Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
24 minuty temu, bratrolnika napisał:

@Rolnik200598 co powiesz na mojego stworka???

20210302_170040.jpg

Na Kalifornijskiego mi wygląda. Mi te oczy się w nich nie podobają. Samiczka to jest? Bo "podgardle" już dobrze uwidocznione.

A co powiesz na to- 5 tygodniowe 11 sztuk, jeszcze doją mleczko. A dzisiejsze nabytki na drugim zdjęciu.

Gwiazdy świecą, wiatr się uspokoił.

20210302_194111.jpg

20210302_194300.jpg

Opublikowano
1 godzinę temu, Cebulj napisał:

Ja jakbym miał dzieci to wyślę je do zawodowki żeby miały przyszłość a nie bezrobotni po studiach

Jedyna nadzieja w tym, że dzieci mieć nie będziesz 😜

• Like 1
Opublikowano

wytnij co suche sam i nie będzie co kraść, a jeśli chodzi o budulec to wykop jakiś duł utrudni dojazd jak prywatna droga lub wbij bednarkę w ładniejsze chojraki., oni dobrze wiedzą u kogo tną a nie tak gdzie popadnie.

Opublikowano
7 minut temu, Rolnik200598 napisał:

Samiczka to jest? Bo "podgardle" już dobrze uwidocznione.

Tak, samica, z 2,5 roku już ma.

Na początku były dwa, tylko jeden się przerwał, i cały tył mu sparaliżowało

Opublikowano

i od ruska by były ok

3 minuty temu, szymon09875 napisał:

Ni ma, bym wiedzial ze mf bedzie to bym nie sprzedawal. Sam bym z 4 przygarnal. Z 500kg w rozsiewaczu przodem zamiata. 

Mialem 12 szt plus 6 od mtz wszystko sie rozeszlo zaraz jak oglosilem

Opublikowano

To jednak moje półślepe oczy jeszcze się nie pomyliły. 2,5 roku to jeszcze na pasztet czy kiełbasę można przerobić ale u Ciebie to pewnie dożywocie ma.

Opublikowano

Ja kiedyś też miałem pierwszego królika, z 5 lat wtedy miałem. Zdechł jak miał chyba z 5 lat, chomika miałem i jak chomik zdechł królika miniaturkę w domu... Potem jakoś zmądrzałem albo i zgłupiałem i poszedłem w króliki w stajni i kury ozdobne ale to już z 12 lat wtedy miałem.

Opublikowano
Bananek napisał:

slawek74 napisał:

3.3 skrzynia że cały banan by się zmieścił 😁

pokaże. ciężkie toto? 330 podniesie z bananem w skrzyni?

ciężkie nie jest ale ja to fendem ciągam i noszę

Opublikowano
16 minut temu, Strongman napisał:

Phi grane było i to. Zajeżdżam na disko a jakąś d*pa beczy bo jej się but rozpizdził. Nie wiem jak to się nazywa ale z takich pasków, no i szkoda mi jej się zrobilo bo akurat taka pod nóż była 😎 no i taśma izolacyjna naprawiłem jej ten but, drugi trochę po kleiłem żeby się zbytnio jej nie różniły a za dwie godziny już mi się odwdzięczała w bmce 🤣🤪

7 minut temu, stempos1980 napisał:

https://rolnikinfo.pl/wilki-020321-mw-pilarze

I jak tu iść do lasu?🤔

Dziś byłem i wilków nima

Opublikowano
2 minuty temu, Strongman napisał:

ja widziałem wilki ale one się boją jak każda dzika zwierzyna,jeszcze z 2 lata ich nie było.

Jak nie wściekle to się boją, tak jak i na zwierzyna 

1 minutę temu, kris91 napisał:

Tutaj nie chodziło o buty a o bmkę, chciała zobaczyć czy też wygodna jak u innych 😏😅

No to kwita bo ja chciałem sprawdzić czy ona jest wygodna, tak jak inne 🤔

Opublikowano
1 godzinę temu, GRZES1545 napisał:

Jeszcze mnie to nie spotkało na taką skalę, czasem komuś coś wycieli ale tu grubsza sprawa. Niestety nowa patola i kryminał w okolicy się odrodził  i kasy szukają, Policja nie radzi, przyjdzie samemu coś dzialać.

A cóż to za mafia że policja se nie radzi? U nas też się trafiały kradzieże drzewa ale to w większości miejscowe pijaczki były, to się policja raz dwa z nimi uporała. Dali kolegium, a jak który nie płacił to do pierdla wsadzili i się skończyły kradzieże i na razie jest spokój.

30 minut temu, gregor1284 napisał:

Phi grane było i to. Zajeżdżam na disko a jakąś d*pa beczy bo jej się but rozpizdził. Nie wiem jak to się nazywa ale z takich pasków, no i szkoda mi jej się zrobilo bo akurat taka pod nóż była 😎 no i taśma izolacyjna naprawiłem jej ten but, drugi trochę po kleiłem żeby się zbytnio jej nie różniły a za dwie godziny już mi się odwdzięczała w bmce 🤣🤪

Dziś byłem i wilków nima

Oj gregor gregor coś te twoje opowiastki grubymi nićmi szyte... 🤪

• Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v