Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, Piotrek1975 napisał:

Co robisz piołunem, kiedyś to rosło tego w brud, teraz tego ziela jakoś nie widzę od kilku lat.

W aptece kupuję saszetki. Zaparzam we wrzątku, jedna saszetka na 0,5l wody i pszczołom daję w słoiku do ula. Zapobiega nosemozie (dla laika powiem w skrócie- zapobiega sr***ce).

Opublikowano

To nie wiele byś robił, zwłaszcza że większość to dzierżawy które mogą przepaść.

Opublikowano
4 godziny temu, Piotrek1975 napisał:

87% Pań to materialistki, mówi że nie jej na jhajsie nie zależy, tylko jak co do czego to dawaj i mi się należy😁

Co Ty gadasz, jak podwinie Ci się noga to zobaczysz że wszyscy przyjaciele się od Ciebie odwrócą a tylko Twoja kobieta powie "możemy zostać przyjaciółmi " B|

6 godzin temu, gregor1284 napisał:

Ja winkszy dziod od Ciebie i nie narzekam 🤔 możesz bogato się ożenić, nic straconego 🤷‍♂️

Weź się ożeń jak 90% wolnych kobiet jest z przychówkiem - jak nie dzieciok to 30 krów , a z miasta mi się nie widzi partnerka, wygodnisie same

Opublikowano

To szukaj w liceach kobitek. Trochę wolnych fajnych jest 😁

Opublikowano
2 minuty temu, pawel885 napisał:

miasta mi się nie widzi partnerka, wygodnisie same

Tu się z tobą nie zgodzę,  moja z miasta a jak ja jestem w pracy zostaje jej do obrządku 16szt,  bydła i 100 świń,  i świetnie sobie radzi. 

• Like 2
Opublikowano
26 minut temu, Piotrek1975 napisał:

Ok nie było tematu, Ty żyj jak najdłużej😉

Agrest@ apropo ziemi, może wiesz kto z Twoich stron dzierżawię 100 ha w Sycynie pod Zwoleniem po G Szkolnym. Wiem że z skądś od Lipska

Tam chyba jest 50ha. Poszło ponoć za 4t pszenicy z hektara. Teraz tam trawa nasienna rośnie.

A wziął ten

https://www.olx.pl/oferta/grunty-rolne-orne-ziemia-rolna-orna-nieuzytki-wydzierzawie-uprawie-CID3-IDHdteK.html

Opublikowano

Chodzi o to przy dk79 wokół zalewu?

Oni już chyba 5 rok to obrabiają. Chyba że inne działki. 

Opublikowano

To o innych nie słyszałem. Tam jest 1klasa gleby, ale w mokrym roku  są pułapki i wymoknięcia.

Trzeba by w geoportalu popatrzeć czy są jeszcze inne takie działki. Kiedyś tą mierzyłem i chyba nawet 50h nie było.

Opublikowano
6 godzin temu, 6465 napisał:

Jak się na mnie wk***i to sypie tekstem bez wdechu. 

Jak to Magda, one wszystkie tak maja

2 godziny temu, Szymi40 napisał:

A  ty jako  pierwszy  musiałeś   ,,zameldować''    sasiada   na  AF.      jego   ,,zupa''   jego   biznes.  

Zupa sąsiada a rzeczka czyja?? spłynie do rzeczki i uj trafi ryby ponadto taki jeden gamoń narobi smrodu całej okolicy jak ZACZNĄ SIE INTERESOWAĆ

• Like 2
Opublikowano
6 godzin temu, Piotrek1975 napisał:

Może bym Ci pomógł🤔😁

Przecie🤭 zięć

+3* pochmurnie. Gnojówka na drodze🙀 w nocy ogon rozdupcyły poidło, z rana zaprawa była😠

Gdzież bym śmiał tatule prosić o pomoc, to jeszcze trzeba tatuli pomóc. Trochę względów zdobyć 🤔 podorywkę zrobić, składaka nareperować 🙄

• Haha 1
Opublikowano
6 godzin temu, danielursus3p napisał:

A podobno dziewuchy nie patrzą na facetów przez pryzmat grubości portfela. Ale tak lukam trochę to chyba jednak trochę patrzą. 

Biednie traktur za 100k i bieda, weź pan... 

Obejrzyj film żeniac, bo po tej gadce to strasznie upodobniles się do głównego bohatera. A poza tym nie dyskutuje z Tobą 

Opublikowano
5 minut temu, gregor1284 napisał:

Obejrzyj film żeniac, bo po tej gadce to strasznie upodobniles się do głównego bohatera. A poza tym nie dyskutuje z Tobą 

Stasek porządny chłop, morgów dużo, dwie krowy i traktor...

+3

Opublikowano
1 godzinę temu, pawel885 napisał:

Co Ty gadasz, jak podwinie Ci się noga to zobaczysz że wszyscy przyjaciele się od Ciebie odwrócą a tylko Twoja kobieta powie "możemy zostać przyjaciółmi " B|

Weź się ożeń jak 90% wolnych kobiet jest z przychówkiem - jak nie dzieciok to 30 krów , a z miasta mi się nie widzi partnerka, wygodnisie same

Mówiłem Ci ostatnio że Cie ożenię, to ożenię 🤔

17 minut temu, stempos1980 napisał:

Dziobak

Co to? 

15 minut temu, Piotrek1975 napisał:

Dokładnie😀😀

Ale pokorne ciele dwie matki ssie

To Ty mi powiedz co to ten Dziobak 🙄

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v