Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, daron64 napisał:

Za tyle to gówno nie kamera. Poza tym ten kolorowy obraz, to w normalnych warunkach tylko bajer.

W jednej którą uztykowalem miałem takie coś że ustawiasz temperature graniczną, i pokazuje Ci normalny obraz, a w termowizji tylko to co przekracza zadana temperaturę, to akurat fajny bajer 

Opublikowano

My się w takie bajery nie bawimy, u nas obraz ma być na tyle wyraźny, żeby odróżnić człowieka od zwierzęcia, a konkretną temperatura nie jest i nas tak ważna. Ale myślę, że jak mamy modele po 70tys, 200tys, na pojeździe sama głowica koło bańki, to pewnie gdzieś tam w czeluściach ustawień i takie opcje sa.

Opublikowano

Ale człowiek to zwierzę🤪

To gdzie wy tych przemytników tropicie jak na granicy nie pracujesz?

Opublikowano
3 minuty temu, Agrest napisał:

A nie wiem, myślałem że bardziej po centralnej Polsce się poruszasz.

Czyli błędne założenia.

@stempos1980

A skądże. Ja od początku w terenie robię, tu u siebie. W zasadzie to głównie na terenie gminy skąd pochodzę i ościennych

Opublikowano

Może szczęśliwy nabywca zwrócił w ramach rękojmi?

A cena ta sama bo nie pamiętam?

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

Może szczęśliwy nabywca zwrócił w ramach rękojmi?

A cena ta sama bo nie pamiętam?

Cena ta sama.ona wtedy była bardzo krótko no olx więc może została usunięta i may remoncik i znowu na olx

Opublikowano
19 minut temu, daron64 napisał:

My się w takie bajery nie bawimy, u nas obraz ma być na tyle wyraźny, żeby odróżnić człowieka od zwierzęcia, a konkretną temperatura nie jest i nas tak ważna. Ale myślę, że jak mamy modele po 70tys, 200tys, na pojeździe sama głowica koło bańki, to pewnie gdzieś tam w czeluściach ustawień i takie opcje sa.

No fakt, wy czego innego szukacie, i ja też.

Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Mam szwedzką fi 100 i przy ładowaniu na przyczepę niską dochodzi do wydajności 20t przy pszenicy. Tak można porównać zachodnia 100 = nasza 160mm

Ja mam niemiecką 100 i to wielkie gowno w porównaniu z Polską 150. Niemka czerpalna Polska z koszem zasypowym. 

1 godzinę temu, Agrest napisał:

Wszystko zależy od gęstości uzwojenia i obrotów. To co podaje producent trzeba by traktować jako maksymalną wydajność przy idealnych warunkach czyli niskim kącie nachylenia.

Ja mam silnik montowany na wierzchołku połączony bezpośrednio ze żmijką. Jakie obroty silnika takie żmijki. Po prostu wariat. Chyba 1450obr/min.

I nie boisz się przy tym stanąć? 

Opublikowano

A dlaczego?

Silnik na górze. Na dole druty zabezpieczają nogę przed wpadnięciem. Choć od dołu już wciągnąć może.

Opublikowano (edytowane)

To chodzi o obroty,  kuźwa ślimak i przeszło 1400obrotow to robi się niebezpieczne  mam dwie ale obie mają przekładzie 

Edytowane przez 6465
Opublikowano

Ale przecie to je w rurze. 

Ale jest ostra jak żyletka. Chyba już tak wypracowana.

Opublikowano

Łożysko tylko na górze. U dołu lata sobie swobodnie. Wibracji nie ma ale nim nabije zboża to jazgot okropny. Potem tylko szum zboża.

Opublikowano

Co to na Ciebie.  65000l mleka za hektar😁

Wstaw spację pomiędzy ogłoszeniami

Opublikowano
3 minuty temu, Agrest napisał:

Łożysko tylko na górze. U dołu lata sobie swobodnie. Wibracji nie ma ale nim nabije zboża to jazgot okropny. Potem tylko szum zboża.

No to ja mam jedną taką,  tylko na górze jest przekładnia na paski. 

Opublikowano (edytowane)

Zmijka jak żmijka ale raz byłem u człowieka co kupił polską z rynku taką segmentową z przekładnią przy silniku a wcześniej miał niemiecko 100 tylko ślimak się coś popsuł i kupił tą i po żniwach od razu sprzedawał nówkę sztukę 2 tyg ze będzie reperował tą niemiecką,więc widocznie wolna była i ciężka.Słyszałem wiele pozytywnych rzeczy o tych Niemieckich.

Po prostu ludzie niewiedzą co dobre i myślą ze wszystko takie same w dziedzinie żmijek.

Edytowane przez Strongman
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v