Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
12 minut temu, 6465 napisał:

Mazy mi się autosanka d55. A jak się pojawi coś w miarę dobrej cenie. Dzwonię to nie aktualne 

Tomek , miałem to samo z ciągnikiem , godzinę od pojawienia się ogłoszenia Zetora czy ursusa bylem juz któryś z kolei do oględzin , i za chwilę sprzedany 🤷‍♂️ , złom to stoi długo. Wszyscy tu tak krzyczeli że nie mogę kupić ....

A tego udało się bez ogłoszenia dorwać 

Opublikowano
45 minut temu, slawek74 napisał:

3 stronny wywrot ? jaki model?

nie masz tematu z polityką ? przyszłeś bydło robić .? .....

Tak 3 strony na hlce zrobiona ma być a ta mała na d46 

Opublikowano
16 minut temu, Łolek napisał:

On za donaldinioto to by srajtasme nosił ale mniejsza z tym kto za kim jest tu nie temat o polityce tu sa ludzie na POZIOMIE  jak się pojawił w rolnikach z Podlasia to się nie chcialo tam zaglądać 

Screenshot_20211206_172146_com.android.chrome.jpg

D55 wszystkie są na 3strony wywrot. Mi takie do żmijki pasują.

Opublikowano
6 minut temu, 6465 napisał:

D55 wszystkie są na 3strony wywrot. Mi takie do żmijki pasują.

28 tyś za przyczepę z PRL?

Opublikowano
4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Bij, już wsio. 

Kurła może by się za ten pług zabrać powoli... Ciekawe ile trzeba dołożyć do niego🤔

A co będziesz robił z nim?

Opublikowano

@ChłoporobotnikJa w kupiłem grudziądza 2,w stanie niemal fabrycznym przekładnie nie powycierane,lux. Tylko wiadomo że rudy nalot ma na ramie,odkładnie już do porządku doprowadzone. Jak będzie ciepło bedzie malowany. Kultywator doprowadzony już do ładu.

2 minuty temu, 6465 napisał:

Muj budżet to 18tys. Więcej nie mam. Bo nawozy Trzeba będzie kupić 😔

Kup se autosanke siwą z czarnymi napisami,w oryginale :]

2 minuty temu, TheraRolnik napisał:

A co ona gorsza od tych nowych ???

nie ale w szoku jestem że takie ceny. Bądź co bądź sprzęt już 30,40-sto letni. Nie wiem do którego roku produkowali.

Opublikowano

za malowanie ścian takimi kolorami właściciel mieszkania powinien mieć prawo do strzelania do lokatorów, a przynajmniej obicia ryja. 

1638809696840757492503811967070.jpg

Opublikowano

@6465 Fajna ale za mało rdzy,autosanka musi być zardzewaiała, a w żniwa obowiązkowo wyścielona plandeka :D 

Opublikowano
15 minut temu, akooo napisał:

28 tyś za przyczepę z PRL?

A co w tym dziwnego, z NRD jeszcze droższe 

Opublikowano
Przed chwilą, Ursus932 napisał:

A co w tym dziwnego, z NRD jeszcze droższe 

Myślałem że one gdzies tak po 5-8 tyś chodzą.

😊😊

Opublikowano
7 minut temu, HF86 napisał:

za malowanie ścian takimi kolorami właściciel mieszkania powinien mieć prawo do strzelania do lokatorów, a przynajmniej obicia ryja. 

1638809696840757492503811967070.jpg

mogłeś oszczędzić już tą żarówkę w kadrze 

Opublikowano

A skąd mam wiedzieć może co najwyżej jakiś wóz sobie kiedyś kupie a szczyt marzeń to nieduża dwukółka z wywrotem pod ciapka ☺️

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v