Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, daron64 napisał:

Za tyle to gówno nie kamera. Poza tym ten kolorowy obraz, to w normalnych warunkach tylko bajer.

W jednej którą uztykowalem miałem takie coś że ustawiasz temperature graniczną, i pokazuje Ci normalny obraz, a w termowizji tylko to co przekracza zadana temperaturę, to akurat fajny bajer 

Opublikowano

My się w takie bajery nie bawimy, u nas obraz ma być na tyle wyraźny, żeby odróżnić człowieka od zwierzęcia, a konkretną temperatura nie jest i nas tak ważna. Ale myślę, że jak mamy modele po 70tys, 200tys, na pojeździe sama głowica koło bańki, to pewnie gdzieś tam w czeluściach ustawień i takie opcje sa.

Opublikowano

Ale człowiek to zwierzę🤪

To gdzie wy tych przemytników tropicie jak na granicy nie pracujesz?

Opublikowano
3 minuty temu, Agrest napisał:

A nie wiem, myślałem że bardziej po centralnej Polsce się poruszasz.

Czyli błędne założenia.

@stempos1980

A skądże. Ja od początku w terenie robię, tu u siebie. W zasadzie to głównie na terenie gminy skąd pochodzę i ościennych

Opublikowano

Może szczęśliwy nabywca zwrócił w ramach rękojmi?

A cena ta sama bo nie pamiętam?

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

Może szczęśliwy nabywca zwrócił w ramach rękojmi?

A cena ta sama bo nie pamiętam?

Cena ta sama.ona wtedy była bardzo krótko no olx więc może została usunięta i may remoncik i znowu na olx

Opublikowano
19 minut temu, daron64 napisał:

My się w takie bajery nie bawimy, u nas obraz ma być na tyle wyraźny, żeby odróżnić człowieka od zwierzęcia, a konkretną temperatura nie jest i nas tak ważna. Ale myślę, że jak mamy modele po 70tys, 200tys, na pojeździe sama głowica koło bańki, to pewnie gdzieś tam w czeluściach ustawień i takie opcje sa.

No fakt, wy czego innego szukacie, i ja też.

Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Mam szwedzką fi 100 i przy ładowaniu na przyczepę niską dochodzi do wydajności 20t przy pszenicy. Tak można porównać zachodnia 100 = nasza 160mm

Ja mam niemiecką 100 i to wielkie gowno w porównaniu z Polską 150. Niemka czerpalna Polska z koszem zasypowym. 

1 godzinę temu, Agrest napisał:

Wszystko zależy od gęstości uzwojenia i obrotów. To co podaje producent trzeba by traktować jako maksymalną wydajność przy idealnych warunkach czyli niskim kącie nachylenia.

Ja mam silnik montowany na wierzchołku połączony bezpośrednio ze żmijką. Jakie obroty silnika takie żmijki. Po prostu wariat. Chyba 1450obr/min.

I nie boisz się przy tym stanąć? 

Opublikowano

A dlaczego?

Silnik na górze. Na dole druty zabezpieczają nogę przed wpadnięciem. Choć od dołu już wciągnąć może.

Opublikowano (edytowane)

To chodzi o obroty,  kuźwa ślimak i przeszło 1400obrotow to robi się niebezpieczne  mam dwie ale obie mają przekładzie 

Edytowane przez 6465
Opublikowano

Ale przecie to je w rurze. 

Ale jest ostra jak żyletka. Chyba już tak wypracowana.

Opublikowano

Łożysko tylko na górze. U dołu lata sobie swobodnie. Wibracji nie ma ale nim nabije zboża to jazgot okropny. Potem tylko szum zboża.

Opublikowano

Co to na Ciebie.  65000l mleka za hektar😁

Wstaw spację pomiędzy ogłoszeniami

Opublikowano
3 minuty temu, Agrest napisał:

Łożysko tylko na górze. U dołu lata sobie swobodnie. Wibracji nie ma ale nim nabije zboża to jazgot okropny. Potem tylko szum zboża.

No to ja mam jedną taką,  tylko na górze jest przekładnia na paski. 

Opublikowano (edytowane)

Zmijka jak żmijka ale raz byłem u człowieka co kupił polską z rynku taką segmentową z przekładnią przy silniku a wcześniej miał niemiecko 100 tylko ślimak się coś popsuł i kupił tą i po żniwach od razu sprzedawał nówkę sztukę 2 tyg ze będzie reperował tą niemiecką,więc widocznie wolna była i ciężka.Słyszałem wiele pozytywnych rzeczy o tych Niemieckich.

Po prostu ludzie niewiedzą co dobre i myślą ze wszystko takie same w dziedzinie żmijek.

Edytowane przez Strongman
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v