Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Eee.kurpiok  ,gdzieś Ty był jak Ciebie nie bylo?

Opublikowano
2 minuty temu, bratrolnika napisał:

Moje też, ale jak to mówią Czesi: to se ne vrati

Ja też z rolnictwem nie mam za wiele wspólnego, można powiedzieć że nawet mniej niż ty, dlatego też nie wypowiadam się w tematach typowo branżowych i na konkretne tematy. A dlaczego??? Bo jak nie wiem to nie pierdziele że 30 lat temu to było tak i tak. Faktycznie, wiedza w h..

I dobrze  a ja gadałem i bede gadał bo lubię sobie powspominać i lepiej mi na duszy wtedy.

Opublikowano
2 godziny temu, slawek74 napisał:

a ja moją to ze świecą znalazłem 😁 oczywiście na zabawie jaja robiliśmy wziąłem taką małą świeczkę odpaliłem i chodziliśmy w kilku i mówiliśmy że dziewczyn ze świecą szukamy 🤦‍♂️😁

To masz żonę zakonnicę? 

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, JarekBazydlo napisał:

Pewnie zaraz posypią się ostrzeżenia i tyle będziecie mieć z tych głupków 😂

Spoko spoko ja się nie obrażam,różnie na mnie mówili a doszedłem do czegoś w życiu na tyle że ciesze się z tego co mam i więcej tak naprawdę mi niczego nie trzeba,no poza może dwiema rzeczami a jedną to napewno :)

Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Pewnie dzieci...

;)

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Jedni chcą, inni nie.

Zawsze chciałem mięć dużą rodzinę,może dlatego że ja jedynak.  Lubie jak jest dużo ludzi w domu.

Opublikowano
1 minutę temu, akooo napisał:

Zawsze chciałem mięć dużą rodzinę,może dlatego że ja jedynak.  Lubie jak jest dużo ludzi w domu.

zapisz się do tych głosicieli co po domach chodzą, oskubią Cię , rodzinę będziesz miał dużą 

Opublikowano
15 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Hoł hoł hoł

Duszo pafnucego byłaś tu,🤔

6 telewizorów grało dla Polsatu

-1° biało.

ja pier**le, 6 tv masz w chałupie :O 

Przed chwilą, Strongman napisał:

Ktoś z tam tond sprzedaje suszarnie na drzewo.

daj linka

Opublikowano
31 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Też pamiętam wieś z dzieciństwa ale to nie te czasy aby z paru hektarów i 3 krów utrzymywać żonę i dwójkę dzieci... Samemu się jeszcze da ale nie z kilkoma osobami w domu. Fajnie było ale to się nie wróci, nikt do dłubania w ziemi dobrowolnie nie wróci, zostaną zapaleńcy albo uzasadnieni ekonomicznie.

Uznaliśmy, że to nie ma sensu. I tak nie było co komu kupować. Mi nie sprawia przyjemności jak mi ktoś coś daje bo mi nic nie trzeba, nieraz dostawało się jakieś pierdoły i leżały nieużywane to po co? 

Mnie to też na wymioty bierze w te święta. Dzień przed a nawet przed samą kolacja mało się sobie do oczu nie rzucą ale przy kolacji kochająca rodzina 😂 ja staram się takich cyrków unikać 

• Like 3
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v