Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Agrest napisał:

1,5 kajzerki, łyżka inki w szklance wody zabielonej mlekiem i trzy łyżeczki margaryny i miodu na bułkę.  Skromnie się żyje, ale jakoś żyje

Tak poczytałem to twoje sniadanie bogatsze od mojego. To gdzie tu skromnie? Ja bym 1,5 kajzerki nie wcisnął rano. Najgorzej, że ja rozjadam się dopiero na kolacji. Wtedy to wciągnąć konia z kopytami potrafię, a to bardzo niezdrowe żreć na noc.

Opublikowano

Poważnie małe kajzerki. Ale ciastkami przy kawie nadrabia i cały dzień podjadam.

Miód jak słoik za 20zł na 2 miesiące pójdzie to taniej jak łaciate po 3,29🤣

Opublikowano

to idę i ja na śniadanie. jakaś rybka w occie. bez mięsa jakoś tak ciężko, ale by wypadało w adwencie 

Opublikowano

O głodzie pi 18 stej to nawet nie pisz. Oj i ja bym wagon żarcia wciągnął

Opublikowano
42 minuty temu, Agrest napisał:

Twoje to raczej 40dni bauerze🤣

Dzięki sknerstwu jeszcze pływam na powierzchni, bo jakbym wydawać zaczął to po gospodarce🤭

Panie nie myl przychodu z zyskiem,choć i z przychodem ostatnio krucho

5 minut temu, Agrest napisał:

😜

A to się utarło już ponad 40 lat temu. I ponad 40 lat jak w piątek ryba na obiad🤭

To takie monotonne,u mnie jajko sadzane na zmiane z rybą i kaszanką

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

Poważnie małe kajzerki. Ale ciastkami przy kawie nadrabia i cały dzień podjadam.

Miód jak słoik za 20zł na 2 miesiące pójdzie to taniej jak łaciate po 3,29🤣

A żeś się uparł żeby tych mleczarzy docisnąć. oni też z drogiego ziarka mleko robią. 

Opublikowano
Agrest napisał:

O głodzie pi 18 stej to nawet nie pisz. Oj i ja bym wagon żarcia wciągnął

To nawet nie głód. Tylko jakieś przyzwyczajenie, głupi nawyk. A najgorzej, że lodówka na szlaku komunikacyjnym stoi. 😉

• Haha 3
Opublikowano
9 minut temu, Bananek napisał:

A gdzie jajeczko? Plus ode mnie za bezmięsne śniadanie w piątek.

Ode mnie minus, siły do roboty nie będzie... Ja dziś na śniadanko pół nogi z kurczaka na ciepło i 3 kromki chleba. O 11 miodek z chlebkiem.

Opublikowano
Przed chwilą, Bananek napisał:

To nawet nie głód. Tylko jakieś przyzwyczajenie, głupi nawyk. A najgorzej, że lodówka na szlaku komunikacyjnym stoi. 😉

przenieść jądo mnie i już po 18nastej nie będzie Ci się chciało jechać 🤭

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

9 minut temu, Bananek napisał:

A gdzie jajeczko? Plus ode mnie za bezmięsne śniadanie w piątek.

Ode mnie minus, siły do roboty nie będzie... Ja dziś na śniadanko pół nogi z kurczaka na ciepło i 3 kromki chleba. O 11 miodek z chlebkiem.

Bez mięsa można też się najeść. Uwierz mi.

HF86 napisał:

przenieść jądo mnie i już po 18nastej nie będzie Ci się chciało jechać 🤭

Mógłbyś się do audi nie zmieścić za miesiąc. 😉

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, soltys48 napisał:

Panie nie myl przychodu z zyskiem,choć i z przychodem ostatnio krucho

To takie monotonne,u mnie jajko sadzane na zmiane z rybą i kaszanką

A to i u mnie przychód ledwie na wydatki starcza.

Ryby z kaszanką nie jadłem i próbował nie będę🤭

3 minuty temu, HF86 napisał:

A żeś się uparł żeby tych mleczarzy docisnąć. oni też z drogiego ziarka mleko robią. 

A gdzieżby. Żadna różnica dla mnie jak złotówkę na tydzień więcej wydam.

To dla podtrzymania dyskusji na forum😁 A zdaję sobie sprawę że tam więcej podwyżki dla otoczki niż producenta, jeśli ten wogóle co dostał.

Gość który przywiózł mi obornik za ziemniaki dostaje od 1,1 do 1,3zł za l

Opublikowano

nie. teraz to nie. od poniedziałku roboty na 4tym piętrze. się nachodze po tych schodach zanim te mieszkanie do ładu doprowadze. 

Opublikowano (edytowane)

No nafutrowane 🙂 teraz można iść samemu kałdun napchać czym postnym 😋

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano
HF86 napisał:

nie. teraz to nie. od poniedziałku roboty na 4tym piętrze. się nachodze po tych schodach zanim te mieszkanie do ładu doprowadze. 

Zrób na dole i gotowe zanieś na miejsce. 😉

Chłoporobotnik napisał:

Nie uznaję czegoś takiego jak post bo i po co?

Choćby dla zdrowia.

Opublikowano
Przed chwilą, HF86 napisał:

coś kłamiesz, są u was takie wysokie budynki??? bo nie widziałem

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

Choćby dla zdrowia.

A zdrowie do grobu zabiorę? Będę sobie żałował za życia... Jedzenie i picie to jedyne przyjemności na co dzień. 

Kobitę znajdź, będzie kolejna przyjemność. Jak do roboty będzie wychodzić i przestawać biadolić. 😉

• Haha 3
Opublikowano
bratrolnika napisał:

Przed chwilą, HF86 napisał:

coś kłamiesz, są u was takie wysokie budynki??? bo nie widziałem

Są, ale winda jeździ w bok. 😉 Jak mogłeś widzieć jak nigdy w Augustowie nie byłeś?

Opublikowano

Kobitę znajdź, będzie kolejna przyjemność. Jak do roboty będzie wychodzić i przestawać biadolić. 😉

Taa, żeby mi nad uchem brzęczała i głowę truła... A zrób mi to a firanki zmień a pod kwiatki zrób... Dziękuję, wolę sam w polu i przy pszczołach grzebać niż za pomoc tak odrabiać.

• Confused 1
Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

Taa, żeby mi nad uchem brzęczała i głowę truła... A zrób mi to a firanki zmień a pod kwiatki zrób... Dziękuję, wolę sam w polu i przy pszczołach grzebać niż za pomoc tak odrabiać.

I właśnie tu wychodzi przyjemność z posiadania baby. Wychodzi taka do pracy i błoga cisza.... 😉 A tak tego nie doceniasz.

Opublikowano

Są, ale winda jeździ w bok. 😉 Jak mogłeś widzieć jak nigdy w Augustowie nie byłeś?

a od ciebie z podwórka Augustowa nie widać??? to tam po lewo, takie brudne, zapyziałe, i śmierdzi🤣

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Przecież normalna kobieta nie każe takich rzeczy robić 😊 panie 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v