Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

1 minutę temu, jacu napisał:

też tak słyszałem końcówka lutego -30 nawet

A kwiecień podobno ma być tak mokry, że w pole nie wjedziemy ;)

wjechać zawsze się da 😀 z wyjazdem gorzej 🤭🤪

Opublikowano
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

Nie ma żadnych, jedno sąsiedzi jak przyjdą to zawsze flaszeczkę postawię czy dwie i elegancko. Zza drogi ta menda nie przychodzi dzięki Bogu ale on się z mojego nie nachla skoro ja przez tyle lat nawet kieliszka z jego nie wypiłem. Z sąsiadem z drugiej strony kiedyś trochę rządziliśmy, ale teraz jakoś nie mam cierpliwości cwaniackiej gadki słuchać i zazwyczaj mu ublizę a potem z pół roku mi się na oczy nie pokazuje 🤔 

Ale po Ryśka odwadnianiu mogą być problemy, jak wodę za miedze puści :)

Opublikowano
2 godziny temu, bratrolnika napisał:

Powiem Ci że jak ostatnio kupiłem pizze o nazwie mafioso, to piekło trzy razy, raz przy jedzeniu, raz wiadomo kiedy, i w czasie trawienia chciało mi bok wyrwać, tak piekło

Polecam peperoni, jest zajebioza

Jak lubisz ostre to polecam to :

Ten jest troche słodszy, a ten śliwkowy bardziej do mięsa szczególnie do dziczyzny czy gęsi/kaczki

16123794214094060375079924585086.jpg

16123794653081428874668567140889.jpg

• Thanks 1
Opublikowano
12 minut temu, soltys48 napisał:

chłopie co Ty jesz??

Dziś mobilną mieszalnią pasz przyjechał ukrainiec-by go jasny chu...j strzelił, gamoń jakich mało na podwórze wjeżdżał ponad pół godziny, chłopaczek który z nim przyjechał mówił ze to bardzo dobry kierowca ale tylko do przodu

Żeby jeszcze jakoś szczególnie ciasno było i łamańcem był to bym zrozumiał, ale solowka do Ciebie to raczej lux wjazd. 

Sąsiadowi wyceniales fergusona dzis ? 😅

Przed chwilą, 6465 napisał:

@szymon09875 te wałki od adapteru rozrzutnika jaką mają długość?  Do polskiego tandema się nadadzą? 

Już nieaktualne, pojechały w poniedziałek na złom, 174 cm tak jak polski 4t.

Opublikowano

Ogłoszone byly z pół roku, zainteresowanie małe , chcialem 350 zł bo jeden slimak w paru miejscach byl juz pordzewialy trzeba by jakies latki wstawiać. To marudzenia ze to nie warte itp i 50 albo 100 zl moga dac 🤣 

Palnikiem na 4 pocialem co by nikt nie odzyskał...

Opublikowano
9 minut temu, szymon09875 napisał:

Sąsiadowi wyceniales fergusona dzis ? 😅

NIe, wygrałem krzynkę piwa bo upierał sie ,ze Miałeś nowe opony

9 minut temu, 6465 napisał:

@szymon09875 te wałki od adapteru rozrzutnika jaką mają długość?  Do polskiego tandema się nadadzą? 

A łopat łosia nie Chcesz?

• Haha 1
Opublikowano
12 minut temu, szymon09875 napisał:

Ten jest troche słodszy, a ten śliwkowy bardziej do mięsa szczególnie do dziczyzny czy gęsi/kaczki

Lubisz w kuchni eksperymentować z tego co widzę- kiedyś kuchnia azjatycka, teraz ciekawe sosy😁

Opublikowano
1 minutę temu, soltys48 napisał:

NIe, wygrałem krzynkę piwa bo upierał sie ,ze Miałeś nowe opony

A łopat łosia nie Chcesz?

Nie wolę ślimaki .

Na przyszłą zime będę potrzebował hydro-motor,  i muszę podpatrzeć jak ty w swoim to ogarnołeś.

Opublikowano
Przed chwilą, szymon09875 napisał:

Żebyś wiedział że lubię :D te sosy akurat dostałem ale bardzo mi podeszły. Zawsze jak mam okazję cos nowego spróbować to próbuje, ile można to samo jeść :D

E tam ja ziemniaki to mógłbym codziennie pod każdą postacią😎 Ale czasem trzeba coś innego, kaszę na przykład.

Opublikowano

Teraz Vinetę jemy bo Irga się skończyła. Ale na przyszłą zimę Irgi nie braknie, Vineta będzie tylko do handlu. A w lecie to różnie ale przeważnie dla siebie Denara kopię.

1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Jakie teraz masz? 

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, 6465 napisał:

Nie wolę ślimaki .

Na przyszłą zime będę potrzebował hydro-motor,  i muszę podpatrzeć jak ty w swoim to ogarnołeś.

IMG_20200320_144818.jpg

IMG_20200320_144826.jpg

IMG_20200320_144849.jpg

Edytowane przez soltys48
Opublikowano
22 minuty temu, szymon09875 napisał:

Tak lubię i nie lubię, jak raz na jakiś czas kiche przepali to potem człowiek jakiś zdrowszy

Nie ma ktoś opon balonowych 15,3, 4szt najlepiej takich niezłych jakichś??? 

Opublikowano

Ja ziemniaków prawie w ogóle nie jem, może 10 razy w roku. Jadłem raz swoją Irgę, bo była przeznaczona do bydła, żona raz ugotowała to były najlepsze że wszystkich. Teraz będzie sadzona na 40 arach. Mój śwagier co dziennie je ziembiaki

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v