Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
58 minut temu, jarecki napisał:

sorka że tu ale czy moge siarczan magnezu wymieszać z solą potasową na 3 dni przed rozsianiem ?

Miałem w tym roku taki pomysł, ale ostatecznie zrezygnowałem.

Niemniej w wiadrze zmieszałem kilka garści siarczanu z Siarkopolu i soli potasowej. Stało kilka dni i wszystko ok, reakcji nie było.

Opublikowano
45 minut temu, soltys48 napisał:

Przecie Ty kurwiarz emerytowany

A tak nawiasem mówiąc to nie Twoja robota?

image_16.jpg

EMERYTOWANY. Może by lmami zaczął kryć jakby kurs zrobił 🤔 te co dalej na mleko to bsami, hfami itp. 

Gdzie moja robota, ja się u @lamboEVO100 po rejonie nie szwedam. Może to jego robota że go tu nie widać 🤔

35 minut temu, pafnucy napisał:

On bardziej gawędziarz.  B|

No nawet wolałbym żeby mnie mieli za gawędziarza niż a alkoholika bijącego żonę 🤔 czemu tak o Tobie pisali w temacie polityka? 

31 minut temu, Piotrek1975 napisał:

hola, hola😠 starczy ode mnie, tak się synek nie rozpędzaj😁

To tam żeby bez poprawki było! Żeby się mamusia nie skarżyła nikomu 

23 minuty temu, 6465 napisał:

@gregor1284 czytaj i ucz się. 😀

Toć sprawa oczywista że jak się skończy wielki post... Ciężko wam te kilka tygodni wytrzymać bez alkoholu? 🤦‍♂️😔

Opublikowano

Witajcie myśle o studiach podyplomowych co myślicie o takich studiach. Czy jest szansa na przyjęcie do piorin czy wiorin po takich studiach niepelnych w zasadzie rolniczych?

Opublikowano
7 minut temu, Cebulj napisał:

Witajcie myśle o studiach podyplomowych co myślicie o takich studiach. Czy jest szansa na przyjęcie do piorin czy wiorin po takich studiach niepelnych w zasadzie rolniczych?

Twój przepis na życie:

Kwejk, leń, mem, śmieszne, besty - xdPedia (65276)

Opublikowano

4 na plusie i słonko grzeje. 

Babkę wczoraj woziłem na szczepionkę, druga dawka na kowida, nie uszczepili bo ludzi się zwaliło do ośrodka zdrowia więcej niż w niedzielę do kościoła. 

Opublikowano
20 minut temu, Cebulj napisał:

A po co akurat tam 🤔

1 godzinę temu, Agrest napisał:

Miałem w tym roku taki pomysł, ale ostatecznie zrezygnowałem.

Niemniej w wiadrze zmieszałem kilka garści siarczanu z Siarkopolu i soli potasowej. Stało kilka dni i wszystko ok, reakcji nie było.

Agreście złoty , wstawiałeś tu kiedyś jakąś stronę z pogodą , co niby się sprawdza najleoiej , interesują mnie porządne przymrozki, kuźwa jak będzie tak jak teraz  to nawozy zasieje w kwietniu dopiero 🤦‍♂️ , wczoraj próba z kizerytam 2 ha pszenżyta i miejscami zryłem  albo wcale nie daje się wjechać 🤷‍♂️

Opublikowano

Bo tam jest łatwo znęcać się nad rolnikami, straszyć ich że będzie nałożony mandat 

Opublikowano
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:
1 godzinę temu, pafnucy napisał:

On bardziej gawędziarz.  B|

No nawet wolałbym żeby mnie mieli za gawędziarza niż a alkoholika bijącego żonę 🤔 czemu tak o Tobie pisali w temacie polityka? 

a ja wiem czemu? może somsiady nakablowały. 🤔

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Kallina86 napisał:

Jakoś po Wielkanocy. Może być majówka ;)

Gdzie tam czekać do Wielkanocy,  w Poniedziałek świetna okazja,  mogę  zajechać jak by co. 😉

Edytowane przez 6465
Opublikowano

zimno, ale nie zimowo. minimalnie taką białą kaszą posypane z rana było. 

