Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Agrest napisał:

Poważnie małe kajzerki. Ale ciastkami przy kawie nadrabia i cały dzień podjadam.

Miód jak słoik za 20zł na 2 miesiące pójdzie to taniej jak łaciate po 3,29🤣

kup swoją łaciatą wtedy mleka do woli 🤭😁

Opublikowano
HF86 napisał:

1 minutę temu, Agrest napisał:

Poważnie małe kajzerki. Ale ciastkami przy kawie nadrabia i cały dzień podjadam.

Miód jak słoik za 20zł na 2 miesiące pójdzie to taniej jak łaciate po 3,29🤣

A żeś się uparł żeby tych mleczarzy docisnąć. oni też z drogiego ziarka mleko robią. 

☝ o to too to za ziarko to by darł

Opublikowano
1 minutę temu, slawek74 napisał:

kup swoją łaciatą wtedy mleka do woli 🤭😁

Były i łaciate. Jeszcze jak córka w 2006 się urodziła to jedna była na mleko i śmietanę trzymana.

Dziadki i owce hodowali.

Przed chwilą, slawek74 napisał:

☝ o to too to za ziarko to by darł

Jak darł jak nic nie sprzedałem bo staniało.

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

9 minut temu, Bananek napisał:

A gdzie jajeczko? Plus ode mnie za bezmięsne śniadanie w piątek.

Ode mnie minus, siły do roboty nie będzie... Ja dziś na śniadanko pół nogi z kurczaka na ciepło i 3 kromki chleba. O 11 miodek z chlebkiem.

znowu marudzisz Piotruś spróbuj sam jeden dzień w tygodniu bez mięsa i zdrowiej i na drugi dzień lepiej smakuje

Chłoporobotnik napisał:

Przed chwilą, Bananek napisał:

Uwierz mi.

Nie uwierzę. Nie uznaję czegoś takiego jak post bo i po co?

dla zasady

Opublikowano
Przed chwilą, slawek74 napisał:

spróbuj sam jeden dzień w tygodniu bez mięsa i zdrowiej i na drugi dzień lepiej smakuje

Mi i tak zawsze smakuje. Na coś kiedyś trzeba umrzeć. Jak w zeszłym roku były wspólne obiady jeszcze i takie podejście reszta domowników reprezentowała, jeszcze ryż i inne to zdecydowałem odciąć się. I teraz po swojemu się pichcy- prosto, bez udziwnień- mięso, ziemniaki i kapusta/ogórki.

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

Przed chwilą, Bananek napisał:

Choćby dla zdrowia.

A zdrowie do grobu zabiorę? Będę sobie żałował za życia... Jedzenie i picie to jedyne przyjemności na co dzień. 

jeszcze raz ''głupiś''

• Haha 1
Opublikowano
6 minut temu, slawek74 napisał:

znowu marudzisz Piotruś spróbuj sam jeden dzień w tygodniu bez mięsa i zdrowiej i na drugi dzień lepiej smakuje

A siły do roboty to z czego się biorą?

Napewno nie z powietrza. 🤨

7 minut temu, slawek74 napisał:

dla zasady

Wymyślone przez ludzi dla ludzi.😤

3 minuty temu, bratrolnika napisał:

Sławek, nie zachowuj się jak Akoo

Ot to to. 👍🏼

Opublikowano
1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

Ode mnie minus, siły do roboty nie będzie... Ja dziś na śniadanko pół nogi z kurczaka na ciepło i 3 kromki chleba. O 11 miodek z chlebkiem.

A to co będziesz gnój od 20 byków wywalał widłami 🤔 że takie mięsne śniadanie z rana 

Opublikowano
Przed chwilą, Ursus932 napisał:

A to co będziesz gnój od 20 byków wywalał widłami 🤔 że takie mięsne śniadanie z rana 

Śniadanie to podstawa dnia. No kolację sobie można odpuścić ale śniadaniem to sobie trzeba dobrze pojeść. Jak widzę biały ser to mnie wręcz obrzydzenie bierze, mleko z płatkami albo chlebem jeszcze nawet chętnie zjem. Do jajecznicy to zawsze więcej wędliny nawrzucam niż tych jajek jest...

Opublikowano
1 godzinę temu, Bananek napisał:

I właśnie tu wychodzi przyjemność z posiadania baby. Wychodzi taka do pracy i błoga cisza.... 😉 A tak tego nie doceniasz.

Znam jeszcze inne przyjemności z posiadania kobitki ale o tym nie z Pioterem  ja z nim tych tematów nie poruszam 

• Like 1
Opublikowano
Ursus932 napisał:

1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

👍

Opublikowano

dla tych wszystkich co to mięso w piątek za grzech masakryczny uważają .

A kobite to który dopiero po ślubie ten tego teges 🤔

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v