Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
57 minut temu, stempos1980 napisał:

Tylko jakie?określ się

Około 60 i 80-90 koni, ale już pisałem narazie jeden 

Opublikowano
4 minuty temu, Dream1990 napisał:

Macie może pomysł jak odkręcić śrubę trzymającą bijak w srutowniku ssaco-tłączącym ? czym zablokować żeby nie uszkodzić sita? Rok 2013 od nowego nie odkrecane

Klucz udarowy jak podejdzie

Macie może pomysł jak odkręcić śrubę trzymającą bijak w srutowniku ssaco-tłączącym ? czym zablokować żeby nie uszkodzić sita? Rok 2013 od nowego nie odkrecane

Opublikowano

A nie idzie sita wyciągnąć najpierw. Potem są łopaty wyrzucające pasze i w to można pret jakiś wrzucić.

Opublikowano
23 minuty temu, sladan napisał:

Jeszcze szwagier nie zdecydował

Grabisz sobie B|

Rozumiem że sam wszedzie jeździsz, pewnie autobusem z reklamówka pieniędzy 😁

Opublikowano

Opublikowano
28 minut temu, Dream1990 napisał:

Nie pamiętam dokładnie ale też musiałem jakoś zablokować tylko tam masz chyba lewy gwint. A później ściąga czemu ściągasz bijak. 

Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, Ursus932 napisał:

Grabisz sobie B|

Rozumiem że sam wszedzie jeździsz, pewnie autobusem z reklamówka pieniędzy 😁

Nie sam, nie z reklamówką pieniędzy i nie autobusem, ale jeżdżę i oglądam do skutku jak coś planuję kupić

Edytowane przez sladan
Opublikowano
18 minut temu, sladan napisał:

Nie sam, nie z reklamówką pieniędzy i nie autobusem, ale jeżdżę i oglądam do skutku jak coś planuję kupić

Patrz robię tak samo, tylko spróbuj w tym roku kupić ciągnik, już nie mówię o ursusach czy zetorach, sąsiad szuka coś, zjeździli kilkunastu  handlarzy i wszystko sensowne  wymiecione z placów 

Opublikowano
23 minuty temu, Morion napisał:

Nie wiem co to za śrutownik , ale w swoim bąku włączyłem lewe obroty i śruba sama się odkręciła.

W bijakowym z okonka, zanim obróce bijaki to zmieniam faze i chodzi odwrotnie, nic się nie odkręca.

Opublikowano (edytowane)

Ja tam zawsze jakieś duperele śnieżka maluje ona szybko schnie lub spreyem on 10min i suche i można przykręcać i jechać w pole,nie lubię coś pospawać czy zrobić i nie pomalować cymś bo zaraz ruda będzie,

Bardzo dobra farba to epoksydowa hempel tania i najlepsza jak ktoś chce coś pomalować na tip top raz na długi czas.

Edytowane przez Strongman
  • Like 1
Opublikowano
daron64 napisał:

Pany, przy jakiej temperaturze minimalnej można się brać za malowanie? Stary agregat chciałem trochę podmalować, bo wygląda przeokrutnie, ale niespecjalnie mam gdzie nim wjechać żeby ciepło było. No i nie wiem jakich temperatur wypatrywać w prognozie

Gość maluje auto przy -10 https://youtu.be/ZnnjoIXyEw0

Opublikowano
12 minut temu, Ursus932 napisał:

Patrz robię tak samo, tylko spróbuj w tym roku kupić ciągnik, już nie mówię o ursusach czy zetorach, sąsiad szuka coś, zjeździli kilkunastu  handlarzy i wszystko sensowne  wymiecione z placów 

Tak jest ze wszystkim, tym bardziej teraz. 

Opublikowano
17 minut temu, szymon09875 napisał:

W bijakowym z okonka, zanim obróce bijaki to zmieniam faze i chodzi odwrotnie, nic się nie odkręca.

bo to specyficzny śrutownik🤣

w ssąco tłoczącym LEWE obroty spowodowały odkręcenie się całej gwiazdy

• Thanks 1
Opublikowano
19 minut temu, szymon09875 napisał:

Wywal to sito z okrągłymi dziurami i załóż szczelinowe.  Wydajność x2. 

Opublikowano (edytowane)
32 minuty temu, Ursus932 napisał:

jak byś posłuchał forumowiczów a nie pół roku się zastanawiał i coś wybrał puki było to byś teraz nie dosyć że nie narzekał to jeszcze miał ciągnik na placu, ja to samo, ojciec zwlekał z przetrząsarką mówił, za tydzień za dwa i tak w kółko, ja obserwuje rynek, dobra, jest to i to, jedziesz ze mną oglądać czy mam jechać sam, on mówi że jedzie, i następnego dnia stała, tak samo z ciągnikiem jak się człowiek za długo zastanawia to mu same ochłapy zostaną, to nie sklep że na półce czeka ( a i tak mogą się promocje i zmiany cen trafiać) że coś poczeka, jak chcesz tak czekać czy wybrzydzać to rzeczywiście gatka jak u handlarzy, panie w idealnym stanie to do salonu idź, a tak nie dość że ciągnika nie ma to na rynku taki ruch że ni uja nie trafisz, i kolejny sezon będzie serią c opierdzielany, jak nad babą tak nosem będziesz kręcił to albo spier... albo nie da 

13 minut temu, walkman12 napisał:

Gość maluje auto przy -10 https://youtu.be/ZnnjoIXyEw0

ja wczoraj zawiasy do tylnej szyby malowałem było 0 w garażu, 1 warstwa, po 3 godzinach 2ga i fajnie leży, i wysycha 

Edytowane przez igor10246
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v