Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Bananek napisał:

Byś się zdziwił. U nas jedni krowiarze tak się w ryby wciągnęli, że nieraz on do obory, a ona łódkę na przyczepkę i jedzie łowić.

Wiesz sam, że z płcią przeciwną nie mam wiele styczności i niech tak zostanie. Mamy w kole na ponad 120 członków 3 czy 4 panie ale o wędkowaniu nie wiedziałem.

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano

Byś się zdziwił. U nas jedni krowiarze tak się w ryby wciągnęli, że nieraz on do obory, a ona łódkę na przyczepkę i jedzie łowić.

Może ona tylko do Hfa jeździ 🙊

Opublikowano
4 minuty temu, Bananek napisał:

kobita dla mnie

Opublikowano
3 minuty temu, bratrolnika napisał:

Facet mówi do kolegi: kupiłem żonie na prezent beret i wibrator, jak się jej beret nie spodoba to niech się pier**li

A to coś kojarzę. Zdarzyło mi się kiedyś i beretami handlować 😂

1 minutę temu, soltys48 napisał:

co TY masz do wielbarka?

Poznałem tam swego czasu bardzo  w porządku chłopaków

To od lat złodzieje. Jak coś zginęło w okolicy to zawsze znajdowało się albo w wielbarku albo pod w lasach

Opublikowano
gregor1284 napisał:

Może ona tylko do Hfa jeździ 🙊

Ona z hfa stron pochodzi.

Opublikowano
4 minuty temu, gregor1284 napisał:

😂

To od lat złodzieje. Jak coś zginęło w okolicy to zawsze znajdowało się albo w wielbarku albo pod w lasach

Musi kurpsiaki im to podrzucać, znam stamtąd sporo osób i jakby trza było to mogę pzred sądem za nich reczyć

Opublikowano
17 minut temu, Łolek napisał:

Moja żonka nigdy przy jakiejś spince z teściami( bo jak mówią Nima dumu bez szumu) nigdy mnie nie skrytykowała nawet jeśli nie miałem racji albo przesadziłem to powiedziała to dopiero jak byliśmy sami a gospo jest zapisane na nas oboje ona pierwsza ja drugi  jak kuwa może być inaczej 

No ja sobie też inaczej nie wyobrażam, mimo że formalnie mam na siebie, a małżeństwem nie jesteśmy, ba, nawet razem nie mieszkamy, to i tak jedno ze zdaniem drugiego się liczy i jakoś po swojej stronie stajemy a nie kopiemy sobie dołków. Na tym chyba to polega, a jeśli nie to według mnie powinno.

3 minuty temu, stempos1980 napisał:

Przecież za to można zamknąć wszystkich weterynarzy którzy wystawili kiedykolwiek świadectwo i wszystkich rolników sprzedających świnie...

• Like 2
Opublikowano
3 minuty temu, soltys48 napisał:

Musi kurpsiaki im to podrzucać, znam stamtąd sporo osób i jakby trza było to mogę pzred sądem za nich reczyć

Nie nie, kurpsiaki nigdy nie uchodzili za takich złodziei. Dopytaj dobrze to każdy Ci powie ze ta wiocha głównie z tego słynie. Wyjątki są wiadomo, jak wszędzie 

Opublikowano
5 minut temu, soltys48 napisał:

Tam mówia co innego o kurpiach, w zasadzie to ot samo co u nas o kaszubach

Tylko jakby się zacząć doszukiwać w ich pochodzeniu to pewnie większość jakiegoś dziadka kurpia ma. 

Opublikowano
42 minuty temu, bratrolnika napisał:

Tomek, te 3+ to nie znaczy "więcej niż trzy miesiące" 

Dzieciakowi co nie siedzi jeszcze ciągnik z przyczepą kupił, i sam się będzie bawił😉

To są pomówienia. Mój bratanek ma 10 miesięcy i też mu traktor z przyczepą na mikołajki kupiłem. A to, że od 6 grudnia go 3 razy już odwiedziłem to tylko z sympatii 😁

• Haha 1
Opublikowano

Chłopy a sprzedawał ktoś klocki Lego, jak temat o zabawkach? Ostało się kilka kompletów, choć teraz to są wymieszane w pudełkach i wiadereczkach. Część nowsza, część stara, po dzieciństwie siostry. Mi się nie przyda a może by parę groszy przytulił🤔

Opublikowano
Bananek napisał:

Karol6130 napisał:

16 minut temu, Bananek napisał:

Warte. +- 430 zł. 😉 Nie znam się, ale Parkinson tańszy.

500 dał 

To przepłacił.

430 to z jedną baterią ... a druga plus 150 😁

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
  • Dodaj nową pozycję...
v