda przeokrutnie, ale niespecjalnie mam gdzie nim wjechać żeby ciepło było. No i nie wiem jakich temperatur wypatrywać w prognozie

Gość maluje auto przy -10 https://youtu.be/ZnnjoIXyEw0

Opublikowano
12 minut temu, Ursus932 napisał:

Patrz robię tak samo, tylko spróbuj w tym roku kupić ciągnik, już nie mówię o ursusach czy zetorach, sąsiad szuka coś, zjeździli kilkunastu  handlarzy i wszystko sensowne  wymiecione z placów 

Tak jest ze wszystkim, tym bardziej teraz. 

Opublikowano
17 minut temu, szymon09875 napisał:

W bijakowym z okonka, zanim obróce bijaki to zmieniam faze i chodzi odwrotnie, nic się nie odkręca.

bo to specyficzny śrutownik🤣

w ssąco tłoczącym LEWE obroty spowodowały odkręcenie się całej gwiazdy

• Thanks 1
Opublikowano
19 minut temu, szymon09875 napisał:

Wywal to sito z okrągłymi dziurami i załóż szczelinowe.  Wydajność x2. 

Opublikowano (edytowane)
32 minuty temu, Ursus932 napisał:

jak byś posłuchał forumowiczów a nie pół roku się zastanawiał i coś wybrał puki było to byś teraz nie dosyć że nie narzekał to jeszcze miał ciągnik na placu, ja to samo, ojciec zwlekał z przetrząsarką mówił, za tydzień za dwa i tak w kółko, ja obserwuje rynek, dobra, jest to i to, jedziesz ze mną oglądać czy mam jechać sam, on mówi że jedzie, i następnego dnia stała, tak samo z ciągnikiem jak się człowiek za długo zastanawia to mu same ochłapy zostaną, to nie sklep że na półce czeka ( a i tak mogą się promocje i zmiany cen trafiać) że coś poczeka, jak chcesz tak czekać czy wybrzydzać to rzeczywiście gatka jak u handlarzy, panie w idealnym stanie to do salonu idź, a tak nie dość że ciągnika nie ma to na rynku taki ruch że ni uja nie trafisz, i kolejny sezon będzie serią c opierdzielany, jak nad babą tak nosem będziesz kręcił to albo spier... albo nie da 

13 minut temu, walkman12 napisał:

Gość maluje auto przy -10 https://youtu.be/ZnnjoIXyEw0

ja wczoraj zawiasy do tylnej szyby malowałem było 0 w garażu, 1 warstwa, po 3 godzinach 2ga i fajnie leży, i wysycha 

Edytowane przez igor10246
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v