Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
31 minut temu, Kallina86 napisał:

Może być zdjęciem przedstawiającym tekst „partia zieloni Piątka Sylwii Spurek dla branży roślinnej: 1. zakaz reklamy mięsa, mleka, jaj, 2. likwidacja funduszy promocji tych produktów, 3. powołanie funduszu promocji weganizmu, 4. od przedszkola zajęcia "klimat prawa zwierząt" 5. 0% VAT na zamienniki mięsa, mleka, jaj myślisz? Co”

@henio1 co o tym sądzisz??

2 minuty temu, Cebulj napisał:

dzis byłem u dentysty koszt leczenia kanałowego 750 zł i jeszcze 8 do usuniecia

cza było iść na NFZ

Opublikowano (edytowane)

nie możlwe u mie kanałowe 3 razy po 90 zł . a 2 lata temu było 3 razy po 70 zł , z tym że ja ze znieczuleniem prosze . czyszczenie w grudniu 180 zł .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
19 minut temu, HF86 napisał:

Kto to coś wybrał i czemu nie siedzi jeszcze w kaftanie . To potwierdza że część głosujących to debile co nie powinni mieć prawa głosu bo wybierając takie elementy do rządu sami sobie szkodzą. 

bo nie ma tak małych kaftanów żeby na niego pasował.

6 minut temu, mraukot napisał:

Punkt 2 nie taki głupi

dopóki trzeciego się nie przeczyta...

Opublikowano
19 minut temu, Agrest napisał:

A to nie Ciebie dziś w Zwoleniu dygneli? Zatrzymali za alko, jechał gość w świętokrzyskie, pewnie po zboże🤭

Jak mam jechać to nie trącam 

Opublikowano

może jutro?  👍

Przed chwilą, danielursus3p napisał:

Nie bój nic. Kiedyś przyjdzie 😁

Opublikowano
1 minutę temu, pafnucy napisał:

może jutro?  👍

U mnie już deszcz pada to bardzo możliwe 😁

Opublikowano
30 minut temu, jarecki napisał:

nie możlwe u mie kanałowe 3 razy po 90 zł . a 2 lata temu było 3 razy po 70 zł , z tym że ja ze znieczuleniem prosze . czyszczenie w grudniu 180 zł .

90 za wypełnienie jednego kanału. Zależy ile kanałów. Do tego pierwsza wizyta czyli zdjęcie, wyczyszczenie, zatrucie, zabezpieczenie. Następna wizyta kontrolna i zazwyczaj dopiero trzecia to już skończenie. 

Opublikowano
Cebulj napisał:

słuchajcie jak zajmujecie sie zwierzetami jesli jestescie chorzy macie goraczke?

normalnie nawet jak noga odmawia posłuszeństwa to trzeba zaiwaniać teraz mi cos w lopatkę wlazło ale iść trzeba

Opublikowano
20 minut temu, Kallina86 napisał:

90 za wypełnienie jednego kanału. Zależy ile kanałów. Do tego pierwsza wizyta czyli zdjęcie, wyczyszczenie, zatrucie, zabezpieczenie. Następna wizyta kontrolna i zazwyczaj dopiero trzecia to już skończenie. 

dokładnie jak Napisałaś , leczenie kanałowe jednego zeba  u mojej dętystki to 3 wizyty i 3 po 90 zł .z tym żę nigdy nie pytałem ile kanałow leczy w jednym zebie . Ale pochawale się żę mam rekord do wyrwania jednego zęba z 6 h na fotelu  to 3 wizyty po 2 h , korzeń sie przyrwał i poszukiwania a potem 14 dni codziennych wizyt miałem przetokie otwartą a w gabinecie rwał  detysta chirurg  a i 14 dni brak jakiegolowiek wysiłku i  dieta płynna .

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, jarecki napisał:

31 minut temu, Kallina86 napisał:

Ostatnio leczylem kanalowo. Na każdego dwie wizyty. Pierwsza 150 druga 250. Do tego jeszcze w poniedziałek plombowanie i usuwanie kamienia i ponad tysiąc biedniejszy...

Edytowane przez szymon09875
  • Like 1
Opublikowano

Jedna 4 sie ukruszyla, druga bolala jak sam sku**esyn... a uważam ze wszystko może byc byle jakie ale jakoś wyglądać trzeba, a jak zębów ni ma to czego by nie zrobił to nie będzie dobrze, za młody jeszcze jestem :D

• Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v