Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, deSilva napisał:

No tak, jak na pokaz mieli brać ślub kościelny i się zaraz rozchodzić, to przynajmniej niech Boga nie obrażają, ludziom wierzącym nic nie stanie na drodze do życia zgodnie z jego przykazaniem, i nie musi być zaraz z pompą.

Akurat o tą pompę chodziło i tłumaczenia czemu ciotki i wujku i inne co 20 lat nie mieli czasu odwiedzić nie zaproszone i inni. A co do wiary i życia katolickiego  to tu bym bardzo księdza nie mieszał 😉

Opublikowano
8 minut temu, pafnucy napisał:

no i fajno. zobacz po ile za koła. fajnie by było jak by cały komplet.👍

Jakby co to u mnie jedna felga leży, dowiozę

4 minuty temu, 6465 napisał:

Koła używane w dobrym stanie 300 za sztukę nowe z oponą kabat 370zl. 

Używki chyba jedenastki,  nowe dziesiątki. 

Tomek, ale ta ośka to jest na stary rozstaw, na dużą piastę, a te koła co Darek wystawia to sa juz nowy typ, tego razem do kupy nie złożysz

Opublikowano
1 minutę temu, HF86 napisał:

Akurat o tą pompę chodziło i tłumaczenia czemu ciotki i wujku i inne co 20 lat nie mieli czasu odwiedzić nie zaproszone i inni. A co do wiary i życia katolickiego  to tu bym bardzo księdza nie mieszał 😉

No i nie mieszaj, bo widzę że w księdza wierzysz, skoro go przywołujesz.

Opublikowano
3 minuty temu, 6465 napisał:

Mogłem dziś się dowiedzieć może i by była. 

Mam niby zamówione, jutro miały z Wrześni do Lublina dojechać, a tam bym odebrał, ale gość nie dogadał się co do ceny ładowarki, a kurierem nie chce wysłać. Kazał się tydzień wstezymać bo ciągle negocjuje.

Niemniej jakbyś coś miał to daj znać. Może być i 1 szt.

4 minuty temu, Bananek napisał:

na co najechałeś ładowarką?

W przyczepie jedną opona jeszcze jest chyba oryginalna z 1976r i zaczyna się przychodzić. 

Jak jebnie ze zbożem to wywrotka raczej pewna bo balon wysoki

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Kallina86 napisał:

@desilva już działa ;) 

A Ty co taka zmartwiona?   :P jakbyś diabła zobaczyła.    :P

Edytowane przez Gość
Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

Mam niby zamówione, jutro miały z Wrześni do Lublina dojechać, a tam bym odebrał, ale gość nie dogadał się co do ceny ładowarki, a kurierem nie chce wysłać. Kazał się tydzień wstezymać bo ciągle negocjuje.

Niemniej jakbyś coś miał to daj znać. Może być i 1 szt.

W przyczepie jedną opona jeszcze jest chyba oryginalna z 1976r i zaczyna się przychodzić. 

Jak jebnie ze zbożem to wywrotka raczej pewna bo balon wysoki

Takie cos ? 12.5/80-18

Opublikowano

r18 w przyczepie? Ty wiesz, że pierwszy raz słyszę o takim rozmiarze w przyczepie? ładowarka bardziej mi pasowała. tam chyba też 18 jak dobrze kojarzę. kusi mnie taką sama co Ty masz. stoi kupę czasu w okolicy.

Opublikowano
1 minutę temu, szymon09875 napisał:

Takie cos ? 12.5/80-18

Takie musiałbym już 2 szt bo będą różnić się wysokością, no i jednak szersza zawsze lepsza.

Jaki stan i cena?

2 minuty temu, Bananek napisał:

r18 w przyczepie? Ty wiesz, że pierwszy raz słyszę o takim rozmiarze w przyczepie? ładowarka bardziej mi pasowała. tam chyba też 18 jak dobrze kojarzę. kusi mnie taką sama co Ty masz. stoi kupę czasu w okolicy.

No ta jednoosiowa ma takie balony. 

W ładowarce mam 20 albo 22.

Opublikowano (edytowane)

Stoi na powietrzu, spekana nie jest, chcial ostatnio 250 ale nie wiem czy teraz by coś taniej nie było. Stało różnych kół jutro moge popytać czy nie ma szerszych.

Edytowane przez szymon09875
Opublikowano
1 minutę temu, szymon09875 napisał:

Stoi na powietrzu, spekana nie jest, chcial ostatnio 250 ale nie wiem czy teraz by coś taniej nie było. Stało różnych kół jutro moge popytać czy nie ma szerszych.

Ważne minimum 12PR, a najlepiej 16pr. Możesz zapytać.

Opublikowano
7 minut temu, szymon09875 napisał:

Ładna rzecz, jaką to ma nosnosc? 

4 minuty temu, WitekRolnik napisał:

Wzywałeś mnie do tablicy, także melduję się swoją obecnością :)

Teraz to późno kurza stopa 🙉 po robocie nie będziem gadać o robocie 😎

Opublikowano

Wie ktoś Ile jest dopłaty do hektara użytków zielonych bez zwierząt?

Opublikowano
2 minuty temu, Kallina86 napisał:

Coś chyba źle patrzysz ;) 

No to się cieszysz?  :P

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v