Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
HF86 napisał:

4 minuty temu, DANDYS napisał:

już stopy procentowe podnieśli, j**ancy

I bardzo dobrze. przynajmniej dwa razy o inflację powinni. 

No i co Ci to da jak idzie masowy dodruk pieniędzy, i złotówka traci na wartości..

• Like 1
Opublikowano
22 minuty temu, DANDYS napisał:

już stopy procentowe podnieśli, j**ancy

Dawno o tym mówiłem to mnie nikt nie słuchał. A nawet mówili że to się stać nie może, bo to bankom nie na rękę, a właśnie bardzo na rękę. 

Opublikowano
13 minut temu, Bananek napisał:

Bielsk pedalski. 😉

To nie moje strony,tam jest biednie i błoto jak to tv pokazuje. Teściową wiozę przed świętami na badania do szpitala to do gienka i andżeja zajadę po kubek dla teścia🤣

Opublikowano
Karol6130 napisał:

21 minut temu, slawek74 napisał:

pewnie jak moje jałówi 🤔😉😀

Ty nie masz sztachet 😂

w płocie mam 😁

stempos1980 napisał:

Przed chwilą, witejus napisał:

To szybciej chałupę okrążysz😜

Napęd rakietowy🤭

widać znasz się 🤭😁🤦‍♂️

Opublikowano
Belaruss820 napisał:

Bielsk pedalski. 😉

To nie moje strony,tam jest biednie i błoto jak to tv pokazuje. Teściową wiozę przed świętami na badania do szpitala to do gienka i andżeja zajadę po kubek dla teścia🤣

Wiem, ze nie twoje, ale bielsk bliżej Siemiatycz niż mojej dierewni.

Opublikowano
Bananek napisał:

Belaruss820 napisał:

Bielsk pedalski. 😉

Wiem, ze nie twoje, ale bielsk bliżej Siemiatycz niż mojej dierewni.

on spod Wisznic 😁 Ryśka ziomal 😀

Opublikowano

Brata tesc ma taką ale na pojedynczych burtach, jak dla mnie strasznie wąska,jak sie kostki wozilo i kladli po 8-9 warstw to prawie to runęło,a na d46 to bez problemu tyle wchodzilo i bylo stabilne. 

Opublikowano
1 godzinę temu, szymon09875 napisał:

-6, poidło złapało pod wiatą. 

I UJ się nachwalilem akumulatora w tym rupie. :D

A trzeba było ode mnie brać, problemu byś nie miał

1 godzinę temu, stempos1980 napisał:

Ja też dziś wyspałem 2 worki groszku do zasobnika

U mnie w kotłowni aktualnie susza się felgi po malowaniu, nie wolno kurzyć

1 godzinę temu, witejus napisał:

Najlepszy i najtańszy a także  eko bo nie emituje co2 sposób na ogrzewanie.Worek węgla na plecy i kilka okrążeń dookoła chałupy

Podobno 25kg na całą zimę wtedy wystarcza

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, TheraRolnik napisał:

22 zimno ? To ile ty masz w domu normalnie 😱

Niektórzy tak lubią. U sąsiada kiedyś byłem to można było się w blezerze upocić ale dla odmiany on siedział na kanapie w krótkich spodenkach i bezrękawniku... Chyba z 25 stopni tam było.

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Niektórzy tak lubią. U sąsiada kiedyś byłem to można było się w blezerze upocić ale dla odmiany on siedział na kanapie w krótkich spodenkach i bezrękawniku... Chyba z 25 stopni tam było.

Ja to tak 20-21 bo 22 to już za gorąco 

Teraz w domu tyle mam i nie czuć żeby było jakoś zimno 

IMG_20211208_181732.jpg

Edytowane przez TheraRolnik
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, TheraRolnik napisał:

Ja to tak 20-21 bo 22 to już za gorąco 

Teraz w domu tyle mam i nie czuć żeby było zimno 

Teraz ma piec nagrzać tam gdzie jest sterownik do 21 stopni. Od 22 do 6.30 ma być 20. Piec dogrzewa o pół stopnia więcej czyli do 21,5 czy 20,5.

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano (edytowane)

Jaki piec masz 

U nas zimą nie tak łatwo dobić do 20 st. Bo dom nie ocieplony i mury ciepło zabierają 

5 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Teraz ma piec nagrzać tam jest sterownik do 21 stopni. Od 22 do 6.30 ma być 20. Piec dogrzewa o pół stopnia więcej czyli do 21,5 czy 20,5.

Edytowane przez TheraRolnik
Opublikowano
bratrolnika napisał:

Najlepszy i najtańszy a także  eko bo nie emituje co2 sposób na ogrzewanie.Worek węgla na plecy i kilka okrążeń dookoła chałupy Podobno 25kg na całą zimę wtedy wystarcza

tyle to na dorosłą osobę 😁

Opublikowano
TheraRolnik napisał:

Jaki piec masz pięć ? 

U nas zimą nie tak łatwo dobić do 20 szt. Bo dom nie ocieplony i mury ciepło zabierają 

4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Teraz ma piec nagrzać tam jest sterownik do 21 stopni. Od 22 do 6.30 ma być 20. Piec dogrzewa o pół stopnia więcej czyli do 21,5 czy 20,5.

wyngla nie żałuj to poczujesz ciepło a nie frajerki strzelasz 😁🙈

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v