Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
34 minuty temu, mzk napisał:

Sąsiadka auto z komisu kupiła- 10miesięcy i zwrot wszystkich kosztów .9600 zapłaciła za auto 13200 odzyskała kosztów - Komis jako autoryzowany sprzedawca odpowiada za to co sprzedaje . Osobie prywatnej nic nie zrobisz

Sam kupiłem auto od handlarza na fakturę - po dwóch miesiącach znalazłem w sterowniku cofnięty licznik -200 koła , zadzwoniłem do gościa z informacją ,że cofnął licznik i żądam 6koła zwrotu (zapłaciłem 16 koła za auto) -gość się wyparł . Rzeczoznawca odczytał datę i godzinę ingerencji w licznik i takie zdjęcie orzeczenia wysłałem handlarzowi -Sam zadzwonił i zaproponował ugodę _oczywiście wszystko na piśmie

2 minuty temu, jahooo napisał:

Osoba prywatna też odpowiada w ramach rękojmi - poczytaj, bo widze nie w temacie jesteś

Osoba prywatna prawnie odpowiada ,lecz musi być wada ukryta - nie zużycie itp ,do tego może ci kasę oddawać w miarę możliwości po 10zł co miesiąc

Opublikowano

handlarz też odpowiada za wady ukryte , a nie za zużycie, czyli nic się to nie różni od osoby prywatnej. Jak osoba prywatna skręci licznik, to jest to wada ukryta albo istotna.

A co do oddawania "w miarę możliwości" - możesz oddać sprawę do komornika, kwestia jeszcze, czy kupujesz sprzęt za 2 tys czy za 200tys

Dobre czasy dla krętaczy się skończyły i zerują tylko na ludzkiej nieświadomości.

Opublikowano
3 godziny temu, damianbor napisał:

Do mnie???

Tak. Jak prywatki godzisz, od zbiornika? Czy wogole po ludziach nie robisz?

57 minut temu, daron64 napisał:

Się chłopcow z ferajny naoglądali, mafiozi wielcy, do lasu ludzi będą wywozić doly kopać za 3tys zł 🤦

Nie brak do lasu wozić 

Opublikowano
1 godzinę temu, daron64 napisał:

Się chłopcow z ferajny naoglądali, mafiozi wielcy, do lasu ludzi będą wywozić doly kopać za 3tys zł 🤦

Gdzieś proce znajdę to dopiero będziesz się śmiał 😉😂

Opublikowano
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Tak. Jak prywatki godzisz, od zbiornika? Czy wogole po ludziach nie robisz?

Nie brak do lasu wozić 

Chyba jakaś pomyłka. O jakie zbiorniki chodzi?

Opublikowano

@mzk - popieram takie zachowanie 👍 tępić cwaniaków ile się da.

Kuzyna mam co komis prowadzi - 6 aut już u niego kupione. Jak jadę na plac to z miejsca mu mówię żeby gadał co i jak z samochodem bez żadnej ściemy :D

Opublikowano

https://m.olx.pl/oferta/naped-uaz-ursus-c360-CID757-IDF2a6x.html

Czemu to tyle kosztuje bo wygląda na używany? Da radę pod zwykłego tura czy co tam strzela?

W sensie jeśli bym go w turze nie włączał tylko w pracach polowych to on się i tak złamie czy się półosie ukręcają przy obciążeniu.

Uściślając czy to jest słabe pod tura jako nacisk czy w trakcie kręcenia kołami?

Dziękuję. Pytałem w odpowiednim dziale ale tam poker face a tu jest wolność i swoboda więc na pewno ktoś się znajdzie do pomocy.

Druga sprawa jak szeroki jest most ze Stara przed zwężeniem i jaka jest średnica koła na zewnątrz opny (nie obwód) bo to też wielka tajemnica a ktoś na pewno robił.

