Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, Ursus932 napisał:

Marek widziałem go ,nawet mi się podoba , ale ten transport teraz organizuj , ja bardziej lubię na skróty iść 

Co Ty nie powiesz :D

4 godziny temu, kris91 napisał:

Kurna, aż poszedłem do garażu i na krótko podłączyłem akumulator ciągnikowy 12v z wkrętarką 18v i skubana chodzi normalnie i wkręca 🙆‍♂️😳

Mialem wkrętarkę tak podłączona pod aku 12v z 225ah, u cielaków mleko mieszała. 

3 godziny temu, 6465 napisał:

Do tych co blisko mieszkają!!!!!. Będzie gdzieś targ jutro abo w czwartek w okolicy? Wie ktoś czy bywa w środę w Iłowie?

Podjedź do Piły do POLVITU na hutniczej, jest sklep, przyprawy jelita, osłonki celulozowe, wszystko co jest potrzebne do wyrobu kiełbas, wędlin, czy wędzenia ryb. 

Plus jesieni, 19.30 można już być w łóżku bez wyrzutów sumienia, bo na dworze i tak ciemno :D

Edytowane przez szymon09875
  • Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
1 minutę temu, szymon09875 napisał:

Co Ty nie powiesz :D

Mialem wkrętarkę tak podłączona pod aku 12v z 225ah, u cielaków mleko mieszała. 

Podjedź do Piły do POLVITU na hutniczej, jest sklep, przyprawy jelita, osłonki celulozowe, wszystko co jest potrzebne do wyrobu kiełbas, wędlin, czy wędzenia ryb. 

Strasznie blisko będzie miał po te flaki😁

• Haha 1
Opublikowano

ale śnieg sypie 🙉

zamiast zamarznac boto to kołderką ze śniegu przykryte. A tak pięknie porownane 😔

Opublikowano

Jak mu się naprawdę chce kiełbasy to przyjedzie :D jutro ojciec schab będzie wedzil to by wpadł na kieliszek rudej i przekąsic ciepłym schabem ;)

2 minuty temu, stempos1980 napisał:

Strasznie blisko będzie miał po te flaki😁

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, bratrolnika napisał:

@Belaruss820 a powiedz, tego padalca to jest jeszcze szansa sprzedać za jakie 50-100zl komuś na części, czy jest wart tyle co Radka prostownik??? 

Serwis powiedział że padła płyta główna, wymontowali mi takie coś ze środka że zdjęcia itp odzyskali

IMG_20211130_180813_226.jpg

IMG_20211130_180819_119.jpg

wystaw na olx ktoś kupi na części , 

• Thanks 1
Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

Dziękuję, póki co wygrywasz licytację, jak nikt nie przebije to pod koniec tygodnia wysyłam ci paczkę

Jako konsumentowi przysługuje mi prawo do zwrotu w ciągu 14 dni 😂

Opublikowano (edytowane)

Ale miałem przed chwilą telefon ciekawy.

Odezwał się typ u którego wczoraj byłem ale go nie zastałem, dzwonił z innego numeru, twierdząc że nie odbierał bo zgubił telefon. Nie wiem tylko skąd w takim razie miał do mnie numer no ale spoko ;) ciekawe jak się sprawa dalej potoczy :o

Edytowane przez szymon09875
Opublikowano

Weź to proboszczowi podrzuć jak elektrośmieci będzie zbierał.

Albo w szkole będzie zbiórka i punkty dla dzieciaków

2 minuty temu, szymon09875 napisał:

Odezwał się typ u którego wczoraj byłem ale go nie zastałem, dzwonił z innego numeru, twierdząc że nie odbierał bo zgubił telefon. Nie wiem tylko skąd w takim razie miał do mnie numer no ale spoko ;) ciekawe jak się sprawa dalej potoczy :o

Laleczkę wudu podrzuciłeś na schody?

To nie dziw się że zadzwonił🤣

Opublikowano
2 minuty temu, Łolek napisał:

Coś mnie łamie i ciagniedo🤮 kurna bimber wczoraj nie pomógł chyba jakiś miastowy wirus 

bo lek może nie działa po jednej dawce. powtórzyć trzeba...

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, marulekk napisał:

@GRZES1545 co ty kumbajna sprzedajesz ??? widze ogłoszenie rzuciło mi się 

nie opłaca ci sie sobie i jeszcze sąsiadom pokosić ???

No zdecydowałem wystawić, do rzepaku muszę nająć, może kukurydzy zasieję. A jak dalej będzie taka drożyzna to będę dopłaty uprawiał i strączki. Nie ma kiedy sasiadom kosić jak do roboty się chodzi. Nawozy kupiłeś?

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano

Biznes rolnicy robią .

Ile trzeba zapłacić?

Krokiet z gęsiną kosztuje 5 złotych, pieróg z gęsiną jest o 2 złote tańszy. Spółdzielnia socjalna z powiatu aleksandrowskiego oferuje kg pierogów za 20 zł (z kapustą i grzybami, z suszonymi pomidorami, z mięsem lub z boczkiem i soczewicą). Z kolei słoik bigosu myśliwskiego (700 g), kosztuje na e-Bazarku 18 zł. Za zakwas buraczany z okolic Wąbrzeźna trzeba zapłacić 8 zł (sprzedająca wskazuje, że pochodzi z gospodarstwa, w którym nie stosuje się nawozów mineralnych i środków ochrony roślin). Domowe paszteciki kosztują 25 zł/kg. Jeśli chodzi o świąteczny obiad, w sieci kuszą m.in. faszerowana gęś (300 zł) i dewolaje (7 zł za sztukę).

Takie potrawy świąteczne oferują kujawsko-pomorscy rolnicy [ceny]

Opublikowano
6 minut temu, Łolek napisał:

Coś mnie łamie i ciagniedo🤮 kurna bimber wczoraj nie pomógł chyba jakiś miastowy wirus 

Może za słaby bimber 🤔

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, GRZES1545 napisał:

No zdecydowałem wystawić, do rzepaku muszę nająć, może kukurydzy zasieję. A jak dalej będzie taka drożyzna to będę dopłaty uprawiał i strączki. Nie ma kiedy sasiadom kosić jak do roboty się chodzi. Nawozy kupiłeś?

nic a nic :D  mam dwa woreczki mocznika z poprzedniego sezonu :P 

jak chcesz qq siac to kupuj teraz bo pomału najbardziej chodliwe odmiany zaczyna brakować 

Edytowane przez marulekk
  • Thanks 1
Opublikowano
12 minut temu, szymon09875 napisał:

Może AF czyta i przeczytał moja propozycję 🤣

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, 6465 napisał:

Za daleko jechać.

Tomasz dawaj w czwartek jest w Łasku , zrobisz sobie rundkę po targach woj łódzkiego 😁

Opublikowano
Łolek napisał:

3 godziny temu, slawek74 napisał:

fajnie by było ale to nie są tanie rzeczy....

Mam i polecam 

Screenshot_20211130_180050_com.android.chrome.jpg

jak mi dach na domu robili to ''makitów'' mieli w busie że hoho i to takich że kilka droższych od busa a bus nie był tami .... ale czy do używania sporadycznie aż tak potrzebny muszę się zastanowić 🤔

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v