Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
komizmo napisał:

k**wa, a ja tu nigdy nie zaglądałem bo myślałem, że to forum o pogodzie

i nie tylko...

gregor1284 napisał:

O wszystkim ale rzadko

widzę dalej ciągniesz temat... 💩😀

• Haha 1
Opublikowano
7 minut temu, gregor1284 napisał:

uważaj na erotomanow tu często się udzielających 

A najbardziej na takiego jednego... 

Opublikowano

Księżyc prześwieca zza chmur, +5 stopni, lekki wiatr z zachodu.

Opublikowano

Jak jest co zbierać czyli jest ziemniaków więcej ukopane niż zasadzone, pogoda fajna to czysta przyjemność i pożyteczny fitness.

Opublikowano
5 minut temu, soltys48 napisał:

To piszesz się do mnie?

Hmm... Musiałbym najpierw rozeznanie zrobic jaka kadra pracownicza tam będzie 

6 minut temu, Rolnik200598 napisał:

Jak jest co zbierać czyli jest ziemniaków więcej ukopane niż zasadzone, pogoda fajna to czysta przyjemność i pożyteczny fitness.

Ototo mam nawet coś na potwierdzenie że to pożyteczny fitness

Opublikowano
24 minuty temu, gregor1284 napisał:

Bananek podobno jakas Podlaska mutacja coronawirusa jest? 

FB_IMG_1614092764145.jpg

Ten szczep jest straszny. Odbiera smak i zapach na tyle że podlasiak jest w stanie nawet wypić wódkę z akcyzą bez obrzydzenia jak nie widzi banderoli. 

Opublikowano
gregor1284 napisał:

Od jakichś 20minut odkąd zacząłem zagłębiać temat wykopek inaczej patrzę na to, to nie praca to przyjemność 🤔

Toż u mnie będziesz miał co zbierać, 1.80 ha, zapraszam we wrześniu.😉

Opublikowano

Przechodzi po tygodniu. I wracają bardziej wyostrzone zmysły. 

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, gregor1284 napisał:

Tona za tonę?

Za hektar slomy z zyta biere 20t gnoju bydlecego. 

@soltys48 gdzie jutro jestes osiagalny ?

3 minuty temu, bratrolnika napisał:

@Kallina86 chyba z Podlasia, to u nich się nie mówi pyry. U nich na ziemniaki mówi się: rarytas🤣

A nie poprostu bimber??

Edytowane przez szymon09875
  • Haha 2
Opublikowano
6 minut temu, Piotrek1975 napisał:

Toż u mnie będziesz miał co zbierać, 1.80 ha, zapraszam we wrześniu.😉

Wszystko zależy od tego kto poza mną tam będzie zbierał 🤔

2 minuty temu, szymon09875 napisał:

Za hektar slomy z zyta biere 20t gnoju bydlecego. 

@soltys48

To nie biznes dla mnie 🤔 

Opublikowano (edytowane)

Dodam że chłop sam prasował.

Mam w stogu 130 belek 120x120 żytniej i pszenzytniej, powiedziałem ze ma dac 150t gnoju i moze zabierać, ale raczej sie nie zgodzi...

Edytowane przez szymon09875
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v