Opublikowano (edytowane)

Wiadomo ze rzadko i po to jest ten miernik,w samochodach ludzie wyciągają ze zbiorniczka strzykawką płyn i dolewają koncentratu i już 10c w duł taki prosty zabieg daje..

Mi kiedyś w astrze płyn zamarzł bo stracił własciwosći zamarzające ale to z 10lat miał.

To samo tyczy się płynu hamulcowego.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
2 godziny temu, daron64 napisał:

A tak w ogóle, to jak często zmieniacie płyn w ciągnikach?

W perkinsach jak wąż strzeli albo termostat a w ursusach to jak zużyłem więcej niż ropy to przeszedłem na wodę i jakoś tak nie ubywa, tylko przy rotacyjnej trochę.

Opublikowano
4 minuty temu, damianbor napisał:

Pisz ile sztuk gdzie i czy celują w jakieś budynki.

To w stercie leży  i na pieńki brak i nie wiem jak liczyć. Kiedyś tymi xpkami to czy przecinka czy w pieńki to braliśmy od zbiornika 50

Opublikowano
sladan napisał:

4 minuty temu, danielursus3p napisał:

Dalej nie jarzysz. Za takie coś bym gościa zniszczył. Sposobów jest wiele i jeszcze więcej. Został oszukany, a to powinno być piętnowane. Ibis to jakiś wielce dobry pług? 

14 minut temu, czesio200 napisał:

Dał 7 tys dołoży 3 i ma 10 za stare padło. Za 10tys kupil by ibisa M w idealnym stanie.

Za 10k to kvernelanda ładnego kupi, który bije na głowę tego naszego ibisa

ta juz to widze kvernelanda w obrocie za 10k ja szukalem 3 lata temu i wiekszosc albo pospawanych albo pękniętych

mzk napisał:

10 minut temu, danielursus3p napisał:

Dalej nie jarzysz. Za takie coś bym gościa zniszczył. Sposobów jest wiele i jeszcze więcej. Został oszukany, a to powinno być piętnowane. Ibis to jakiś wielce dobry pług? 

W sądzie gościa w skarpetkach zostawi -rzeczoznawca ,biegły sądowy i remont w serwisie za 20 koła . Pozew o zwrot kosztów + straty spowodowane brakiem maszyny (faktura za wynajem) 

najpierw to musisz udowodnic ze w takim stanie kupiony byl a z tym moze byc ciezko

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

To w stercie leży  i na pieńki brak i nie wiem jak liczyć. Kiedyś tymi xpkami to czy przecinka czy w pieńki to braliśmy od zbiornika 50

Ja na zbiorniki nigdy nie liczyłem, zawsze robota obejrzana, cena ustalona i zrobione. Ale wydaje mi się że 50 od zbiornika z twoim paliwem i olejem to trochę mało, jeszcze jak byś miał kogoś do pomocy wziąć.

Opublikowano
sladan napisał:

7 godzin temu, SamaPrawda napisał:

Pokaż tego kvernelanda ładnego za 10 tyś, no chyba że o zagonówce mówisz.

https://www.olx.pl/oferta/plug-3-skibowy-kverneland-CID757-IDHO7Ps.html

https://www.olx.pl/oferta/plug-kverneland-3skibowy-obrotowy-CID757-IDHV2wo.html

Pisząc "ładny" mam na myśli przyzwoity stan techniczny oczywiście. Trzeba tylko śledzić ogłoszenia, jak ze wszystkim żeby kupić coś fajnego. 

A niedawno wyczailem znajomemu tego kvernelanda, na nowszej wieży. Wszystkie elementy oryginalne, w bardzo dobrym stanie. Za 11 jest u niego na podwórku

a co tu na tych zdjeciach widac bo ja tu nie widze w jakim stanie sa te plugi

bratrolnika napisał:

11 minut temu, danielursus3p napisał:

Można też w inny sposób zagrać mu na nosie. 

mówisz zabrać go na wycieczkę do lasu???

do ZOO

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v