Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
24 minuty temu, bratrolnika napisał:

@Rolnik200598 co powiesz na mojego stworka???

20210302_170040.jpg

Na Kalifornijskiego mi wygląda. Mi te oczy się w nich nie podobają. Samiczka to jest? Bo "podgardle" już dobrze uwidocznione.

A co powiesz na to- 5 tygodniowe 11 sztuk, jeszcze doją mleczko. A dzisiejsze nabytki na drugim zdjęciu.

Gwiazdy świecą, wiatr się uspokoił.

20210302_194111.jpg

20210302_194300.jpg

Opublikowano
1 godzinę temu, Cebulj napisał:

Ja jakbym miał dzieci to wyślę je do zawodowki żeby miały przyszłość a nie bezrobotni po studiach

Jedyna nadzieja w tym, że dzieci mieć nie będziesz 😜

• Like 1
Opublikowano

wytnij co suche sam i nie będzie co kraść, a jeśli chodzi o budulec to wykop jakiś duł utrudni dojazd jak prywatna droga lub wbij bednarkę w ładniejsze chojraki., oni dobrze wiedzą u kogo tną a nie tak gdzie popadnie.

Opublikowano
7 minut temu, Rolnik200598 napisał:

Samiczka to jest? Bo "podgardle" już dobrze uwidocznione.

Tak, samica, z 2,5 roku już ma.

Na początku były dwa, tylko jeden się przerwał, i cały tył mu sparaliżowało

Opublikowano

i od ruska by były ok

3 minuty temu, szymon09875 napisał:

Ni ma, bym wiedzial ze mf bedzie to bym nie sprzedawal. Sam bym z 4 przygarnal. Z 500kg w rozsiewaczu przodem zamiata. 

Mialem 12 szt plus 6 od mtz wszystko sie rozeszlo zaraz jak oglosilem

Opublikowano

To jednak moje półślepe oczy jeszcze się nie pomyliły. 2,5 roku to jeszcze na pasztet czy kiełbasę można przerobić ale u Ciebie to pewnie dożywocie ma.

Opublikowano

Ja kiedyś też miałem pierwszego królika, z 5 lat wtedy miałem. Zdechł jak miał chyba z 5 lat, chomika miałem i jak chomik zdechł królika miniaturkę w domu... Potem jakoś zmądrzałem albo i zgłupiałem i poszedłem w króliki w stajni i kury ozdobne ale to już z 12 lat wtedy miałem.

Opublikowano
Bananek napisał:

slawek74 napisał:

3.3 skrzynia że cały banan by się zmieścił 😁

pokaże. ciężkie toto? 330 podniesie z bananem w skrzyni?

ciężkie nie jest ale ja to fendem ciągam i noszę

Opublikowano
16 minut temu, Strongman napisał:

Phi grane było i to. Zajeżdżam na disko a jakąś d*pa beczy bo jej się but rozpizdził. Nie wiem jak to się nazywa ale z takich pasków, no i szkoda mi jej się zrobilo bo akurat taka pod nóż była 😎 no i taśma izolacyjna naprawiłem jej ten but, drugi trochę po kleiłem żeby się zbytnio jej nie różniły a za dwie godziny już mi się odwdzięczała w bmce 🤣🤪

7 minut temu, stempos1980 napisał:

https://rolnikinfo.pl/wilki-020321-mw-pilarze

I jak tu iść do lasu?🤔

Dziś byłem i wilków nima

Opublikowano
2 minuty temu, Strongman napisał:

ja widziałem wilki ale one się boją jak każda dzika zwierzyna,jeszcze z 2 lata ich nie było.

Jak nie wściekle to się boją, tak jak i na zwierzyna 

1 minutę temu, kris91 napisał:

Tutaj nie chodziło o buty a o bmkę, chciała zobaczyć czy też wygodna jak u innych 😏😅

No to kwita bo ja chciałem sprawdzić czy ona jest wygodna, tak jak inne 🤔

Opublikowano
1 godzinę temu, GRZES1545 napisał:

Jeszcze mnie to nie spotkało na taką skalę, czasem komuś coś wycieli ale tu grubsza sprawa. Niestety nowa patola i kryminał w okolicy się odrodził  i kasy szukają, Policja nie radzi, przyjdzie samemu coś dzialać.

A cóż to za mafia że policja se nie radzi? U nas też się trafiały kradzieże drzewa ale to w większości miejscowe pijaczki były, to się policja raz dwa z nimi uporała. Dali kolegium, a jak który nie płacił to do pierdla wsadzili i się skończyły kradzieże i na razie jest spokój.

30 minut temu, gregor1284 napisał:

Phi grane było i to. Zajeżdżam na disko a jakąś d*pa beczy bo jej się but rozpizdził. Nie wiem jak to się nazywa ale z takich pasków, no i szkoda mi jej się zrobilo bo akurat taka pod nóż była 😎 no i taśma izolacyjna naprawiłem jej ten but, drugi trochę po kleiłem żeby się zbytnio jej nie różniły a za dwie godziny już mi się odwdzięczała w bmce 🤣🤪

Dziś byłem i wilków nima

Oj gregor gregor coś te twoje opowiastki grubymi nićmi szyte... 🤪

• Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v