Opublikowano
34 minuty temu, Ursus932 napisał:

A po co akurat tam 🤔

Agreście złoty , wstawiałeś tu kiedyś jakąś stronę z pogodą , co niby się sprawdza najleoiej , interesują mnie porządne przymrozki, kuźwa jak będzie tak jak teraz  to nawozy zasieje w kwietniu dopiero 🤦‍♂️ , wczoraj próba z kizerytam 2 ha pszenżyta i miejscami zryłem  albo wcale nie daje się wjechać 🤷‍♂️

https://www.yr.no/nb/værvarsel/daglig-tabell/2-3103709/Polen/Łódzkie/Powiat bełchatowski/Bełchatów

Opublikowano
53 minuty temu, Ursus932 napisał:

A po co akurat tam 🤔

Znajomy rodziców podpowiedział żeby iść na podyplomowke brać młodego rolnika i po roku isc tam składać papiery

Opublikowano (edytowane)

Takie zdanie upitolić jednym tchem, bez interpunkcji ,  ,,szacun'' studentowi👍.  Popaduje śnieżek.

Edytowane przez kizak
  • Haha 2
Opublikowano
3 godziny temu, Strongman napisał:

Jak ci opiłek w oko wpadnie to w aptece tez usuną, oni biorą za pacnięta zapisanego do nich pieniądze czy chodzisz czy nie.

Ja z opilkami jezdze na sor, rzadko kiedy kolejki do okulisty są. 

2 godziny temu, Kallina86 napisał:

Jakoś po Wielkanocy. Może być majówka ;)

W kwietniu będę w Twoich stronach :D

Opublikowano
9 minut temu, kizak napisał:

Takie zdanie upitolić jednym tchem, bez interpunkcji ,  ,,szacun'' studentowi👍.  Popaduje śnieżek.

Dobra napisze tak znajomy u rodziców był. Mówił żeby iść na podyplomowke z rolnictwa a w międzyczasie magistra robić. Będąc po podyplomowce i będąc na 5 roku bym był wtedy na krusie 1 rok jakbym dostał młodego rolnika. I po zakończeniu magistra bym poszedł tam do piorin mając jednocześnie studia podyplomowe rolnicze.

Ale bardziej mi chodzi o opinie jak ta praca wygląda. Jaki zarobek. Pewnie też się ciężko dostac

Opublikowano (edytowane)

Ja myślę że są tu na tyle ogarnięci że i bez podpowiedzi ,,rozszyfrowali''.  Ty wiesz ile to czasu ? ,a nie zapomnisz ,,pomysła''?,Ty go lepiej gwożdziem na ścianie nakreśl, albo nie ,bo do przyszłego, maja to ci miejsca na ścianach przybraknie.  Drabinkę masz ?   😉 . No dobra ,już luzuję😔   Piękne słoneczko wyszło, a pchlak😐 wlazł w węglarkę i do ogrzewania się ,, dołożył '' 👍😐

Edytowane przez kizak
Opublikowano
1 godzinę temu, pafnucy napisał:

a ja wiem czemu? może somsiady nakablowały. 🤔

To Ty ciekawa osobistosc jak kobitę lejesz 🤔

1 godzinę temu, 6465 napisał:

Gdzie tam czekać do Wielkanocy,  w Poniedziałek świetna okazja,  mogę  zajechać jak by co. 😉

Z Magdy na Magdę byś się przesiadł? 🤔

Opublikowano
Cebulj napisał:

9 minut temu, kizak napisał:

Dobra napisze tak znajomy u rodziców był. Mówił żeby iść na podyplomowke z rolnictwa a w międzyczasie magistra robić. Będąc po podyplomowce i będąc na 5 roku bym był wtedy na krusie 1 rok jakbym dostał młodego rolnika. I po zakończeniu magistra bym poszedł tam do piorin mając jednocześnie studia podyplomowe rolnicze.

Ale bardziej mi chodzi o opinie jak ta praca wygląda. Jaki zarobek. Pewnie też się ciężko dostac

Ja po licencjacie idę na podyplomowe z rolnictwa

Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, Cebulj napisał:

Nie myślałeś zacząć handlować amfetamina itp? 

Edytowane przez gregor1284
  • Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v