Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Agrest napisał:

Poważnie małe kajzerki. Ale ciastkami przy kawie nadrabia i cały dzień podjadam.

Miód jak słoik za 20zł na 2 miesiące pójdzie to taniej jak łaciate po 3,29🤣

kup swoją łaciatą wtedy mleka do woli 🤭😁

Opublikowano
HF86 napisał:

1 minutę temu, Agrest napisał:

Poważnie małe kajzerki. Ale ciastkami przy kawie nadrabia i cały dzień podjadam.

Miód jak słoik za 20zł na 2 miesiące pójdzie to taniej jak łaciate po 3,29🤣

A żeś się uparł żeby tych mleczarzy docisnąć. oni też z drogiego ziarka mleko robią. 

☝ o to too to za ziarko to by darł

Opublikowano
1 minutę temu, slawek74 napisał:

kup swoją łaciatą wtedy mleka do woli 🤭😁

Były i łaciate. Jeszcze jak córka w 2006 się urodziła to jedna była na mleko i śmietanę trzymana.

Dziadki i owce hodowali.

Przed chwilą, slawek74 napisał:

☝ o to too to za ziarko to by darł

Jak darł jak nic nie sprzedałem bo staniało.

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

9 minut temu, Bananek napisał:

A gdzie jajeczko? Plus ode mnie za bezmięsne śniadanie w piątek.

Ode mnie minus, siły do roboty nie będzie... Ja dziś na śniadanko pół nogi z kurczaka na ciepło i 3 kromki chleba. O 11 miodek z chlebkiem.

znowu marudzisz Piotruś spróbuj sam jeden dzień w tygodniu bez mięsa i zdrowiej i na drugi dzień lepiej smakuje

Chłoporobotnik napisał:

Przed chwilą, Bananek napisał:

Uwierz mi.

Nie uwierzę. Nie uznaję czegoś takiego jak post bo i po co?

dla zasady

Opublikowano
Przed chwilą, slawek74 napisał:

spróbuj sam jeden dzień w tygodniu bez mięsa i zdrowiej i na drugi dzień lepiej smakuje

Mi i tak zawsze smakuje. Na coś kiedyś trzeba umrzeć. Jak w zeszłym roku były wspólne obiady jeszcze i takie podejście reszta domowników reprezentowała, jeszcze ryż i inne to zdecydowałem odciąć się. I teraz po swojemu się pichcy- prosto, bez udziwnień- mięso, ziemniaki i kapusta/ogórki.

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

Przed chwilą, Bananek napisał:

Choćby dla zdrowia.

A zdrowie do grobu zabiorę? Będę sobie żałował za życia... Jedzenie i picie to jedyne przyjemności na co dzień. 

jeszcze raz ''głupiś''

• Haha 1
Opublikowano
6 minut temu, slawek74 napisał:

znowu marudzisz Piotruś spróbuj sam jeden dzień w tygodniu bez mięsa i zdrowiej i na drugi dzień lepiej smakuje

A siły do roboty to z czego się biorą?

Napewno nie z powietrza. 🤨

7 minut temu, slawek74 napisał:

dla zasady

Wymyślone przez ludzi dla ludzi.😤

3 minuty temu, bratrolnika napisał:

Sławek, nie zachowuj się jak Akoo

Ot to to. 👍🏼

Opublikowano
1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

Ode mnie minus, siły do roboty nie będzie... Ja dziś na śniadanko pół nogi z kurczaka na ciepło i 3 kromki chleba. O 11 miodek z chlebkiem.

A to co będziesz gnój od 20 byków wywalał widłami 🤔 że takie mięsne śniadanie z rana 

Opublikowano
Przed chwilą, Ursus932 napisał:

A to co będziesz gnój od 20 byków wywalał widłami 🤔 że takie mięsne śniadanie z rana 

Śniadanie to podstawa dnia. No kolację sobie można odpuścić ale śniadaniem to sobie trzeba dobrze pojeść. Jak widzę biały ser to mnie wręcz obrzydzenie bierze, mleko z płatkami albo chlebem jeszcze nawet chętnie zjem. Do jajecznicy to zawsze więcej wędliny nawrzucam niż tych jajek jest...

Opublikowano
1 godzinę temu, Bananek napisał:

I właśnie tu wychodzi przyjemność z posiadania baby. Wychodzi taka do pracy i błoga cisza.... 😉 A tak tego nie doceniasz.

Znam jeszcze inne przyjemności z posiadania kobitki ale o tym nie z Pioterem  ja z nim tych tematów nie poruszam 

• Like 1
Opublikowano
Ursus932 napisał:

1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

👍

Opublikowano

dla tych wszystkich co to mięso w piątek za grzech masakryczny uważają .

A kobite to który dopiero po ślubie ten tego teges 🤔

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v